Categorieƫn: Nieuws

Historische oorlogsvoorwerpen terug bij gemeente

Twee historische voorwerpen, een windvaan en een oud straatnaambord van de Grote Markt, doorzeefd met kogels, zijn weer in bezit van de gemeente Groningen.

De windvaan stond op de voormalige hoofdwacht die in de tweede wereldoorlog kapot geschoten is door de Canadezen. Familie De Vries nam de windvaan en het bord mee naar huis, vlak na de bevrijding.

Wethouder Dig Ishta ontving donderdag in het infocentrum aan de Grote Markt van familie De Vries de twee oorlogsherinneringen. Die zijn voortaan te zien in het infocentrum.

Jamal Bedijn

Bekijk reacties

    • Vertel Pieter, wie is die gewone man die niet naar de bibliotheek of naar de bioscoop gaat?

      • Dat zijn de personen welke zich een slag in de rondte werken om zo een inkomen te vergaren, wat door de hoge (gemeentelijke) belastingen goeddeels richting miniumloon gaat. Mede hierdoor kunnen gemeenten speeltjes als het Forum financieren.

      • Je bedoelt van die mensen die 's avonds alleen nog maar met een pot bier op de bank zitten, kijkend naar sbs6 of een andere commerciĆ«le meukzender? Die nergens van weten, maar wel overal commentaar op hebben? Moet dat de standaard zijn Middenweg? Mensen die boeken lezen. Die zijn verdacht. Wat lezen ze daar? Voelen ze zich soms te goed voor normale soort mensen? We hoeven ons niet te ontwikkelen als we maar een grote bek hebben? dat soort mensen?

  • Kijk Marc;

    Dat is nu typisch een uitspraak van iemand behorend tot wat men links Groningen noemt, waar men een Forum voor is gaan bouwen en waar je onder gelijkgestemden je gram kunt gaan halen over hen die wel werkzaam zijn.

    By the way, wat is SBS 6 eigenlijk?

    Je wordt voorspelbaar Marc, get a life.

    • Middenweg. De meerderheid van Groningen is links. Het is een minderheid die zich bijzonder luidruchtig gedraagt op fora en in de media die tegen het forum is. Daardoor is bij hen het rare idee ontstaan dat ze zelf in de meerderheid zijn. Het forum is er voor alle stadjers, of je er nu gebruik van maakt of niet. Dat geldt voor zoveel dingen in het leven. Ik breng mijn tijd ook niet in het ziekenhuis door, terwijl ik er elke maand toch een hoop geld aan kwijt ben. Je vind mij ook niet zo snel op een snelweg (want daar mag ik niet eens op zonder een milieuvervuilende bak staal aan te schaffen). Maar daar loop ik ook niet continu over te zeiken. Dat jij het niet in je dikke harses kan krijgen dat er goede redenen zijn voor het forum, betekent nog niet dat die er niet zijn. Het hele gebied oostwand en daarachter wordt herontwikkeld en teruggeven aan de stad. Daar is het forum een belangrijk onderdeel van.

      Dat je het nodig vind me weer een een voor jou verdachte hoek te duwen, zegt eigenlijk al genoeg Middenweg. Dat je me voorspelbaar vindt ligt volledig aan je zelf, want jou grammofoonplaat draait ook al jaren in de zelfde groef.

  • Links Groningen is voor de elite? Maar wie was er ook al weer tegen de bezuinigingen op de drafbaan ? Juist ja de Stadspartij. En zo zie ik hun wel vaker in de bres springen voor vrij elitaire hobby's hier in de stad. En idem voor oa de VVD, maar die pretendeert ook niet anders.

  • Gaat dit nog steeds over HET MONSTRUM of gaat het om persoonlijke vetes?

    Maakt mij niet, want alle reacties over HET MONSTRUM laten zien dat de voorstandes terrein verliezen.
    De tegenstanders daarentegen krijgen er een. Mooi terrein. ( lees plein ) bij achter de Oostwand.

      • ?.? ? Toeetsenbord kapot Marc? Dan kun je Dag-Is-Thi zeggen. Tot ziens op het plein achter.................

    • Eh waarom zou het bij dit bericht eigenlijk uberhaupt over het forum gaan? Dat door dit nutteloze anti-forum gekwek het dan enigszins op een vete gaat lijken is niet zo verwonderlijk. Nouja vermakelijk is het soms wel xD

Recente berichten

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

2 uur geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

2 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

4 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

4 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

4 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

6 uur geleden