Categorieën: 112

TBS ‘er ontsnapt in binnenstad

Een gedetineerde is vrijdagmiddag aan de Grote Markt ontsnapt aan zijn begeleiders. Volgens getuigen gaat het om een patiënt uit de Van Mesdagkliniek.

De 38-jarige man wist in de V&D te ontkomen. Dat ging met het nodige geweld. Mensen werden omver geduwd en een vrouw werd van haar fiets gerukt. Op die mountainbike ging hij er vandoor.

Volgens de politie gaat het om een licht getinte man met stekelig haar die zwarte kleding draagt.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Na jaren van slachtoffers, moord, verkrachting, marteling (waaronder een onschuldig slachtoffer in Beijum) door TBS'er worden ze nog steeds niet binnengehouden. Als TER BESCHIKKING gestelden van de staat blijft deze vorm van staatsterreur maar doorgaan. Dat alles omdat dit systeem bebasseerd is op de voorspellende waarde van de boterzachte 'wetenschap' van Diederik Stapel. Ik zeg, sterf, mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid. Sterf!

    • Doe even normaal man! Als je mensen die (in jouw ogen) iets fout doen dood wil mag je zelf ook wel even naar de psychiater. Weet jij iets van deze specifieke situatie af? Weet jij wel zeker of deze man al die dingen die je op noemt gedaan heeft?

      • Stelt u zich niet zo aan Wilma. Sterf .. sterf is gewoon een uitspraak die niemand letterlijk neemt en zo door mij ook niet bedoeld is. Niemand moet buiten de wet om mensen vermoorden. Maargoed hij is weer gepakt. Of hij gevaarlijk was? Waarschijnlijk wel, aangezien burgernet metteen werd ingezet. Bij de meeste TBS'ers die weglopen is dat niet het geval. Feit is dat er ieder jaar wel 1 incident is met een loslopende TBS'er. Het percentage op alle verloven is dan misschien klein. Maar ja, we hebben het wel over mensenlevens. Tot slot: dat iedereen naar de pscyhiater moet die andere mensen dood wil is sowieso een domme uitspraak. Obama geeft met enige regelmaat de opdracht om mensen te doden. Hij moet naar de psychiatrie?

      • Kijk, zo moeilijk is het dus niet om een beetje genuanceerd over te komen. Als u dit nu de volgende keer gewoon gelijk doet dan hoef ik ook niet zo overdreven te reageren.

    • Aaron, je hebt voor een deel gelijk!

      Veel van die TBS psychiaters hebben narcistische trekken, zien hun afdeling als hun koningrijk, en beschouwen levensgevaarlijke patienten als interessante projectjes.

      De recidieve bij "sex offenders" is meer dan tachtig procent. Elk weldenkend mens zou bij een verkrachter (kan helaas niet om dit begrip heen) voor "opsluiten en sleutel weggooien" pleiten.

      Met vriendelijke groet.

      • Over de voor sommigen Messias achtige Obama.

        De man word al een tijdje "Bush with a tan" genoemd. Maar deze naam begint al bijna een belediging voor Bush jr. te worden.

        Met vriendelijke groet

  • Is er ook gevaar voor de mensen?moet de politie geen foto publiceren op deze site?wat moet je wel/niet doen als je denkt de juiste persoon gezien te hebben?kan deze ontsnapte tbs-patient iets doen by zomaar iemand?

Recente berichten

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

1 uur geleden

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

1 uur geleden

Politie publiceert camerabeelden van bekladding en vernielingen Academiegebouw

De politie heeft woensdagmiddag camerabeelden naar buiten gebracht van de bekladding van het Academiegebouw, eerder…

2 uur geleden

Hoofdsteward FC Groningen Sjouke Noordenbos ‘Ik loop meer kilometers dan de gemiddelde voetballer’

Link050 is de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Groningen. Op de website van link050 staan alle…

2 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; van Drachten naar Haren kan nog wel

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

4 uur geleden

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

6 uur geleden