Categorieën: 112

Roemenen opgepakt voor kraken parkeerautomaat

Drie Roemenen van 28, 22 en 18 jaar oud zijn zondagnacht opgepakt voor het openbreken van een parkeerautomaat aan de Grunostraat.

Een getuige alarmeerde de politie nadat hij de kraak gezien had. Die vond in de omgeving de drie Roemenen.

Het drietal is opgesloten voor nader onderzoek.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • misschien is het beter dat ook de vreemdelingenpolitie hierbij betrokken word zodat men kan zien wat ze eventueel meer op hun kerfstok hebben, en daarna eventueel terugsturen naar land van herkomst en daar laten veroordelen.

  • Dit is ongeveer de vierendertigste keer dat Roemenen opgepakt zijn voor parkeerautomaatkraken. Taaie, hardleerse rakkers.

  • geef als nederland economische steun aan oost-europa zodat niemand meer hoeft te stelen om te eten....roemenen zyn europese staatsburgers geen criminelen...in nederland lopen ook genoeg boeven rond die te lui zyn om te werken voor hun geld....de rykdom en de macht zyn oneerlyk verdeeld dus werk mee aan een humanitaire oplossing zodat de armste bevolkingsgroepen van europa een beter leven krygen en gelykwaardig aan andere eu-lidstaten kunnen existeren..vloeken veroordelen helpt weinig de echte problemen op te lossen......EUROPA MOET 1 WORDEN...is de bedoeling van alle eu-landen....zet de grens niet dicht maar open je ogen.....

  • helemaalmet john eens,grenzen sluiten, controles. dit was te verwachten. misschien dat europa wat kieskeuriger had moeten zijn in welk land men tot europa toelaat, maar geef dan de hardwerkende oostblokkers niet de schuld, zij doen werk waar wij west-europeanen de neus voor ophalen ook in crisestijd.

  • Dit soort criminaliteit wordt meestal gepleegd door Roma. Ze opereren in familiebendes, van muziekbedelen en straatkrantverkopen tot dit soort kraken, zakkenrollerij, inbraken en winkeldiefstal. Stuur je ze terug, dan komen ze wel weer hier naar toe of naar een ander land in europa. Dit probleem moet in Roemenië worden opgelost, omdat ze van daar uit opereren. Roemenië is een EU-land de grenzen sluiten kan dus niet. Roemenen en Bulgaren mogen vanaf 1 januari 2014 zonder tewerkstellingsvergunning in Nederland werken. Dat zijn waarschijnlijk geen Roma, want die zijn in Roemenië en Bulgarije ook out-casts, die in hun eigen wereldje buiten de economische main stream leven. We moeten samenwerken met Roemenië om die gasten daar te houden. We zullen er ook mee moeten leren leven, ben ik bang.

    • dus als wy een straatkrant van andere europeanen kopen zyn wy helers...en bovendien is dit verhaal van jou niet grondwettelyk en moreel verantwoord te noemen eerder n GRENSGEVAL LASTER/SMAAD/BELEDIGING MET N XENOFOBISCHE RASISTISCHE TOONZETTING...uitlatingen gebaseerd op GENERALISERING /DEHUMANISERING en zeker niet vooruitstrevend DEMOCRATISCH onderlegd....

      • We hebben het over Roemeense en Bulgaarse Roma. Die mensen komen echt niet naar Nederland om te werken of vakantie te vieren. Ze zijn hier voor de plunder en omdat het in Nederland beter bedelen is dan in Roemenië. De Riepe zou Roma moeten weren. Dat is ook bekend bij politie en justitie.

    • samenwerkenom die lui daar te houden zal niet werken binnen het huidige europa. Probleem is dat er binnen europa te veel "bloedgroepen" zijn waardoor de verschillen tussen noord, oost en zuid europa te groot zijn. Door europa weer op te splitsen in een noordelijk, oostelijk en een zuidelijk europa en dit samen onder te brengen in een verenigd europa met een beperkte grenscontrole zal het probleem voor een groot deel worden opgelost daar culturen beter bij elkaar gaan passen

      • over Europa opsplitsen hebben we in Groningen niets te zeggen. Je moet naar werkbare oplossingen zoeken.

  • wat de nederlanders in indonesie suriname en de antillen te zoeken hadden moet je de roemenen eens uitleggen hebben ze ook weer wat terug te zeggen over de nederlanders met hun slaven en kruidenpotjeshandel wat DE GOUDEN EEUW werd genoemd was eigenlijk diefstal beroving moord uitbuiting afpersing en rasisme.....over criminaliteit te beginnen begin eerst met je eigen nationale verleden te bestuderen....

    • Beste Nicole ik weet niet wat er aan scheelt maar jij haalt alles doorelkaar.
      Het gaat nu om criminelen niet om Roemenen maar om Criminelen die komen uit Roemenië en die daar hoofdzakelijk ook verblijven m.u.v als zij geld nodig hebben dan gaan zij over de grens bij de over- over buren parkeerautomaten kraken. Wat doe jij met deze mensen omarmen of ga jij ze eerst vaderlandse geschiedenis geven?

  • Europa gaat ons nog veel meer ellende brengen, mark my words. Samenwerken met die boeven? Hahaha..veel succes!

    • Je begrijpt het niet of je hebt zojuist alle Roemenen voor boeven uitgemaakt. In dat geval begrijp je het ook niet. Politie en Justitie moeten samenwerken met Roemeense autoriteiten. Ik heb het niet over samenwerking met familiebendes.

  • SAMEN OP WEG NAAR N NIEUWE TOEKOMST VOOR ONS ALLER EUROPEANEN--DE VERBROEDERING VAN OOST TOT WEST NOORD TOT ZUID---GEEF DE EUROPESE KINDEREN VAN NU DE KANS ALLE VOOROORDELEN AF TE SCHAFFEN EN DE PLAATS VOOR SAMENWERKING EN WEDERZYDS RESPECT TE BEWERKSTELLIGEN---EN GOOI JE WAPENS WEG EN BESTEED MEER GELD AAN DE ARMSTEN...

    • Criminaliteit van boeven bende's zoals ALLE Roma, heeft niks met armoede oid te maken. Dit is een bewuste keuze van deze mensen welke met de paplepel wordt ingegoten. Deze problemen zijn zeker niet op een pacifistiche manier op te lossen maar met harde hand. "zachte heelmeesters maken stinkende wonden"

Recente berichten

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

6 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

6 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

6 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

7 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

8 uur geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

10 uur geleden