Fietsster gewond bij verkeersongeluk Wilhelminakade

112
Foto: Sammie Lobo - 112groningen.nl

Een nog onbekende vrouw is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de kruising Prinsesseweg met de Wilhelminakade. Ze is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur. De vrouw kwam op haar fiets vanaf de Wilhelminakade en wilde rechtdoor in de richting van de supermarkt. De bestuurder van een bestelbus die uit dezelfde richting kwam had niet in de gaten dat de fietsster rechtdoor wilde en schepte haar bij het afslaan.

Ambulancemedewerkers hebben zich ter plaatse over het slachtoffer ontfermd waarna ze met onbekende verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Deel dit artikel:

  1. Dit roept de vraag op wie hier nu voorrang heeft. De bestelbus volgde de doorgaande weg (rechtsaf), terwijl de fietser rechtdoor reed.

    De verkeerssituatie zou op dit kruispunt wel duidelijker kunnen, bijvoorbeeld met extra belijning en haaientanden. Nu staan er helemaal geen lijnen op het kruisingsvlak. Erg duidelijk is het niet.

  2. Verbaasd me niets dat dit gebeurd. Volgens mij had de bestelbus voorrang. Er staat een verkeersbord op de wilhelminakade die aangeeft dat de bocht (Wilhelminakade vanaf Noorderplantsoen/prinsesseweg) voorrang heeft. Ik kom er regelmatig langs (op de fiets) en moet dan links de brug over, maar vind de situatie erg onduidelijk en onoverzichtelijk. Je moet niet alleen kijken of er geen auto is vanaf de 3 zijwegen en het fietspad langs het water, je moet ook nog ogen in je rug hebben omdat afslaande auto’s voorrang hebben.

  3. Fietsers rijden niet op borden, het is niet echt logisch dat auto’ s hier voorrang hebben, omdat fietsers hier een doorgaande route hebben. (Die helaas niet logisch aansluit) Het zou beter zijn aan de zuidkant van de Wilhelminakade een dubbel fietspad aan te leggen in het verlengde van het Jaagpad en het fietspad aan de noordkant te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *