Categorieën: Nieuws

Optredens sieren de stad op

Er was zaterdag veel te doen op cultureel gebied in de stad. Zo was er veel muziek. Op diverse plekken in de stad waren er bandjes en orkesten te zien.

In de binnenstad was het grachtenfestival. Langs het water waren er diverse optredens en met bootjes konden die concerten bezocht worden.

Ook buiten het centrum was er veel muziek. Zoals op het Bernouilleplein (foto) in de Korrewegwijk. Daarnaast waren er spelletjes, kinderactiviteiten en was aan de inwendige mens gedacht met eten en drinken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • sieren de stad op?
    omdat veel mensen (zie ook de foto) denken dat cultuur iets is dat luidkeels en met een grote, liefst supersonische geluidsinstallatie verspreid moet worden, wordt de stad tot laat in de avond ondergedompeld in een kakofonie van herrie, die tot in de verre buitenwijken (afhankelijk van de windrichting) de gewone geluiden soms overstemt en mensen etoe dwingt om hun eigen geluidsinstallatie en tv ook harder aan te zetten.
    het lijkt, wat mij betreft, eerder op een collectief gekkenhuis dan dat er iets opgesierd wordt.

    • Willem heeft het helemaal door! Voor de wat minder ontwikkelde lezertjes onder ons lijkt het misschien alsof hij het maar niets vindt, als die 'herrie'. Het ligt echter genuanceerder: hij geeft in enigszins bedekte termen aan dat hij, door zijn geluidsinstallatie hard te zetten, in feite bijdraagt aan het verspreiden van de feestvreugde. Die keuze verdient een pluim! We gaan dan maar even voorbij aan het wat misplaatste woord 'herrie'. Wij weten precies wat hij bedoelt!

    • Willem heeft groot gelijk.

      Wat is dat voor een kleuterachtig idee dat Groningen een soort van pretpark moet zijn, om voor stad door te kunnen. Heb drie weekenden op/in Manhattan meegemaakt, en daar waren de weekenden heerlijk sereen (afgezien van incidentele sirenes)

      Waarom kun je in ons prima dorpje niet in de zomer op een dakterras zitten en genieten van de wind, een incidenteel klinkend carillion en gejuich als gevolg van een goal van de FC?
      En overgeleverd zijn aan de krachtig versterkte herrie, bedoeld als excuus voor alcohol in het de koppen gieten van boertjes die voor cultureel door willen gaan?

      Met vriendelijk groet

  • Goeie genade zeg, stelletje zuurpruimen!

    Je woont verdorie in een stad, als je rust wilt kun je wat mij betreft beter verkassen naar Noordpolderzijl. Of je neemt die paar d(r)euntjes voor lief natuurlijk, dat zou jullie namelijk wel sieren. :-)

    • Dat kun je ze in Noordpolderzijl niet aandoen Laurens. Bovendien is daar ook vanalles te doen ;).

      Mensen die denken dat er in gezapige provinciesteden geen evenementen zijn leven onder een een steen. Elk dorp heeft wel zijn feest en hoe groter de plaats hoe meer feesten.

      • Verschil is alleen dat een dorpsfeest gedragen wordt door de inwoners. Welk feest in met name de stad Groningen kan daarop bogen ?

      • Grote onzin.

        Heel veel grote plaatsen waar je in het weekend van kwaliteit rust kunt genieten. Hamburg (10 keer Groningen) New York (50 keer Groningen).

        Het zijn juist de provincieplaatsjes met minderwaardigheidscomplex (zover dat mogelijk is)waar de ambtelijke en bestuurlijke kliek denkt dat de inwoners van de stad als ADHD kleuters vermaakt dienen te worden.
        Met fink gesubsidieerde "cultuur", en lawaai (put your hands in the air, come on come on), en excuses voor het botvieren van het alcoholisme (denk aan het dodelijk saaie Noorderzon gebeuren).

        Gelukkig worden we straks keihard geraakt door de economische crisis, en gaan we onder leiding van gasten als Roger Scruton, Dirk de Wachter, Vladimir Putin, Vincent van Rossem, Peter Sloterdijk, Robert Prummel en Michel Houellebecq naar een minder hysterische /idiote wereld.

        Met vriendelijke groet

  • het is in elk geval leuk lees voer, lekker liggen op de bank na een heel weekend overal "herrie" tot supersonisch niveau te hebben versterkt

  • Geef het volk drank en spelen.
    Ik ben lekker op de fiets naar Zeegse geweest. Nee hoor, ik vind en feestje wel prima, zolang er maar geen subsidie geld mee gemoeid gaat.

Recente berichten

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

1 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

2 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

3 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

4 uur geleden

Kamerfractie SP roept minister op om publiek beschermingsbewind in Stad weer mogelijk te maken

Hoewel de gemeente Groningen zich juridisch heeft neergelegd bij de uitspraak van de rechter over…

4 uur geleden

Bevrijdingsfestival Groningen vindt editie 2024 geslaagd, maar bezoekersaantal valt weer tegen

Het Bevrijdingsfestival Groningen noemt de editie van het festival van afgelopen zondag een 'inspirerende en…

4 uur geleden