Categorieën: Wijken

Schimmelproblemen in Suikerbuurt lopen hoog op

Het conflict over de vocht-en schimmelproblemen tussen Actiegroep Gezond Hoogkerk en verhuurder Steelande gaat verbitterd door. 

68 huishoudens kregen dinsdag een brief van Steelande op de deurmat. In de brief worden de bewoners uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin het ‘nieuwe plan’ wordt besproken. De uitnodiging begint met de mededeling dat Steelande ‘de afgelopen maanden in overleg met de actiegroep Gezond Hoogkerk aan een plan van aanpak heeft gewerkt’.  Volgens Willem Hummel van de actiegroep weet geen van de bewoners wat hen te wachten staat.

Steelande belegt op 4 en 5 november in totaal negen bijeenkomsten over het ‘nieuwe plan’. De actiegroep heeft erg weinig vertrouwen in de woningcorporatie.

Femke van Arendonk

Bekijk reacties

  • Ze zijn dus boos over de formulering van de brief. Poepoe. Ga gewoon naar die bijeenkomst, dan krijg je te horen wat voor oplossing steelande biedt. Kun je alsnog boos worden :p

  • de actiegroep is 1,5 jaar met de gemeente en Steelande in overleg geweest over een plan van aanpak voor de ernstige vochtproblemen. Steelande komt ineens met een eigen plan dat ze echter niet bekend wil maken, ook niet aan de actiegroep. Ze wil de bewoners begin november in groepen van 8 bewoners in een uurtje tijd vertellen wat er met hun woningen gaat gebeuren en dat ze een half jaar hun huis uit moeten. Zowel de gemeente als de actiegroep vinden dit een regelrechte 'overval' omdat de meeste bewoners niet weten hoe ernstig de situatie is. Allerlei metingen en onderzoek en een inventarisatie van de problemen hebben die ernst aangetoond. Steelande weigert eerst een informatieavond voor de buurt te organiseren. Ze heeft bovendien niet het lef excuses aan te bieden voor de jarenlange slechte klachtafhandeling (het vochtprobleem speelt al vanaf 1992!) en andere minachting in de vorm van verdachtmakingen, leugens, beschuldigingen.
    De actiegroep heeft nu het initiatief genomen zelf een informatieavond voor de buurt te organiseren.

    Marc, je ongenuanceerde reacties op andermans berichtgeving zorgen al jaren voor ethervervuiling. Ga eens wat nuttigs doen voor de samenleving.

      • Ik vind je reactie niet erg handig Marc... Met je gescheld sterk je het standpunt van Inger... Terwijl de regelmatige lezer van de Oogtv site ook weet dat je ook wel inhoudelijk sterk posts hebt. In dit geval zou je misschien kunnen toegeven dat je niet helemaal op de hoogte bent? Weet niet wat andere lezers hier van vinden... maar ik vind zeker deze post ontzettend treurig.

      • Ik reageer op Inger omdat hij het nodig vindt om mij te framen en dat beschouw ik als een ad hominem. Dat kan ik veel minder subtiel dan hem. Verder ga ik niet in op je waardeloze reactie.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

1 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

2 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

2 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

4 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

5 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

6 uur geleden