Categorieën: Nieuws

Werkzaamheden Noordzeebrug liggen nog steeds stil

Het werk rondom de Noordzeebrug ligt nog steeds stil. De Provincie had gehoopt dat deze week een nieuwe aannemer de werkzaamheden kon voortzetten.

Ruim een week geleden ging de aannemer Jaartsveld uit het Gelderse Varsseveld failliet. Sinds die tijd wordt met de curator van het bedrijf gepraat. Maar dat duurt langer dan verwacht, omdat sommige zaken ingewikkelder liggen dan werd aangenomen.

Het is nog niet bekend wanneer het werk aan de brug en het wegennet er omheen hervat wordt. De Provincie verwacht volgende week meer te weten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dit is niet zo verwonderlijk. Projecten uitschrijven met 20 jaar onderhoud daar heeft geen enkel bedrijf wat aan. Alle bouwers-wegenbouwers maken aparte BV om grote werken aan te nemen, zodra het werk gereed is wordt de BV leeg gemaakt of ploft en ieder kan fluiten naar 20 j onderhoud ! Wanneer controleren opdrachtgevers de boekhouding van een bedrijf. Vroeger moesten de bank een borg van enkele miljoenen aan de opdrachtgever afgeven voor geval van faillissement. Is dat nu gebeurd ? Wanneer begrijpen ambtenaren van Rijk en Prov. dit. Zij handelen niet met eigen geld maar met ons geld !

    • Maak nu geen slapende honden wakker..... Nu je toch een aantal openbaringen doet, denk je dat dit in de bouw en de z.g. natte aannemerij anders is?

      Denk je dat de bouwfraude ook maar iets heeft veranderd in verboden vooroverleg/gunning bij en tussen aannemers?

      Ik pleit juist voor meer ambtenaren en minder externen, echter wel gekwalificeerde ambtenaren, specialisten welke pas na gebleken geschiktheid in dienst worden genomen.

      Desalniettemin is het jammer dat de aanleg nu door een faillissement stil ligt, maar blijkt er weinig overlast te zijn door de versmalling/wegomlegging bij de huidige Noordzeebrug.

  • Je hebt volkomen gelijk.Er lopen bij de overheid RWS-PWS/gemeenten zoveel mensen de kantjes erbij af. In Amsterdam bij het Hoogheemraaadschap begeleide eigen mensen 1 of 2 werken ,ik werd ingehuurd en begeleide 4 a 6 werken. Mijn inhuur was veel goedkoper dan hun eigen personeel. De N 33 de aannemer werd gekozen door 4 project directeuren van RWS te weten A 12 -A 15-A 4 en 2e Coentunnel. Bij de laatste 3 waren ook de 3 van de 4 aannemers. Door gestoken kaart ! Dit gebeurt ook bij RWS. Belangen verstrengeling. We zien dit nu ook bij Bedum !

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

48 minuten geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

1 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

1 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden