Categorieën: Nieuws

Rehwinkel overvalt wethouders

De mededeling dat burgemeester Peter Rehwinkel gebruik gaat maken van de wachtgeldregeling kwam voor de wethouders als een complete verrassing. Dat zeggen bronnen rond het stadhuis.

De nieuwe baan die vertrekkend burgemeester Peter Rehwinkel per november in Barcelona krijgt, blijkt minimaal voor een half jaar op vrijwillige basis te zijn. “Ik verwacht in beperkte mate van dat recht gebruik te hoeven maken”, aldus Rehwinkel dinsdagavond tegen de gemeenteraad.

Hij gaat in Barcelona een kantoor opzetten dat zich bezig gaat houden met het helpen van lokale autoriteiten wanneer die geconfronteerd worden met een ramp. Hij wordt kwartiermaker, of hij daarna die organisatie daadwerkelijk gaat leiden is nog niet bekend.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • natuurlijk gaat hij de organisatie daarna leiden. Zetten jullie het in de agenda? Not.
    Het wachtgeld loopt gewoon door (wie controleert dat?) en over een half jaar hebben we onze handen vol aan de hypes van dat moment.

  • Zo'n wachtgeldregeling is nu eenmaal zijn wettelijke recht, maar als hij nu roept dacht hij daar een half jaar gebruik van gaat maken, dan vind ik ook dat dat officieel vastgelegd moet worden, zodat hij na dit half jaar geen cent meer uit Groningen krijgt.

    • Hij DENKT ! om een half jaar van de wachtgeldregeling gebruik te maken. Met andere woorden; deze half jaar kan uiteindelijke ook nog ongelimiteerd zijn.

      Gisteren een account gemaakt op twitter, om de misstanden in de Groningse samenleving in kaart te brengen, maar daarop geen reactie uit de lokale politiek. Steken die ze hebben laten vallen, komen niet aan bod !

      De affaire Rehwinkel scoort eenmaal beter met de verkiezingen op komst.

      Ik stem never nooit meer ! Zakkenvullers !

  • Ach het overvalt de wethouders, die slapen toch ook net zo lekker op dat stadhuis. Ik verwacht eigenlijk niet dat dit b en w meer dan eens per maand bijeen komt om gezamelijk zaken te bespreken.

  • Ik heb vroeger geleerd dat "het openbaar bestuur er is voor de burgers; niet andersom".

    In de praktijk blijkt vaak dat de burger er is voor de politiek. Zie ook het vorige week afgetreden lid van de Tweede Kamer: de heer Henk Krol. Ook hij krijgt wachtgeld.

    Burgemeester Rehwinkel lijdt enorme reputatieschade als hij persisteert om zijn wachtgeld te claimen. In Spanje doet hij "vrijwilligerswerk". Daarvoor heeft hij willens en wetens gekozen. Zijn partner in het westen van het land geniet een eigen inkomen. Iedereen ging er vorige week van uit dat Rehwinkel per 1 november 2013 "een nieuwe baan" zou hebben. Het nieuws kwam uit zijn eigen mond. CdK Max van den Berg heeft hem hierbij hartelijk geholpen, gegeven zijn "internationaal netwerk".

    Het lijkt me een goede zaak dat B&W zo spoedig mogelijk besluit dat Rehwinkel afstand behoort te doen van zijn recht op wachtgeld, omdat hij zelf heeft besloten om vrijwilligerswerk te gaan verrichten. Als Rehwinkel dit niet pikt, kan hij onmiddellijk in de Ziektewet.

    In Nederland bestaat rechtsgelijkheid. Mensen met een (goede) baan, die welbewust kiezen voor vrijwilligerswerk, hebben geen recht op een werkloosheidsuitkering. Ze voldoen eveneens niet aan de wettelijke voorwaarden voor een bijstandsuitkering.
    N.B.: Rehwinkel heeft een grote particuliere woning in de binnenstad.
    Sinds wanneer staat Peter Rehwinkel boven de wet? Ik weet niet of er in het verleden een soortgelijk voorval is geweest: een omstreden burgemeester treedt voortijdig af om onbetaald vrijwilligerswerk te doen, waarvoor de gemeente in kwestie moet betalen.

    We leven in een economische crisis! De Voedselbank Groningen schreeuwt om geld en Rehwinkel wil superbovenmodaal blijven verdienen! Met "vrijwilligerswerk"!

    Wat doet de gemeenteraad van Groningen?

    Leden van de gemeenteraad van Groningen: u bent gezamenlijk de baas binnen de gemeente Groningen. Doe iets aan de hovaardige Hochheitsverwaltung van Peter Rehwinkel! Het gaat om de publieke moraal en het aanzien van de politiek! Ik heb geen vertrouwen meer in de politiek binnen de gemeente Groningen, als Rehwinkel binnenkort wachtgeld ontvangt.

    Vraag: waarom vertelde Rehwinkel vorige week niet het gehele verhaal? Waarom kwam pas gisteren de financiële aap uit de mouw? Heeft burgemeester Rehwinkel geen goede P.R.-adviseurs of soleert hij slordig in de privésfeer?

  • Aan die rechten zitten ook plichten hoor. Beschikbaar zijn, actief zoeken en passende arbeid accepteren. Vrijwilligerswerk is geen passend werk

    • Vrijwilligerswerk met uitzicht op een vaste baan is dat wel. Dat is het excuus waardoor heel veel mensen in dit land met behoud van uitkering voor nop aan het werk zijn (nou ja het reïntergratiebureau verdient er aan).

    • zo heeft de gemeente ook de plicht wachtgeld uit te keren, hoewel het vreemd blijft dat er in deze gevallen zelfs niet eens een opzegtermijn in acht hoeft te worden genomen. vreemd, maar het verwende jongetje heeft het allemaal kennelijk goed uitgezocht met in het achterhoofd dat dit z'n laatste kunstje in de politiek is.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien boven Groningen

Ook zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag was in Groningen het noorderlicht…

12 minuten geleden

‘Zondag zonovergoten, ook komende dagen veel zon”

Het is de komende dagen aantrekkelijk voorjaarsweer. De zon laat zich vaak zien en de…

7 uur geleden

PKC’83 speelt zich vrijwel veilig na winst op GVAV Rapiditas

PKC'83 won zaterdagavond de stadsderby tegen GVAV Rapiditas met 2-1. PKC speelde zich daardoor bijna…

8 uur geleden

Gorecht houdt zicht op nacompetitie na zege op FC Lewenborg

Door een 4-2 overwinning zaterdagmiddag op laagvlieger FC Lewenborg houdt Gorecht nog zicht op een…

9 uur geleden

Helpman wint topper tegen Groen Geel in 3C

Na de Clash van FC Groningen op vrijdagavond stond zaterdagmiddag de Kraker van Corpus op…

9 uur geleden

Verlengingsperiode seizoenkaarthouders FC start aanstaande maandag

Seizoenkaarthouders van FC Groningen kunnen vanaf maandag 12.00 uur hun seizoenkaart verlengen. Men ontvangt hier…

9 uur geleden