Categorieën: Nieuws

Raad waardeert plannen Nijdam met het Forum

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft waardering voor de plannen van Dirk Nijdam met het Groninger Forum. Nijdam heeft in opdracht van wethouder Dig Istha een nieuw beleidsplan voor het Forum geschreven.

De organisatie wordt afgeslankt, moet commerciëler gaan denken, en zich meer gaan richten op de toekomst in plaats van energie te steken in projecten van nu. Draagvlak voor het Forum kun je pas vinden als je het publiek iets kunt laten zien volgens Nijdam. Ook de rol van de de Founding Fathers, als de Groninger Archieven en de Biblionet, staat ter discussie. Een meerderheid van de raad is blij met een commerciëlere opstelling maar waarschuwt voor de balans tussen commercie en cultuur. Het is niet de bedoeling dat de stad een bedrijfsverzamelgebouw neerzet, vindt de raad

De Stadspartij en de Partij voor de Dieren blijven, zoals verwacht, tegen. De andere partijen hebben vragen, maar blijven in grote lijnen, achter het Forum, en de plannen van Nijdam, staan. In november praat de raad verder over het Groninger Forum.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Feitelijk heeft deze nieuw te varen koers nu dus totaal geen raakvlak meer met datgene waarvoor men dit Forum wilde gaan bouwen.

    Al met al had men er nu dus beter een commercieël gebouw neer kunnen gaan zetten wat met maximale benutting van de te bebouwen m2 aan vloeroppervlak wellicht break even had kunnen draaien, waar men nu als gemeente structureel miljoenen Euro`s bij zal moeten gaan leggen aan de niet te verhuren luchtledige ruimte waar dit ontwerp voor staat.

  • Het drijfzand wordt afgevoerd, het water neemt de plaats in. De bestanddelen van het Monstrum , zoals ze zijn en zullen voortduren

  • Het project Monstrum begon met schandalige manipulaties rondom het referendum. Tenminste: volgens ex PvdA wethouder Piet Huisman.

    Door nu vast te stellen dat er geen inhoudelijk invulling is of zal zijn, maar dat dat voor B&W en de "Groningse raad" niet uitmaakt, wordt nog weer eens extra onderstreept dat het project slechts de belangen van de bouwvriendjes van randpsychopaten Smink en Schroor dient.

    De SP mag trots op zichzelf zijn. Meegewerkt aan een door corruptie gekenmerkt project, dat de Gemeentelijke fianciën met name door de exploitatieproblemen klappen geeft.
    En dat het historische karakter van eens zo mooi Groningen de doodssteek geeft. Meegewerkt aan een project dat slects de belangen van bouwfraude hufters van Volkers Wessels en BAM dient.

    De Groningse SP? De zielige bange bijwagen van de slopers en projectonwikkelaars van de lokale PvdA!

    Met vriendelijke groet

  • tja, wat kan je verwachten van een gemeente die zich nu al uitlevert aan de bijenkorf en essent: die verticale koopgoot is niet ver meer weg. maar goed, wat maakt uit wat er in zit, als het gebouw er eenmaal staat?

Recente berichten

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

2 minuten geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel lijkt kansloos

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

1 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

2 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

3 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

3 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

3 uur geleden