Categorieën: Wijken

Teveel studentenkamers aan Hoornsediep

In de straat Hoornsediep zijn meer studentenkamers dan volgens de zogenaamde 15 procentsnorm is toegestaan. De gemeente heeft een vergunning afgegeven voor nieuwe kamers, terwijl het maximum aantal al gehaald was. Wethouder Roeland van der Schaaf heeft zijn excuses voor de fout aangeboden, maar zegt de beslissing niet terug te kunnen draaien.

Een voormalige bloemisterij op de hoek van het Hoornsediep met de Parkweg is onlangs omgebouwd tot appartementencomplex voor studenten. Daardoor is de norm overschreden.

Omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de vergunning, maar dat kwam te laat bij de gemeente binnen.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Het is toch al te gek, dat een fout niet wordt hersteld. De Parkweg en het Hoornsediep worden al belaagd door veel te veel studenten, die voor ernstige verloedering zorgen (fietsen niet in de fietsenschuur, belabberde "gordijnen", nonchalance met gas en licht, geen enkel onderhoud of nette trappen enz. enz.Direct terugschroeven! Anders maatregelen tegen de gemeente nemen (ombudsman)

    • De halve stad lijkt zo langzamerhand wel het domein van studentenbewoning geworden. Overal hoor je dezelfde klachten en zie je dezelfde verloedering optreden. Triest dat de eens zo mooie Groninger binnenstad en de randwijken aan het verloederen zijn, doordat B&W en de verdere verantwoordelijken hun ogen hiervoor sluiten. Mede dankzij het jarenlange beleid van voormalig wethouder dhr.Frank de Vries c.s. is er nog weinig over van de vooroorlogse wijken in deze stad.

      Jammer dat Groningen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit is gegaan en niet enkel waar het om studentenbewoning gaat.

  • Of er wel of geen bezwaar is ingediend en of dat nu wel of niet op tijd zou zijn is niet van belang. 15% is 15%, je kan het bijna met een telraam vaststellen. Waarom is dat niet geconstateerd?

  • Een voormalig bloemisterij aan de Parkweg 110. Een straat waar de norm al geruime tijd is overschreden. Geen probleem, dan vraag je de vergunning aan op het adres Hoornsediep 28. Net om de hoek. 22 Studenten erbij heb ik begrepen, waarvan een groot deel een kamer aan de Parkweg zijde zal behuizen. Norm overschreden? Maakt allemaal niet uit. De zoveelste keer dat je als werkende wijkbewoner compleet wordt verneukt door de gemeente.
    Wethouder Roeland van der Schaaf heeft zijn excuses voor de fout aangeboden, maar zegt de beslissing niet terug te kunnen draaien. Volstrekt wanbeleid is het, maar met dit excuse moet je het maar weer mee doen. Deze beste man is totaal niet capabel als wethouder, laat staan als lijsttrekker waarvoor hij zich kandidaat heeft gesteld. Ik weet wie mijn stem niet krijgt, mocht ik daar al over twijfelen.

  • Die 15% norm is een lachertje, kijk alleen maar naar bepaalde straten in de Korrewegwijk. Groningen heeft jarenlang studentenoverlast weggewuifd met argumenten als 'studenten maken de stad', met een burgemeester voorop in deze uitspraken. Dat studenten ook complete straten de vernieling in hebben geholpen doet er dan weer niet toe. De heren van de gemeenteraad noch de burgemeester wonen er immers zelf niet en de politie heeft het te druk met andere prioriteiten. En nu gaan zo heel langzamerhand burgers in opstand komen, iets wat natuurlijk al een tijdje was aan zien te komen. Je moet pubers vooral massaal bij elkaar laten zitten en ze volledig de vrije hand geven, gaat goed komen! Buurtbewoners, slaap lekker.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden