Categorieën: Nieuws

Hoofdstation krijgt twee tunnels

Het hoofdstation krijgt ook een voetgangerstunnel naast een tunnel voor bussen, dat is afgesproken in de projectgroep bestaande uit Provincie, Stad en ProRail.

Twee weken geleden koos de gemeenteraad al voor deze mogelijkheid en dat advies is nu overgenomen. De gemeente is al jaren bezig om plannen te maken voor het gebied maar nu ligt er een plan met een tijdschema, het moet in 2020 gerealiseerd zijn. Pro Rail gaat de sporen verleggen in 2016 en dat is een mooie gelegenheid on de tunnels te graven

Het is niet duidelijk wat er met het stadsbalkon moet gebeuren en met de rest van het stationsgebied zijn de plannenmakers nog bezig.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En dan ook gelijk maar een tunnel tussen Euroborg en Hoofdstation. Wat zal dat een geluidsoverlast in de Lodewijkstraat schelen.

    • Over welke vorm van geluidsoverlast heb je het? Ik woon daar ook praktisch en heb nergens last van. Ook niet van mijn gehoor, dus ik verbaas me over je klachten?!?

  • Onlangs werd onthuld dat de nederlandse overheden vanaf 1980 voor een slordige 100 miljard heeft weggegooid aan mislukte projecten.
    Het stationsgebied heeft sinds dat jaar al 3 keer een totale facelift gehad. De laatste keer zelfs met cosmetische verminking. Er kan dus weinig meer fout gaan of het station moet nog door de graverij instorten.

  • Een tunnel voor bussen en voetgangers ?
    Wat zullen die tunnels vol zijn met FIETSERS...!!... naïef Gronings Gemeente bestuur..

    • In het midden van de tunnels komen bemande politieposten voor het uitdelen van bonnen. Zo verdient het gemeentebestuur de kosten voor de aanleg van de tunnels terug.
      Daarnaast zullen de tunnels enkel bestaan uit een vloer en zijwanden. Zo worden de kosten voor een overkapping uitgespaard.
      Slim bedacht.

  • Wat ze moeten beginnen met het Stadsbalkon?

    Afbreken!

    Denk dat als je voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen (vanaf nu door VSH afgekort met GRV2014) een single-issue partij met als issue de-afbraak-van-dat-vervloekte-stadsbalkon opricht, je op minimaal twee zetels kunt rekenen.

    Waar is het idiote idee dat duizend geparkeerde fietsen rommelig overkomt, vandaan gekomen? Smink, De Vries? Het is ieder geval grote onzin.

    Denk dat als Niet-Groningers het stationsgebied met een zee van fietsen aan doen, dat hun monden van verbazing open vallen, en dat ze heel wat "rolletjes volschieten" met hun digitale camera's. Een toeristische attractie op zich.

    Met vriendelijke groet

    • Het stadsbalkon is een uniek stuk architectuur waarvan je geen tweede vindt in de wereld. En jij wilt het afbreken? Heb je dan helemaal geen historisch besef?

      • MarcS , ik ken er meer zonder historisch besef. Denk daarbij aan de voorstanders van de afbraak en wanstaltige opbouw aan en achter de oostwand van de Grote Markt.

      • Je bedoelt de afbraak van het betonnen Nabergaragegedrocht? Of die van de tochtige naberpassage die de oostwand een permanente blaasontsteking bezorgde?

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

7 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

8 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

9 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

9 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

10 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

10 uur geleden