Categorieën: Nieuws

NDC neemt Friesch Dagblad over

De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) heeft met onmiddellijke ingang het Friesch Dagblad overgenomen. De uitgever betaalt hiervoor het symbolische bedrag van één euro.

Het Friesch Dagblad was door tegenvallende advertentie-inkomsten in zwaar weer terecht gekomen en balanceerde op de rand van de afgrond. Voor de NDC zou dit nadelig geweest zijn, omdat de christelijke krant door de uitgeverij gedrukt wordt.

De overname is voor de NDC pijnlijk omdat het zelf ook in financiële problemen zit en vorige week nog 250 medewerkers moest ontslaan.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De oude heren Hazewinkels draaien zich om in hun graven.

    Hun prachtige Nieuwsblad van het Noorden - door de onnozelheid van een paar Fries grootbekken - richting vergetelheid.

    Met vriendelijke groet

      • Hoewel jouw steun aan vrijwel elk groot stedenbouwkundig plan van B&W me blijft verbazen, moet ik zeggen dat je grappen echt wel grappig zijn!

        Voor wat het waard is: hoop nog veel reacties van je te mogen lezen!

        Met vriendelijke groet

      • mooi reacties van lui die niet weten hoe de vork in de steel zit maar een klok hebben horen luiden. Wanneer jullie kennis hebben van hoe eea is ontstaan ouden jullie reactie anders zijn. Het zijn uiteinderlijk niet de friezen geweest die dit bedrijf omzeep hebben geholpen. Dan zijn er wel andere namen te noemen, die ook nu nog een behoorlijke vinger in de pap hebben (niet meer bij de ndc maar dit terzijde) denk aan rtvnoord.

        Dat er honderden medewerkers van de ndc op zoek moeten naar een nieuwe job interesseerd jullie niet. Dat deze medewerkers geen invloed hebben op de "politiek kleur" van de krant(en) beseffen jullie niet. Dus marc geef maar lekker af zoals je altijd doet op iedereen die anders denkt dan jij. Maakt allemaal niet uit maar tientallen geZinnen worden de dupe van ego's. Wat dat betreft zouden de oude Hazewinkels zich inderdaad omdraaien. Maar verdiep en kijkeens verder waar en hoe geldstromen lopen dan kunnen conclusies wel eens verrassend zijn

      • Klaas wat zwets je? Ben je soms een zwetser? Ik reageer slechts op Vorschlaghammer (dank voor het compliment trouwens). Op je beschuldigingen ga ik maar niet in klaas want het is zwets.

  • Klaas.

    Heel vervelend voor die mensen. Je baan kwijtraken raakt aan existentiële angsten; en die zijn heel naar.

    Maar, ik zou niet mee willen werken aan een propagandistische krant. Mocht ik het gevoel krijgen dat onafhankelijke journalistiek plaats moet maken voor reclame maken voor een veel te groot stedenbouwkundig project van Volker Wessels - zoals bij het Monstrumplan - dan zou ik niet meer voor zo'n krant willen werken.
    Zou ik meewerken aan agendajournalistiek (onder de vlag van onafhankelijk journalistieke agendajournalistiek) dan zou ik door gewetensnood mijn baan moeten opzeggen, en kijken of er wat anders te doen is.

    Uit het niets is het DvhN vol op het orgel gegaan voor het Monstrumplan. Meen me te herinneren dat de zelfvoldane Pieter Sijpersma een werkelijke stupide commentaar over het doorzetten van de Monstrumplannen schreef.

    Tenslotte: ik schrijf dat ik zou weigeren aan agendajournalistiek mee te werken. Ik besef dat dat voor iemand als ik, geen hypotheek of gezin, en wel plezier in dom schoonmaakwerk, een relatief makkelijke keuze is.

    Met vriendelijke groet

  • Dat het Dagblad veel personeel heeft moeten ontslaan om nog een vorm van bestaansrecht over te kunnen houden, is iets wat niemand heeft tegen kunnen houden, simpelweg omdat internet voor een groot deel in de behoefte aan nieuwsgaring voorziet.

    Dat het Dagblad ansich veel minder lezers heeft overgehouden, heeft men voor het grootste deel aan zichzelf te wijten. Men had er nooit een ochtendkrant van moeten maken, immers het nieuws wat er vandaag instaat, is voor 90% nieuws van gisteren/de dag er voor en dat heeft de lezer via alle andere media als radio, televisie en internet al tig keren aangehoord/bekeken.
    Wil men nog bestaansrecht houden, dan zou ik toch terugkeren naar een middag/avondkrant, doet men dit niet, dan is het met een jaar of 5 over en uit met het Dagblad en zal het definitief zijn verworden tot wat het de laatste jaren is geworden, n.l. een Loeks achtige krant met bijbehorende journalistiek en daar zit volgens mij niemand op te wachten.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

9 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

9 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

11 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

11 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

11 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

12 uur geleden