Categorieën: Nieuws

Rehwinkel gaat deel wachtgeld terugstorten

Burgemeester Rehwinkel gaat het wachtgeld, dat hij in de eerste drie maanden na zijn vertrek uit Groningen ontvangt, terugstorten in de gemeentekas.

“Ondanks het wettelijke recht op wachtgeld zet ik deze stap om Groningen goed te verlaten, in het belang van mijn partij alsook ten behoeve van organisaties (UCLG, VNG) en personen die net als ik geschaad worden door deze kwestie”, aldus Rehwinkel in een verklaring.

UCLG is een organisatie die lokale overheden helpt bij rampenbestrijding. Rehwinkel gaat hier als vrijwilliger werken en krijgt later mogelijk een betaalde baan.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het 'wettelijk recht' bedacht door zijn eigen vakbroeders cq politici.

    Hij kan vooraf de wachtregeling in zijn totaliteit weigeren. Dit is slechts de 1ste 3 maanden terugstortend om het resterende gedeelte van de wachtgeldregeling wel normalerwijs te ontvangen.

  • ook burgemeesters moeten wel eens bijgestuurd.
    voor de rest kan je nog zeggen: "en hij leefde nog lang en gelukkig"...

  • Rehwinkel doet water bij de wijn, lijkt het. Alleen wel de duurste wijn op andermans kosten en dat is wat het blijft. Heel leuk, goodwill kweken, maar het blijft niet passen bij een echt sociaal democraat. Helaas is sociaal democratie bij de PvdA al decennia niet meer en ligt dit redelijk in het verlengde van hoe ik tegen deze partij aankijk. Zou het ook een idee van Rehwinkel zelf zijn, of is er ergens iets uit de hoge hoed van de PvdA getoverd?

    • inderdaad, de hoge hoed is is zo langzaam aan het gangbare hoofdeksel geworden in het rode nest. ze staan niet meer met de pet in de hand de internationale te zingen. misschien leren ze op deze manier om weer op aarde terug te keren, kortom: hou ze in de gaten..

  • zolang t uit eigen wil is en geen politieke chantage is t n goed gebaar dat gewaardeerd wordt door my n gewone burger/stadjer

  • Goed gebaar, maar ook wel een beetje een schuldbekentenis? Ik wens hem succes in z'n nieuwe functie.

    • Altijd een vriendelijk woord van Marc, maar Marc laat jouw Petertje gewoon afzien van het wacht geld zijn koffer pakken en met stille trom vetrekken. Nou dat hoeft eigenlijk niet want waarschijnlijk is hij onder het mom van vakantie houden al kwartier aan het bouwen in Barcelona. Bespaard hem (of ons) ook nog eens reiskosten, de raad kan hij gewoon via een der landelijke dagbladen informeren.

  • Prachtig, de zoveelste terugtrekkende beweging van Rehwinkel! De laatste stuiptrekking?

    Vraag: waarom wil Peter Rehwinkel, na drie maanden geen wachtgeld genoten te hebben, daarna wel wachtgeld? Het gaat over wettelijke regelgeving. Om bestuurlijke principes. Soberheid, transparantie, eerlijkheid, bestuurlijke integriteit, rechtsgelijkheid en de publieke moraal. Om het aanzien van de politiek!

    Is hij onzeker over de duur van zijn vrijwilligerswerk? Duurt dit langer dan zes maanden?

    Is dat besluit om drie maanden wachtgeld "terug te storten" een besluit van B&W van Groningen of van de solist Peter Rehwinkel? Een voorschot op de beantwoording van de goede schriftelijke vragen vanuit de SP-fractie?

    Vorige week repte Peter R. over vier maanden wachtgeld (binnen de gemeenteraad); daarna werd het maximaal zes maanden wachtgeld!

    Waarom communiceert deze man zo ontzettend onprofessioneel? Dit getuigt van geaccumuleerde onkunde!!!

    Kan de P.R.-afdeling van de Bestuursdienst a.u.b. ingrijpen?

    Kan Rehwinkel een document tonen, waaruit blijkt dat hij in een UCLG-kantoor in Barcelona kan gaan werken? De Telegraaf van gisteren geeft geen schriftelijke bron aan. De UCLG-verklaring van 16 oktober 2013 zwijgt over het werkkantoor van Rehwinkel. Zijn naam wordt zelfs verzwegen!

    De VNG geeft geen nadere informatie op haar website http://www.vng.nl

    • Zelfs de bestuursdienst van de gemeente Groningen zijn niet professioneel. Tenminste als het gezicht van deze afdeling geschiedenis heeft gestudeerd, kan je dit weinig professioneel noemen. Wellicht om die reden, dat het allemaal knullig naar buiten komt.

  • Wat raar hij gaat 3 maanden terug storten, krijg je dan wachtgeld vooruitbetaald dan en zijn dienstverband loopt pas af op 1 november.rara

Recente berichten

Persoon gewond bij aanrijding Schuitemakersstraat

Bij een verkeersongeluk op de Schuitemakersstraat is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

14 minuten geleden

Vrouwen Drs. Vijfje uitgeschakeld in strijd landskampioenschap

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs…

30 minuten geleden

Automobilist voor 29ste keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, auto in beslag genomen

Een 29-jarige automobilist uit Groningen is vrijdag aangehouden en heeft zijn auto moeten inleveren bij…

51 minuten geleden

Groningen staat zaterdag stil bij oorlogsslachtoffers

Op verschillende plekken in de gemeente wordt er zaterdag stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt…

1 uur geleden

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

11 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

11 uur geleden