Categorieën: Nieuws

Rehwinkel: Baan op termijn wel betaald

De baan als rampencoördinator bij UCLG die burgemeester Rehwinkel per november in Barcelona krijgt wordt op termijn wel betaald. Dat zegt Rehwinkel vandaag tegen De Telegraaf.

UCLG liet eerder weten dat hier geen sprake van is. Maar volgens Rehwinkel is er sprake van een misverstand en hebben de media met de verkeerde mensen binnen UCLG gesproken.

Over de kwestie stond de nodige beroering. Eerst omdat het een vrijwilligersbaan bleek te zijn en daarna was er onduidelijkheid of de functie wel bestond. Daardoor bestaat de kans dat Rehwinkel lang van wachtgeld gebruik gaat maken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • dat zegt hij tegen de televaag, makkelijk lullen weer. door wie word hij dan betaald, de goedheiligman of.......

  • Dan vraag ik me nog steeds af... De UCLG heeft het over een nevenfunctie. Maw die hij naast z'n taak als burgermeester had kunnen blijven vervullen. Had hij dan niet kunnen wachten tot na de verkiezingen? Ik vind het nog steeds belachelijk dat hij nu wachtgeld krijgt terwijl de gemeente Groningen een tijdelijke vervanger moet inhuren. Meneer Vreeman zal ook niet bepaald gratis zijn. Hoeveel gaat die eigenlijk verdienen komend half jaar ?

    • Dat is een goede vraag!

      RTVNoord en DVHN zijn nu toch wel goed getraind in kromme berichtgeving, kan niet wachten tot ze hier aan beginnen.

  • dat is een goede vraag,maar dat zal de burger nooit te weten komen. hij woond toch in braband, wie betaald hier zijn woning,reskosten ed? er zijn altijd extra vergoedingen die intern wel bekend zijn,maar niet openbaar worden gemaakt.

  • Het blijft een zwetser, marc z'n petertje?. Waarom kan hij enkel via de grote landelije pers communiceren (is niet de eerste keer) j zijn voorstander zal wel zeggen dat de regionale pers tegen hem is maar heeft hij het daar zelf niet nar gemaakt.zelfs zijn eigen raad hoort het niet rechstreeks van hem. Geef deze man gewoon een gebiedsverbod voor de gehele provincie. Leugenaars, fantasten, zakkenvullers, vakantie vierende bestuurders zitten we niet op te wachten. We met deze man

    • Je snapt het niet hè Piet. Ik ben helemaal niet pro Rehwinkel. Ik ben alleen tegen ongefundeerde onzin die door sommige mensen tot werkelijkheid verheven wordt. De enige reden dat ik Rehwinkel verdedig is dat de kritiek op hem verzonnen is. Je kunt het vergelijken met pesten, maar dan in de grote mensenwereld.

  • Hoe kan deze man een rampenplan opstellen welke interntionaal op gevolgt zo moeten worden. Welkpositief iets heeft hij zelf gerealiseerd met haren in het acht hoofd helemaal niets. Op gebied van rampen net veel meer wat hebben we van hem gehoord met de aardbevevingn. Ik hoop dat Europa een ramp bespaard blijft

  • Zie verder Binnenlands Bestuur on line van 16 oktober 2013:

    http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/de-droombaan-van-rehwinkel.9147041.lynkx

    Dat mandaat van de UCLG betreffende een onderzoek (q.q. als burgemeester van Groningen) naar gecoördineerde rampenbestrijding is hem reeds in juni 2013 gegeven. Niet pas begin oktober 2013 in Rabat.

    De verwachte verklaring van UCLG van 16 okt. 2013:

    http://www.binnenlandsbestuur.nl/Uploads/2013/10/persverklaring-UCLG-16-oktober-2013.pdf

    Uit deze officiële UCLG-verklaring blijkt niet dat Rehwinkel binnenkort een kantoor in Barcelona tot zijn beschikking heeft. Aan Binnenlands Bestuur on line worden geen nadere mededelingen verstrekt, hoewel de vragen van BB-journalist Esther Walstra volstrekt legitiem zijn. Tot nu toe zijn er nog geen concrete bewijzen dat Peter Rehwinkel in Spanje aan de slag kan. Aan De Telegraaf zijn geen schriftelijke documenten verstrekt. Waarvan akte.

    De website van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), lid van UCLG, vermeldt eveneens niets over de vrijwilligersbaan van Rehwinkel.

    Zie: http://www.vng.nl/zoeken?gws_q=Peter+Rehwinkel

    Op RTV Noord van 16 oktober 2013 hoorde ik van Eva Hulscher dat Peter R. de laatste tien weken niet de wekelijkse vergaderingen van B&W heeft voorgezeten. Locoburgemeester Roeland van der Schaaf zat voor. Materieel zit Peter in de Ziektewet (hij is met vakantie). Hij kan “al werkende weg” geen afscheid meer nemen van de Stadjers (hoewel hij dat wel beloofd heeft!). Het chronisch verzuim van Peter kost de gemeente Groningen reeds tienduizenden euro’s!

    Ondertussen is mijn vertrouwen in de stedelijke politiek volledig verdwenen. Ja, volledig. 0%.

    Noot 1: Max van den Berg kent Ruud Vreeman uit zijn studententijd in Groningen. Beginjaren zeventig. Ons kent ons. Ons geeft ons “cadeaus”! Het “old boys network”! Vreselijk!

    Noot 2: Ruud Vreeman heeft geen verstand van economie en financiën. Hij was een wachtgeldburgemeester in ruste. Vanaf 4 nov. 2009 tot 1 nov. 2013 (pensioen/65+ vanaf 1 jan. 2013). Hij wordt 11 maanden waarnemend burgemeester (volgens eigen zeggen).

    Zie: http://www.parlement.com/id/vg09lllr8jxh/r_l_ruud_vreeman

    Hoe kan een man, die in Tilburg blunderde met een grotesk theater, in Groningen burgemeester worden, gegeven de te verwachten tekorten bij het Groninger Forum???
    De geschiedenis zal zich gaan herhalen...

    Noot 3: Binnen “één minuut” besloot Ruud Vreeman om burgemeester van Groningen te willen worden (tijdens het belletje van vriend Max). Zonder enig overleg met zijn vrouw. Wat een autoritair gedrag van deze man. Wat een berekenend compensatiegedrag! Hiervoor hoef je geen sociaal psycholoog te zijn...
    Misschien kan Ruud (samen met zijn vrouw) een deel van de monumentale singelwoning van Peter R. gaan huren. Voor de duur van elf maanden.

  • de heer vreeman is de zoveelste profiteur van een zogoed als failliete stad groningen, wie volgd? er word nu al voor ongeveer 400.000 euro aan wachtgeld per jaar over de balk gegooid.

Recente berichten

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

18 minuten geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

1 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

2 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

2 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

2 uur geleden

Gruno’s Postharmonie bereidt zich voor op 4 mei: “Het klinkt gek maar het is ons mooiste optreden”

Op 4 mei wordt de stille tocht van het Joods Monument aan de Hereweg naar…

3 uur geleden