Categorieën: Nieuws

Veel klachten over dancefeest bij Kardinge

Veel mensen hebben geklaagd over geluidsoverlast tijdens een dancefeest zaterdag bij de Kardingerplas.

De klachten kwamen vooral uit Beijum en Lewenborg en werden veroorzaakt door het feest “nazomeren’, dat om twaalf uur in de middag begon en rond middernacht was afgelopen. .

De klachten varieerden van trillende huizen tot kinderen die niet konden slapen van de harde muziek.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het was ook belachelijk harde lawaai.
    Ik vind het niet normaal dat de gemeente zo achterlijk is om lawaai evenementen in de buurt van woon en leefgebieden, parken, dierenboerderijen en natuurgebieden zoals het Stadspark, het Plantsoen en Kardinge toestaat.
    Dit soort evenementen organiseer je buiten woon en leefgebieden, natuurgebieden, parken, enz.

  • Kortom, dan kunnen we nergens in Groningen meer een buiten-evenement organiseren. Er is altijd wel iemand die zeurt. Of het nou dance, nederlandstalig of een vuurwerkshow is, het is zelden goed.

    Wees blij dat Gronignen zo'n levendige stad is, maar onderhand is die visie ook al onderhevig aan het NIMBY effect.

    "Feest prima, maar niet als ik er last van heb."

  • er wordt zo hier en daar hierover nagedacht en gepraat, zie de site van de SP:

    http://groningen.sp.nl/bericht/114593/130912-tempo_maken_met_oplossen_geluidsoverlast_drafbaanstadspark

    waarom al dat lawaai persé in de openbare ruimte moet en ook nog tot diep in de nacht is een raadsel want vlak naast de lokaties waar het plaats vindt heb je een martinihal, een evenementenhal en een grote sporthal, waar je naar hartelust je trommelvliezen kunt laten teisteren.

  • Feest prima, maar niet in mijn achtertuin.

    En zeker niet in een natuur en recreatie gebied met zo'n volume dat nog erger is dan heimachines. Als de lage dreunen driekwart gedempt zouden worden is een feest toch ook gezellig? Of moet feest alleen overlast voor anderen zijn?
    Volgens mij zijn er dancefeesten in gesloten inrichtingen zoals in Assen.
    Dat lijkt me een veel betere plaats, en andere feesten mogen wat mij betreft best in de wijk, zonder overlast, dan is het pas echt feest.

  • Ik stel voor dat we op een suikerunieterrein (niet waar de fabriek stond maar bij de vloeivelden) een ronde aarden wal van een meter of tien hoog opwerpen en daar dan bomen op planten, Binnen die wal is een evenemententerrein voor herrie-evemententen. De herrie wordt door de aarden wal geabsorbeerd, waardoor de stad er weinig last van heeft.

  • "Dit soort evenementen organiseer je buiten woon en leefgebieden, natuurgebieden, parken, enz."

    - Noem mij één locatie in Groningen die niet onder de categorie woon-, leef-, natuurgebieden of parken valt!

    "waarom al dat lawaai persé in de openbare ruimte moet en ook nog tot diep in de nacht is een raadsel"

    - is 24:00 uur tegenwoordig diep in de nacht? Open-air festivals worden doorgaans in de openbare ruimte georganiseerd en niet in een overdekt Martiniplaza.

  • Als je klaagt bij de gemeente, krijg je een standaardverhaal dat de decibelnorm niet wordt overschreden. Wat de gemeente zich niet goed realiseert is dat de bassdreunen niet met een volumenorm moeten worden vergeleken. Het gaat niet zozeer om het volume, maar om de lage, onontkoombare basstonen die door alle omgevingsgeluid en geluid binnenshuis heendreunen.

    Het is inderdaad een raadsel waarom men zo hardnekkig volhoudt om dit soort 'feesten' in de openlucht te houden. Waarom niet binnen, bijvoorbeeld in Martiniplaza.

    @Frank: Het gaat niet om buitenevenementen in het algemeen. In het Stadspark zijn regelmatig evenementen en concerten, alleen bij de dancefeesten regent het altijd klachten, vooral vanwege de bassdreunen.

  • Ik woon niet in Beyum of Leeuwenborg maar heb het lawaai ook gehoord. Vroeg me al af waar het vandaan kwam. Het zou handiger zijn als men van te voren op de hoogte gebracht werd dat er een feest is en dat die tot 24.00 duur. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Wel zo handig voor de mensen die op tijd naar bed moeten omdat ze 's ochtends er vroeg uit moeten om naar hun werk te gaan.

      • Ja, het geeft lawaaioverlast. Maar als je alles maar moet verbieden waar iemand overlast van heeft dan krijg je wel een hele saaie samenleving. Als ik had geweten dat het tot 24.00 uur duurde dan wist ik van te voren waar ik aan toe was en had ik er rekening mee kunnen houden. En dan had ik ook de keuze kunnen maken om een nachtje ergens anders te gaan slapen zodat ik de volgende ochtend uitgeslapen naar mijn werk kon.

  • Sjongejonge, jullie zijn vast ook van die mensen die klagen als de trauma-helicopter 's nachts overvliegt!! Stel je a.u.b. niet zo aan. Jullie waren vroeger ook jong en nu zijn jullie gewoon verbitterd. Er is nou eenmaal geen alternatief (open lucht, dat is juist wat de meeste festivals zo leuk maakt). Kortom, koop in het vervolg een kaartje en help mee om je buurt wakker te houden xD

    • Dag Robin, helaas geldt ook voor jou dat je over tien jaar als je met moeder de vrouw op de bank zit en de kleine in zijn wiegje boven ligt je nog even op je iPad twittert dat je je zo'n last hebt van die belachelijke teringherrie.

    • Wat een rare vergelijking. De trauma heli duurt maar even en kan niet van te voren aangeven wanneer hij moet vliegen. Zo'n feest duurt uren en je kan toch gewoon even van tevoren mensen waarschuwen dat het lawaaioverlast kan geven. Als ik een feest geef waarschuw ik de buren en nodig ze meteen uit. Voor mij hoef je het niet te verbieden. Maar als je weet dat een feest lawaaioverlast kan geven terwijl je de volgende dag vroeg op moet dan kan je de keuze maken even ergens anders te slapen. Begrip kweken heet dat.

  • En het is al weer raak. Zelfde plek, evenveel herrie, een week na het nazomeren. Bassen dreunen door de grond vanaf 7 uur vanavond. Was het maar vast weer winter...

Recente berichten

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

42 minuten geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

56 minuten geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

2 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

12 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

13 uur geleden