Categorieën: Sport

FC Groningen financieel in zwaar weer

De begroting van FC Groningen is voor het komende seizoen omlaag geschroefd. Die gaat van 18 miljoen naar 17 miljoen. Dat heeft directeur Hans Nijland dinsdagmiddag gezegd.

De 17 miljoen euro is niet helemaal gedekt. FC Groningen komt nog een miljoen tekort.

Daarnaast zijn er veel minder seizoenskaarten verkocht in vergelijking met vorig jaar. FC Groningen verwacht er 12.300 te verkopen dat zijn er tweeduizend minder.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hmmm eerdere geluiden waren een stuk positiever jammer genoeg. Nog meer sponsoren die hun verplichtingen niet na kunnen komen? Het sponsorgeld zou anders moeten bij betaald voetbalclubs... Vooraf betalen!

  • Nijland een hele reeks maatregelen horen noemen om de inkomsten te vergroten. Op zich niks mis mee, maar wordt er ook aan het verminderen van de uitgaven gedacht ? Daarbij bedoel ik niet enkel het afvoeren van de loonlijst van overtollige contractspelers.

  • Groningen mag hopen dat Liverpool Suarez voor 50 miljoen ofzo verkoopt. Is toch weer 250000 in de pocket.

  • FC Groningen is helemaal niet financieel in zwaar weer. Ze moeten een stapje terug doen op de begroting, maar dat is over de hele linie zo, daarin staat Groningen niet alleen. Groningen is door de KNVB gezond verklaard en heeft toch nog steeds een begroting van 17 miljoen. Een stapje terug doen kan duiden op niet zulke goeie tekenen, maar zo'n vaart zie ik het nog niet lopen eigenlijk. Grote achterban, zowel qua sponsors als qua publiek, dat gaat echt wel weer goed komen. Bovendien doen ze bij Groningen niet aan al te gekke uitgaven en houden de hand op de knip daar waar het moet. nijland heb ik op financieel vlak ook wel hoog zitten eigenlijk, die heeft de club behoorlijk doen groeien, inclusief nieuw stadion.

  • Jeroen,Nijland heeft sinds zijn aanstelling nog nooit een sluitende begroting gehad dat kun je terug zien in de jaarlijkse begrotingen.Nijland schreeuwt en roept veel maar voorlopig heeft de FC al jarenlang een lijn getrokken die naar beneden loopt,Nijland is niet diegene die de FC naar een hoger plan gaat tillen,daar zijn zwaargewichten voor nodig en dat is Nijland niet.

  • Nogmaals, Groningen is financieel gezond verklaart door de KNVB. Ik kan mij nog heel goed de tijden herinneren dat Groningen jaar in, jaar uit knokte tegen degradatie en dat ook daadwerkelijk deed, in een allang vervallen stadion. Da's helemaal nog niet zo gek lang geleden. Onder Nijland is Groningen weer een subtopper geworden, op één jaartje na en is er een heel behoorlijk stadion gekomen. Het enige wat ik de man kan verwijten is destijds een beetje luchtfietsen met z'n plannen om Groningen aan te laten sluiten bij de top 3 en in ieder geval een vaste waarde in de top 5, maar de man verdient echt wel meer credits dan dat ie onder de supporters vaak krijgt. Er wordt reëel geld uitgegeven en de hand gaat op de knip daar waar soms nodig is. Dan kan ik mij ook nog een andere voorzitter herinneren, waar we jarenlang de vruchten van hebben mogen plukken, in negatieve zin...

Recente berichten

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

5 minuten geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

2 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

2 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

2 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

3 uur geleden

Twee personen gewond en twee aanhoudingen na conflict op Nieuwe Markt, waarbij mogelijk werd gestoken (update)

Bij een conflict op de Nieuwe Markt zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Bij de…

4 uur geleden