Categorieën: Nieuws

Stadjers prikken protest in paardenpoep

Twee Groningse jongeren zijn een actie begonnen tegen de poep die politiepaarden op straat achterlaten. Ze vinden het onterecht dat hondenbezitters negentig euro moeten neertellen als hun dier een drol achterlaat, maar agenten niet. Uit protest steken ze deze week vlaggetjes in de verse paardenvijgen.

Daniël Brouwer en Morgan Grunfeld vinden het hypocriet dat kennelijk voor de politie niet dezelfde regels gelden als andere burgers, terwijl het wettelijk wel zo is dat ook paardendrollen opgeruimd moeten worden. Agenten te paard hebben daarvoor een schepje bij zich, die echter zelden gebruikt wordt.

De actie is voorlopig beperkt tot Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Amsterdam. Via de Facebookpagina Ruimjeshitop kan een vlaggetje worden gedownload dat met behulp van een satéprikker in een dampende paardendrol kan worden geplaatst.

André Huitenga

Bekijk reacties

    • Onnozele actie.

      Het hondenbezit is een particuliere pleziertje. Een pleziertje dat geen enkel maatschappelijk nut dient.

      Politiepaarden zijn daarentegen hulpmiddelen voor het veilig houden van de openbare ruimte. Paarden lopen dus met een reden door de stad.

      De poep die de politiepaarden achterlaten moet - net als de uitlaatgassen van een politie-auto gezien worden als een vervuilende substantie die louter het gevolg zijn van aanwezigheid van criminele elementen in een samenleving.
      Met andere woorden: politiepaardenpoep is de schuld van degenen die zich niet aan de wet willen houden.

      Hulde aan de hulpverleners

  • Ik kan me in beide situaties wel inleven. Ben het mee eens dat het wel opgeruimd moet worden. Maar de politie in Nederland heeft al zo weinig respect en ze mogen al bijna niks doen. Als je ze dan beetje poep ziet oprapen dan krijgen mensen nog minder respect voor ze. Waar is die autoritaire indruk dan gebleven die ze horen te hebben. We moeten gewoon niet zoveel zeiken over dat soort dingen.. wees allang blij dat het niet zoals in Singapore is dat je wordt opgepakt als je een snoep papiertje op de grond gooit. Doe gewoon je plicht en ruim de hondenpoep op en gemeentes moeten maar rondje doen als ze weten dat de politie met paard een ronde doet. En niet teveel met vingers wijzen naar anderen maar kijk naar jezelf en wat jij zelf kan doen om Nederland schoon te houden.

    • Het roept ook weinig respect op als een politie te paard je een boete geeft voor een hondendrol die je hond netjes in de goot legt terwijl zijn paard veel grotere hopen achter laat midden op de openbare weg / stoep.

    • Wat een onzin, agenten in nederland mogen heel erg veel. ze mogen zelfs wapens dragen, iets want in engeland weer niet mag.

      deze actie gaat denk ik ook niet over de poep die de paarden achterlaten maar vooral over de 90 euro boete die hondenbezitters moeten betalen als hun hond iets achterlaat.

  • Hoi Ron, het is hier geen Singapore, geen idee wat een snoeppapiertje daar kost. Hier in Groningen €130,-

  • Hoe zie je het verschil tussen een hoop poep van een politiepaard en van een particuliere ruiter ?

  • Paardenpoep is een stuk minder smerig dan hondenpoep. Bovendien kun je het goed gebruiken in de moestuin.

    • Ik denk dat mensen o.a. met een rolstoel / kinderwagen of rollator daar toch iets anders over denken als hun wielen onder de paardenstront zitten.

  • Kortom, paardenbezitters van de provincie Groningen, kom te paard naar de stad, overal gratis parkeren en schijt de heleboel er onder, binnen 4 weken ligt er een voorstel bij de Gemeenteraad om de APV aan te passen. Ware het geen simpele oplossing, zoals in Wenen waar ieder paard is voorzien van een vijgenzak onder zijn staart om de stront op te vangen (ook voor de bereden politie!)Volgens mij is er geen bereden agent die er moeite mee heeft om dit zo te doen, waarschijnlijk zijn er geen zakken met zo n Politieloge te verkrijgen ......

  • Nou ,nou Marc,
    Dat uw woordkeus niet altijd getuigt van overdenking is bekend, maar een beetje respect en medeleven t.o.v. uw medemens kan toch wel worden opgebracht ? Op moeten we daar nou ook al een forum over maken in HET MONSTRUM ?

Recente berichten

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

3 minuten geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel lijkt kansloos

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

1 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

2 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

3 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

3 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

3 uur geleden