Categorieën: Nieuws

Stadsbestuur zit met Drafbaan in de maag

Het stadsbestuur roept de hulp van de gemeenteraad in om de toekomst van de Drafbaan in het Stadspark te bepalen. Er zijn volgens B&W zoveel mogelijkheden en obstakels dat de raad dringend moet aangeven in welke richting de Drafbaan zich moet ontwikkelen.

Over de toekomst van de baan wordt al jaren gesproken. Op dit moment wordt de baan een paar keer per jaar gebruikt voor de paardensport en voor evenementen. Er moet echter meer met het terrein gebeuren als het aan het stadsbestuur ligt. Het voordeel is dat het meer inkomsten oplevert; het nadeel is de geluidsoverlast, waarover nu al geklaagd wordt.

De gemeenteraad krijgt binnenkort een presentatie waarin een aantal toekomstplannen worden gepresenteerd. Daarna gaat een projectleider met de gekozen plannen aan de slag. In de zomer van volgend jaar worden dan een aantal concrete projecten aan de raad voorgelegd.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • bouw er maar een parkeergarage die leeg staat, daar is Groningen goed in. Of dure woningen die lang leegstaan..
    Maar serieus, laat het een evenemententerrein blijven, eventueel met een grote tentconstructie die dicht kan voor evenementen die veel geluid meebrengen. en zorg daarin voor goeie akoestiek.

  • nadat in 1999 de stones er hebben gespeeld, was concertorganisator mojo zeer enthousiast. maar zoals altijd wil men van alles maar niet in de achtertuin. er zijn plannen geweest met organisatoren in duitsland om er meer evenementen te realiseren, dit stuitte op verzet. en nu zit de gemeente er mee, verplaats evenementen naar het suikerunieterrein.

    • Mojo was destijds enthousiast mede door hoe het vervoer, begeleiding etc gefaciliteerd was. Dat was toen ook top, hoewel dit daar toen ook tot overlast voor omwonende heeft geleid, toch weinig wanklank. Maar de gemeente zou vandaag de dag dit niet weer op deze wijze willen en kunnen faciliteren. gezien de financieen van de gemeente zal de huidige situatie dus waarschijnlijk blijven bestaan

  • Simpel: vol gaan bouwen, liefst met hoogbouw, skyhigh, alles volbouwen, net zoals men de afgelopen jaren met de rest van deze eens zo mooie stad heeft gedaan.

    • @middenweg
      Niet zo zeiken over Groningen joh. Ga dan maar eens naar de randstad!! Groningen is een fijne stad en ja daar hoort ook hoogbouw bij.

      • Groningen is de laatste jaren voor kwantiteit gegaan. Ik had liever kwaliteit gezien. Kwaliteit en zeer beperkt nieuw bouwen zonder hoogbouw, renoveren i.p.v uitbreiden, enz.enz. Nu is het verworden tot een provincie-hoofdstad met metropool aspiratie`s. Ik had liever een provincie-hoofdstad met de mens als uitgangspunt gezien, waarbij de menselijke maat ook nog zou zijn behouden.
        Wat heeft deze grootschaligheid Groningen nu werkelijk gebracht?

      • @ Wim

        Bepaal jij dat ons mooie provinciestadje zich moet volproppen met wanstaltige hoogbouw?

        Hoogbouw? Dat is naast een teken van provincialistisch minderwaardigheidscomplex, verder slechts de erectie van enge ambitieuze bouw-wethouders.

        Met vriendelijke groet

      • Middenweg.

        Groot gelijk.

        Die hoogbouw in provinciestadjes (Nederland is een dichtbevolkt, maar kleinstedelijke land) hebben het aanzicht van Nederland veel kwaad gedaan. Moet je de befaamde Britse filosoof Roger Scruton eens horen over hoe Nederland zichzelf door bouwambities heeft verminkt; dat is niet mals.

        Eeuwenoude, uitgebalanceerde zichtlijnen opgeofferd aan de zielige powerplay van wethouders die hun stad op de kaart wilden zetten.
        De Landmarks van die vreselijke Frank de Vries roepen bij mij het beeld op van iemand die door fitness een mooi getraind lichaam heeft, maar dan omwille van anderen (concurrentie) overgaat tot gebruik van anabolen en daardoor eindigt met bespottelijk ,en door creme zonnenbank viesbruin, lichaam.

        Met vriendelijke groet

  • Een advies: maak van de Drafbaan (het binnengebied) een multifunctioneel sportcentrum! Met gemakkelijk op te bouwen en af te breken tennisbanen, volleybal- en basketbalvelden, etc. De Drafbaan kan gebruikt blijven worden voor de paardenrensport en hardloopwedstrijden (tevens als voorproef voor "de vier mijl van Groningen").

    De tribunes staan er reeds. Wellicht kan bij de Drafbaan een Grand Café of een sportcafé geopend worden. Met uiteraard goede parkeervoorzieningen.

  • groningen is een stad van ongeveer 200.000 inwoners,het bestuur dacht als een metropool van 1mln inwoners. dit heeft geleid tot oa de tram het forum en andere niet passende ideen. jammer, maar gelukkig zijn er mensen die dit eindelijk inzien. beter laat dan nooit.

    • Vergeleken met steden met een miljoen inwoners?

      Rondom het plan Monstrum haalden de voorstanders New York (12 miljoen) Parijs (5 miljoen) en Barcelona (2,5 miljoen) als voorbeeld aan.

Recente berichten

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

53 minuten geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

2 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

2 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

6 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

6 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

7 uur geleden