Categorieën: Wijken

Zorgen Stadspartij over speelplein Beijum

De Stadspartij wil geen tijdelijke klaslokalen op het schoolplein van de basisschool De Dijk aan de Wibenaheerd in Beijum.

De basisscholen De Dijk en De Doefmat gaan fuseren en volgens De Stadspartij komen er daarom extra klaslokalen op het speelplein van De Dijk. De Stadspartij zegt dat er daardoor een unieke speelplek verdwijnt, die ook voor kinderen uit de buurt bedoeld was.

De fractie vindt dat er na de zomervakantie voorlopig les gegeven moet worden in enkele leegstaande klassen van De Doefmat, omdat er nog geen bestemming is voor dat schoolgebouw. Tegelijkertijd moet nagedacht worden over een definitieve oplossing.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • iksnap t probleem heel goed maar ik wou zeggen in onze kindertyd in de stad groningen was er ook byna geen speelgelegenheid voor kinderen en by de scholen was er geen speeltoestel ofzo alleen een stoeptegelplein met een yzeren punthek erom heen een soort anti-kind voorziening ..en de schoolgebouwen waren grauw en grijs dus niet kleuurryk geverfd dat hield toen na de kleuterschool op --ik hoop dat t goedkomt ik ga ervan uit dat kinderen ouders en schoolmedewerkers erg creatief en vindingrijk zyn en een perfecte oplossing bedenken....laat maar zien wat je waard bent...

  • Is dat de mening van de gehele fractie van de Stadspartij, of alleen die van het lid Mevr. Riemersma die ernaast woont en over het plein uitkijkt?

    • Mike.

      Omdat de Stadspartij niet op je uitnodiging om samen te werken met jouw Trots op Groningen reageerde, plaats je nu uit rancune een vreemde insinuerende reactie?

      Er zijn afgewezen aanbidders geweest, die zich volwassener hebben opgesteld.

      Met vriendelijke groet

      • Zeg anonieme Vorschlaghammer, informeer jezelf eerst eens beter voor je hier weer je standaard en niet to-the-point reactie neer plempt. Gaat je trouwens wel heel erg makkelijk af...

        ook met vriendelijke groet

      • Mike Tomale heeft geen Groningse root en moet zich dan ook derhalve nergens mee bemoeien ...

        Zijn opvattingen zijn vaak behoorlijk scheef .. Liever kwijt dan rijk !

  • Mocht het inderdaad een actie van mevr.Riemersma zijn, dan blijkt zij zich dus wel iets van haar omgeving aan te trekken, waar het gemiddelde lid van ons stadsbestuur, zich niet eens bewust is wat er onder zijn/haar inwoners leeft, laat staan dat deze daar uberhaupt in welke vorm dan ook, ook nog eens gehoor aan geeft.

  • Mw Riemersma stadspartij ligt ook met regelmaat in de clinch met SP Rosita van Gijlswijk. Opkomend voor de minima in onze stad, terwijl je juist zou verwachten, dat de SP deze zorgen deelt en daarvoor opkomen. Niets is minder waar. Petje af voor deze mevrouw.

  • Wat heeft een Montessori school met de minima te maken? En het is Beijum... dus gelukkig genoeg plek voor de kinderen om elders te spelen?

    • Goed dat u hiertegen ageert. Het één heeft niks met het ander te maken. Op deze wijze zou ik ook gewag kunnen maken van het volgende:
      Aan de Grote Markt voltrekt zich een ramp
      Vernieling van het aloude Groningen-Centum
      Bestuurders gebruik toch uw verstand
      Stop de bouw van Het MONSTRUM!!!!!
      Maar omdat het niet on-topic is laat ik het op deze plek achterwege.

      • Ik ken eigenlijk maar weinig dingen waar de stadspartij zich specifiek inzet voor minima. Vind het daarom een beetje raar dat hier dit er bij gehaald wordt en gesteld wordt dat de SP minder voor de minima zou zijn.
        Het laf alle problemen verschuiven onder bv het afschaffen van Forum de plannen ipv zelf met alternatieve oplossingen te komen heeft geen minima een zak aan.
        Het ging me hier dus niet over off topic gaan, maar over de totale onzin dat de Stadspartij er zogenaam wel voor de minima is en de SP

  • In dit bericht van OOG Radio en Televisie staat geen opmerking dat het verspilling van NLA-geld is. Dat openbaar schoolplein / speelplein is niet lang geleden immers tot stand gekomen met NLA-geld! De vraag is of de reeds verleende vergunning voor de zgn. noodlokalen aan het NLA-schoolplein alsnog ingetrokken kan worden. Die vergunning heeft een maximale lengte van vijf jaren!!!

    Maximaal vijf jaren verstoring van het woongenot!

    Het is wel juist dat de noodlokalen op het schoolplein direct naast de woning van het raadslid Anna Riemersma komen, indien dit onverhoopt gebeurt. Het is derhalve ook haar privézaak. Toch een goede actie van de Stadspartij.

    • Ik spreek hierbij de wens en hoop uit dat iemand anders dan mevrouw Anna Riemersma deze goede vraag over de noodlokalen aan het college van B&W heeft gesteld. Dat lijkt me wel zo slim en strategisch.

      Het heeft te maken met de integriteit van de leden der gemeenteraad. Het privébelang dient geschieden te worden van het publieke belang. Ergo: geen dubbele petten.

      De voltallige Griffie van de gemeenteraad is tot 1 augustus 2013 met vakantie!

  • Een raadslid mag ook voor z'n/haar eigen belangen opkomen, maar in dit geval mag de burger best weten dat dit het geval is.
    Maar als er een vergunning is verleend kan daar toch tegen geprocedeerd worden? Of gaat dit er WEER alleen eens om aan te tonen dat de gemeente zogenaamd slecht is en is de inhoudelijk kant ondergeschikt ?

  • M.Tomale is lid van de BOB en die hebben een hekel aan mw Riemersma. Bedenkelijke actie van dhr. Tomale. Tipisch BOB

    • Lid van Bob?

      Dat hele enge clubje handlangers van RO/EZ?

      Dat clubje dat het geen ruk uit maakte dat Beijum een directe busverbinding naar de GM zou verliezen omdat crypto Appartsjik John Veldman met een vooraf bekokstoofde verandering van de plannen (het Dekker inspraak trucje)naamgever van een alternatief zou worden?

      Dat valt me tegen van Mike!

Recente berichten

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

20 minuten geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

33 minuten geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

4 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

5 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

5 uur geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

6 uur geleden