Categorieën: Nieuws

Gratis tweedehands witgoed en computers voor minima

De gemeente Groningen start vanaf 1 maart 2014 met een project waarbij mensen die minimaal vijf jaar leven van een uitkering recht hebben op tweedehands witgoed. Het gaat om wasmachines, kooktoestellen, koelkasten, televisies en computers.

Eerder kregen de minima in Groningen een bedrag waarmee zij bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine konden kopen. Het nieuwe plan houdt in dat zij in het vervolg een gratis witgoed product kunnen uitzoeken bij een kringloopwinkel of tweedehands witgoedzaak. Hiermee wil de gemeente geld besparen. Dat kan dan ingezet worden voor andere doelen binnen het armoedebeleid.

Eind volgend jaar bekijkt de gemeente of het plan een blijvertje is.

Judith Hof

Bekijk reacties

  • Ik heb onlangs nog gekeken naar een koelkast bij de kringloop. Er was nauwelijks een koelkast te vinden en wat er was was vies, had versleten, kapotte en verschimmelde rubbers. Bovendien zijn dit soort koelkasten niet bepaald energie zuinig en dat kost de minima op de lange termijn meer. Om die te dumpen bij de minima ?? Hetzelfde zal ongetwijfeld gelden voor wasmachines en gas toestellen. Als er al wat staat is het oud en versleten en verbruikt veel meer stroom en water dan de huidige toestellen. Om van garantie nog maar te zwijgen. In het oude plan kreeg men een vergoeding als het apparaat kapot was. Dan kon je in ieder geval nog naar de winkel. In dit plan moet je dus de kringloopbedrijven af en maar afwachten of er iets te vinden is.

  • je hebt zeker een punt, maar familie van mij werkt bij een gemeentehuis en krijgt mensen aan de balie van dit wil ik en ik eis het. altijd het duurste van het duurste, ik begrijp de gemeente wel, maar het moet zeker goede spullen zijn. wat dacht de gemeente van het idee om via faillissementsverkopingen apparaten in te kopen ipv het allerduurste te vergoeden.

  • Gewoon een standaardbedrag bepalen voor de apparaten toch? Veel makkelijker.
    Ik was laatst ook een paar kringloopzaken bij langs geweest voor een wasmachine, vriezer en koelkast. Maar er was bijna niets en wat er wel was, waren viezen dingen die voor een dikke energierekening zouden gaan zorgen.
    Als de gemeente nou gewoon gaat kijken wat de goedkoopste (soort apparaat) is, en dat bedrag gewoon als vergoeding stelt is er niets mis toch?

  • Moet de gemeente nu overal in voorzien, vast niet alle bezoekers van de kringloopwinkels behoren tot de minima maar deze willen voor een appel en een ei aan spullen komen

  • De kringloopwinkel heet tegenwoordig Marktplaats. Bij Mamamini kom je alleen nog maar voor curiosa of om je studentenkamer in te richten.

Recente berichten

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Maandagmiddag is een fietsster aangevallen door een ontsnapte hond op de Regattaweg in Oosterhoogebrug. Dat…

7 minuten geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

1 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

2 uur geleden

Kamerfractie SP roept minister op om publiek beschermingsbewind in Stad weer mogelijk te maken

Hoewel de gemeente Groningen zich juridisch heeft neergelegd bij de uitspraak van de rechter over…

2 uur geleden

Bevrijdingsfestival Groningen vindt editie 2024 geslaagd, maar bezoekersaantal valt weer tegen

Het Bevrijdingsfestival Groningen noemt de editie van het festival van afgelopen zondag een 'inspirerende en…

2 uur geleden

FC Groningen – Roda niet op groot scherm in Stad

Er komt vrijdag geen groot scherm in de gemeente waar de wedstrijd tussen FC Groningen…

3 uur geleden