Ontslag voor Groninger Forum medewerkers

nieuws

Voor een onbekend aantal medewerkers van het Groninger Forum dreigt ontslag. Dat melden diverse bronnen binnen de organisatie. Dirk Nijdam, de interim directeur van het Groninger Forum, voert gesprekken met het personeel, een aantal wordt ontslag aangezegd.

Bas van Kampen voormalig directeur van het forum werd drie maanden geleden al ontheven van zijn functie. Hij was er volgens wethouder Istha niet in geslaagd het Forum geaccepteerd te krijgen bij de stadjers. Nijdam presenteert woensdag zijn plannen voor de toekomst, tot aan de opening van het Forum in 2017, aan het personeel. Daarna volgt een bijeenkomst voor de pers. In de plannen van Nijdam moet de organisatie veel kleiner zijn dan nu.

Vorige week werd bekend dat het tijdelijke contract van Nijdam verlengd wordt tot aan het eind van het jaar, tenminste als het aan wethouder Dig Istha ligt. Hij is gecharmeerd door het optreden van Nijdam.

Deel dit artikel: