Categorieën: Nieuws

Kris van der Veen terug in Stad

Kris van der Veen is vannacht teruggekeerd uit Rusland. De Groenlinkser was daar om een film te maken over het leven van homoseksuelen in Moermansk. Het Gronings gemeenteraadslid werd afgelopen zondag in Moermansk gearresteerd wegens homopropaganda.

Onlangs is in Rusland een nieuwe wet in werking getreden die homopropaganda verbiedt. Hij zou afgelopen maandag voor de rechtbank verschijnen maar de rechtszaak ging niet door. Niet duidelijk is waarom niet. Er gaan nu stemmen op om de stedenband Groningen/Moermansk kritisch tegen het licht te houden. Volgens locoburgemeester Roeland van der Schaaf wordt de stedenband ook gebruikt om de mensenrechten te verbeteren.

Kris van der Veen is van plan om zijn film alsnog af te maken en probeert het in beslag genomen materiaal terug te krijgen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Een raadslid uit Groningen kan zich beter druk maken over de zaken in zijn eigen stad..

      • Henk heeft natuurlijk groot gelijk.

        Gemeentepolitiek gaat grotendeels over stedenbouwkundige vragen. Hoe bespottelijk dat je Friese boertjes als Gietema en Smink, laat bepalen hoe je stad er uit komt te zien.

        Die Gietema wilde zelfs De Oosterpoort en het Zuiderpark platslaan. Was hij in de stad opgegroeid, dan was zo'n idioot plan natuurlijk nooit in zijn botte kop opgekomen.

        Het is niet on topic om de oorzaken en het probleem van de Friese zelfoverschatting - hoewel het gebrek aan cultuurrelativisme van Van der Veen typisch is voor de Hollandse arrogantie - te behandelen, maar ik geef ik een paar steekwoorden:

        Mart Smeets en thialf.

        Met vriendelijke groet

    • Het is een Fries Pieter ... Wordt tijd dat de Stadjers cq de Grunnegers het roer overnemen .. Carriere maken, doen ze maar in hun eigen streek, waar ze vandaan komen .. Geen misbruik van onze raad !

      • Wat een ontzettend nare opmerking. Er is maar hele dunne lijn (als die er al is) tussen dit soort opmerkingen en regelrecht fascisme!

      • En negers maken maar carriere in afrika. Dit zeg ik om duidelijk te maken dat wat je zegt belachelijk is.

      • Groot gelijk Henk.

        Bespottelijk dat zelfingenomen figuren die hier maar een paar jaar rondlopen, wel even zullen bepalen wat goed voor Groningen is.

        Kan het me niet voorstellen dat ik naar een andere stad ga, en dan de arrogantie heb om in die stad maar eens in de gemeenteraad te stappen.

        Mal voorbeeld.

        Zouden de Amsterdammers hun Jordaan wil platslaan voor nieuwbouw, dan zou ik daar een wenkbrauw kunnen over optrekken. Maar ik zou ik toch echt niet in mijn hoofd halen om me een plek in de Amsterdamse gemeenteraad te verwerven, om als gast/nieuwkomer proberen te voorkomen dat de Amsterdammers hun zin krijgen.

  • Wat een treurige dorpse opmerkinkjes hier voor een grote stad. Maakt niet uit waar ie vandaan komt... Zolang hij maar in deze stad woont.
    En overigens hebben alle gemeenteraadsleden nevenfuncties : In de maatschappij staan heet dat. En het was voor een documentaire voor Noorderzon dat ze daar waren en raadt eens waar wordt die gehouden... Juist ja in de stad.

    • En dan ga je lopen provoceren in een land waar zulke dingen strafbaar zijn. Leuk man!

      • Uiteindelijk bleek het niet strafbaar te zijn? Ze zijn niet aangeklaagd. Het ging me hier om onzinnige reacties dat je niet meer over de gemeentegrens mag kijken en dat er alleen nog maar stadjers in de gemeenteraad horen te zitten. Dit soort gewauwel zou van mij wel strafbaar mogen zijn ;-)

    • Wat een onzin Erikk.

      Vind jij het werkelijk waar logisch dat iemand die net op een plek woont, beter weten wat het beste voor die plek is, dan degene die hun hele leven er al wonen?

      De lokale GroenLinks is met Hollandse ventjes als Gijsbertsen en Van der Veen* met hun Hollandse bluf, los gezongen van de stad.

      Vraag me af of één van beiden ooit wel eens in Lewenborg of Beijum was geweest op het moment dat ze met het GroenLinks tram-standpunt voor het verdwijnen van de directe OV verbinding naar de GM waren.

      Vraag me af of ze Ulgersmaborg wel op de kaart kunnen aanwijzen.

      Met vriendelijke groet

      * Friezen zijn veel Hollandser dan andere Nederlanders als Drenthen en Limburgers.

      Stadsfriezen hebben bijvoorbeeld precies dezelfde grote neuzen zoals je die ziet op de doeken van de oude Hollandse Meesters. Merkwaardig genoeg noemen Friezen elke niet Friese Nederlander een Hollander.

      • Groningen is een stad waarin een groot deel van de bevolking niet in de stad geboren is. het is niet meer dan normaal dat die mensen ook mee doen in onze politiek.

      • Marc.

        Ben het niet met je eens.

        Al zou de hele wereld ervan overtuigd zijn dat ik de reïncarnatie (geloof ik niet in)van Gaudi, Lloyd Wright en Berlage tegelijk zou zijn, en ik zou steden kunnen verfraaien, dan zou ik slechts op uitdrukkelijk verzoek van de inwoners van bijvoorbeeld Rotterdam, mee willen helpen met opknappen van hun stad.

        Vind bescheidenheid nogal een deugd. De zich Fries noemende Hollanders (waarom eigenlijk, de Friezen waren een meelijwekkend volkje)hebben meer met zelfingenomenheid. Ook de Drenthse politiek zit vol met personen met de aan-de-kant-en-laat-mij-maar-even-mentaliteit; met Friezen. Denk hierbij aan holle vaten als Tichelaar.

        Sinds ze op jaarlijkse basis door Mart Smeets (gadver) geknuffeld worden, en dat ze elkaar op internet steeds grotere en glorierijke Friese geschiedenissen wijs maken, zijn sommigen flink verward geraakt. Anders is toch niet uit te leggen dat zo'n middelmatige Gietema (Cronjum)het prachtige pakhuis aan de Marwixkade (zie beeldbank) plat laat slaan.

        On topic

        Goed dat Kris niet in de Russische gevangenis is belandt.

        Met vriendelijke groet

      • Gemeenteraadsleden gaan op werkbezoek door de hele stad.. Dus ja ze weten ook waren Beijum en Lewenborg ligt. Juist twee wijken met relatief veel 'nieuwkomers'
        Juist veel stadjers weten van de rest van de stad geen zak af en kijken niet veel verder dan hun eigen straatje. Heel veel van het Stadspartij geneuzel maakt dat maar pijnlijk duidelijk.

  • Dank Vorshlaghammer ;-) Ik had het niet beter kunnen verwoorden .. Stelt voor om de blunders op de mensen te verhalen die onze mening niet delen ; Forum kosten 208 miljoen .. Regiotram afschrijving 40 miljoen .. ZZL werd slechts gecompenseerd met 2.9 miljard .. Stond in de boeken voor 4.6 miljard .. 43 000 extra banen bovenop normale groei ? Niets is minder waar. Alleen 39 rasechte stadjers met Grunningse roots in de raad kunnen ons belang dienen en de rest profiteert mee !

  • De gemeente Groningen heeft een positief en progressief beleid tov homo's. Daar horen we trots op te zijn en levert ook goodwill op voor de stad. En met 39 'rasechte' stadjers krijg je nog meer van het hersendode stadspartij geneuzel. Veel tegen , maar zelf alleen met lachwekkende bezopen plannen komen.
    En kijk eens maar in de regio waar steden/dorpen wel door dat soort figuren bestuurd worden... Een groot drama met geruzie,leeg stand, hangbejaarden en calimero gedrag wat eventuele investeerders al helemaal afachrikt.
    Wees nou eens blij met al dat talent en geld dat via de universiteit en hogeschool de stad binnenstroomt. Maar lekker economische profiteren doen diezelfde stadjers er wel van , maar daar hoor je de kortzichtigen niet over.

    • @ Erikk

      Ik heb niks met de stadspartij en al die andere partijen in onze raad. Behalve dan, dat ik mw Riemersma van de stadspartij (ex SP) heb willen typeren. Opkomend voor onze minima. Velen hebben het hier nooit getroffen. Er moeten prioriteiten worden gesteld. Onlangs was de rechtse PvdA in onze stad voorstander van 2de hands witgoed voor onze minima. Deze verloedering moet stoppen ! Keuzes maken voor tram / forum als luxe en tegelijkertijd onze minima verder uitkleden, valt niet te rijmen ! Dit kan echt niet !

    • Sorry Erikk.

      Maar in je reactie sla je plank alleen maar mis. Dat je bestuurlijk talent aan die diplomafabriekjes vermoedt, is nog wel het meest pijnlijk.

      Kijk voor de aardigheid eens op Beeldbank. Heel veel afbeeldingen die laten zie hoe mooi Groningen ook na het krijgsgeweld van april 1945 nog was, zijn een goed bewijs van hoeveel schade de lokale - vooral uit import bestaande - PvdA, ons mooi stadje heeft berokkent.

      Mijn theorie is dat je tijdens je Wonder Years (late tienerjaren) de helderste indrukken ondergaat. Eén van de redenen waarom een genie voor zijn 25e levensjaar excellereert. Je moet een je late puberteit in een stad hebben meegemaakt om een een goed beeld van een stad te krijgen.

      Eén van de redenen dat de onnozele grootbek Gietema het Zuiderpark wilde plat slaan, is dat hij nooit als jongeman - op een zomeravond en terugkerend van de Papiermolen - door het Zuiderpark is gefietst.

      Tenslotte: voor iemand die zichzelf als een oorspronkelijke inwoner ziet, geef je wel op merkwaardige wijze af op de stadjers en De Stadspartij.
      De Stadspartij is de enige partij die de schaalgrootte en essentie van Groningen lijkt te "zien". Volgens mij is Prummel de enige estheet en gevelgek in de raad.

      Met vriendelijke groet

Recente berichten

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

20 minuten geleden

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

7 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

7 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

8 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

9 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

9 uur geleden