Categorieën: Nieuws

Rehwinkel verwacht half jaar wachtgeld nodig te hebben

De nieuwe baan die vertrekkend burgemeester Peter Rehwinkel per november in Barcelona krijgt, blijkt minimaal voor een half jaar op vrijwillige basis te zijn. Rehwinkel krijgt daarom wachtgeld van de gemeente Groningen. 

“Ik verwacht in beperkte mate van dat recht gebruik te hoeven maken”, aldus Rehwinkel dinsdagavond tegen de gemeenteraad.

Hij gaat in Barcelona een kantoor opzetten dat zich bezig gaat houden met het helpen van lokale autoriteiten wanneer die geconfronteerd worden met een ramp.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

      • Omdat Marc zelf ook wel inziet wat voor een idiote actie dit is van zijn geliefde Peter. Maar zijn blinde adoratie voor de man verhindert hem om dat hardop te zeggen, daarom mogen wij dat voor Marc doen.

      • Je bent anders altijd zo goed in verbanden leggen, ik zou bijna denken dat je verpleegster bent :p (wel een die niet zo goed heeft opgelet op school).

  • Die man spoort echt niet hè? Zelf opstappen en dan denken recht te hebben op een uitkering!

  • Dit slaat echt nergens op. Jammer dat z'n nieuwe baan onbezoldigd is... maar hij maakt die keuze. Jemig wat een schaamteloosheid en dat weer een partij die de participatiewet steunt en straks mensen 3 maanden zonder bijstandsuitkering laat zitten.
    PVDA GA JE DIEP SCHAMEN!

  • Dhr Rehwinkel gaat zich voor z'n eigen prodeo baan zich maar liefst 100.000 laten uit betalen en ik die ook pro deo aan een wegen project en 100 milj aan besparingen heb ingebracht die moet failliet gaan !

  • Heel Nederland moet de broekriem aanhalen en de heer Rehwinkel gaat op vakantie, want daar komt het natuurlijk op neer, die n.b. gesubsidieerd wordt door de gemeente Groningen c.q. de belastingbetaler. Hele gezinnen in ons land gaan failliet,komen op straat te staan en de heer Rehwinkel gaat kosteloos cultuur proeven in Zuid-Europa met geld toe. Gekker moet het niet worden!

  • Wat een schande, elders goed gaan doen met mijn centen! Laffe bedoening, typerend voor deze man.

  • De enige oplossing is (alsnog) ontslag op staande voet wegens wanprestatie en misbruik van regels. Dat deze man zijn verhaal nog met droge ogen durft te vertellen is een schande.

  • Je kunt ook stellen dat Groningen zo voor een schijntje van verdere rampen verschoond blijf.

  • Hoezo raar? Er zijn busladingen vol mensen die met medeweten van de gemeente soms al jaren met behoud van uitkering, normaal betaald werk moeten doen. Dan hoor ik nooit iemand!

    Als je problemen hebt met dat soort praktijken, wees dan even heel duidelijk en verwerp het dan over de hele linie.

    OA Mediamarkt, Hema, Hornbach en UWV hebben op die manier heel veel mensen aan 'werkervaring' geholpen, weinigen daarvan aan een baan! En dat werken met een uitkering ging via een uitzendbureau (Randstad etc.) (waarom denkt u dat die nog steeds zo groot zijn, terwijl er geen werk zou zijn afgelopen jaren???) aan het werk, anders zou je ze als bedrijf ook nog een contract moeten aanbieden.

    Waar was de SP eigenlijk op dat moment? Denk dat heel wat mensen bij een gewone loonbetaling nu heel wat meer pakken koffie hadden gekregen!

    • De arbeidsmarkt is sowieso verziekt door o.a. het in stand houden van uitzendbureaus met hun 0-uren contracten, of fase A, of hoe je het maar wilt noemen.

      Neemt niet weg dat de heer Rehwinkel wel even wat kansrijker is en zelf vertrekt. Als ik zelf vertrek bij een bedrijf, krijg ik geen uitkering, in ieder geval geen WW. Wat nog steeds een schijntje is van het wachtgeld van de heer Rehwinkel.

      Maar de heer Rehwinkel maakt gebruik van iets wat simpelweg contractief op papier staat. Het zou de heer Rehwinkel als 'socialist' en publiekelijk persoon, sieren om er geen gebruik van te maken. Je hebt een bepaald ideaal voor ogen me dunkt, als je jezelf uitgeeft voor socialist, daar past een wachtgeldregeling niet in lijkt me.

      Wat is jouw mening, Marc? Jij bent toch vervent PvdA aanhanger?

  • Naar het schijnt heeft dhr.Rehwinkel een jaar geleden al een huis in Barcelona gekocht. Zou het allemaal met voorbedachte rade zijn gegaan? Of strooi ik nu teveel zout in de open wonden van de PvdA aanhang? Rechts heeft volgens hen de naam, maar links weet inmiddels zelf ook heel erg goed hoe het moet.

    Maar goed, het afscheidsfeestje wil hij graag sober houden, dat siert hem toch wel....

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

8 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

8 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

10 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

10 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

10 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

11 uur geleden