Categorieën: Sport

FC Groningen financieel gezond

FC Groningen is door de KNVB ingedeeld in categorie 2 wat aangeeft dat de club financieel gezond is. De KNVB meet drie keer per jaar de gezondheid van clubs in het betaalde voetbal om zo enigszins een oogje in het zeil te houden. De meeste clubs uit de eredivisie zijn ingedeeld in categorie 2 en nu dus ook de trots van het noorden.

Bij de 2 eerdere metingen werd FC Groningen nog ingedeeld in categorie 3 waar alleen de meest gezonde clubs thuishoren. De club balanceerde de afgelopen jaren eigenlijk tussen categorie 2 en 3 in. In beide gevallen staat FC Groningen er financieel goed voor.

De financiële situatie van de clubs beoordeelt met behulp van een puntensysteem. Clubs worden per meeting op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld de drie categorieën. Doelstelling hiervan is zorgen voor continuïteit bij de clubs en hierop volgend de continuïteit van het betaald voetbal.

Jurjen de Jager

Bekijk reacties

  • kost dat de gemeente gelukkig geen geld, kunnen ze verder met andere petprojekten zoals het forum en het groninger museum.

  • Kweenie... wat kost bv de politieinzet per jaar? En bv het nieuwe trainingscomplex staat de gemeente garant voor 9 miljoen? En hoeveel is afgeschreven op het Europapark (plus te dure aankoop eigen grond voor SoZaWe) waar oa de Euroborg mee gefinancierd is ?(het bouwen van het stadion kostte in totaal 75 miljoen) En de catering is misschien wel in de prijzen gevallen , maar daar staat de gemeente ook garant voor... Dus mogelijk ooit nog een strop voor de gemeeente. Ben ik nog wat vergeten? Of zie je nu de onnozelheid van je opmerking in ?

  • beveiliging,catering zijn eigen bedrijven en zijn niet van de gemeente. zolang de fc financieel gezond blijft is er niets mee verloren. de gemeente krijgt huur van het stadion, omdat men aandeelhouder is in de nv euroborg.

  • Politie inzet had ik het over. En de catering is een bedrijf met een bankgarantie van de gemeente. Met andere woorden... als die niet de huur aan de euroborg kan betalen door te weinig winst draait de stad er voor op. Deze huur was zo hoog dat geen enkele andere ondernemer er brood in zag... Dus ik heb daar nog steeds niet alle vertrouwen in. De huur die de FC betaald is om de 25 miljoen die het stadion officieel gekost heeft terug te verdienen. De andere 50 miljoen die uit de winst van de verkoop van de omliggende terreinen moest komen is dus daar niet bij. Lees bv ook : http://www.oogtv.nl/2007/04/weer-tegenvaller-voor-europapark/

  • Politie inzet bij de FC stelt tegenwoordig geen drol meer voor. De kosten dus ook niet.

  • Toch nog wel boven de 100.000 euro per jaar (De KNVB schat het totaal voor Nederland op 2.5 miljoen euro wat erg optimistisch is) en dan ook nog het supportersproject... Maar het heilige huisje FC Groningen komt men liever niet... Wat schandalig is want er wordt door de heren nog steeds goed geld verdiend daar.

    • Erikk

      100.000 euro is veel geld. Maar of dit de FC aan te rekenen is?

      Het fenomeen van groepen jonge mannen die zich op illegale wijze fysiek willen meten met andere jonge mannen, zal vast nog een tijd bestaan.

      Begin jaren tachtig leek het er zelfs even op dat Donar een groepje hooligans aan zich gebonden zag krijgen.

      De prestatie van Hans Nijland en zijn staf, hoeft dus niet van de kanttekening "kosten politie-inzet" voorzien te worden. FC Groningen is gestaag opgeklommen uit een heel diep dal, en daar kan Hans cum suis ook wel eens de credits voor krijgen.

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

2 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

2 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

4 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

6 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

7 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

7 uur geleden