Categorieën: Nieuws

Spoor tussen Hoogkerk en Zuidhorn verdubbeld

De provincie Groningen wil het spoor tussen Hoogkerk en Zuidhorn verdubbelen. Dit is nodig om extra sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden te laten rijden.

Ook zijn er aanpassingen nodig op alle stations aan het traject. Bij Zuidhorn komt een extra spoor waar treinen kunnen keren of tijdelijk opgesteld kunnen worden.

De kosten bedragen 117 miljoen euro en die kunnen betaald worden uit het budget dat het Noorden heeft gekregen voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Tot voor kort was het geld gereserveerd voor de inmiddels afgeketste regiotram.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dan gaan we op station Groningen met deze treinen naar een nieuw te maken derde peron want dan vervalt de flyover voor de lijn > Delfzijl/Roodeschool ! peron 1 en 2 voor arriva spoor 3/4/5 voor NS en spoor 6 en 7 voor Arriva Euroborg Leeuwarden

  • Aha dit is nou juist de verklaring voor de noodzaak van een fly-over? In de huidige situatie namelijk helemaal niet nodig ? (Treinen kunnen elkaar passeren)

  • Begin met de spoorbrug bij Zuidhorn dubbelsporig aan te leggen en maak daarna de hele lijn Zuidhorn-Groningen dubbelsporig. geen half werk, in één keer doorpakken. Kost eerst wat, maar daarna voor altijd klaar.

  • dhr Bos je hebt volkomen gelijk.De provincie Groningen en Friesland hadden 540 miljoen voor de spoorlijn Groningen /Heerenveen,gebruik dat voor de verdubbeling Groningen-Leeuwarden en er ligt 80 milj + 35 miljoen voor Zuidbroek-Duise grens Nieuweschans,begin eerst met verdubbeling dan kun je later eenvoudig het electrificeren,de spoorbrug Zuidhorn moet je direct verdubbelen en niet later een tweede brug ernaast !

Recente berichten

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

1 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

2 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

2 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

2 uur geleden

Twee personen gewond en twee aanhoudingen na conflict op Nieuwe Markt, waarbij mogelijk werd gestoken (update)

Bij een conflict op de Nieuwe Markt zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Bij de…

3 uur geleden

Persoon raakt zwaargewond bij zwemmen in Paterswoldsemeer

Een persoon is woensdagavond zwaargewond geraakt tijdens het zwemmen in het Paterswoldsemeer. Dat meldt nieuwsfotograaf…

3 uur geleden