Kat moet lang wachten op reddingsactie

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het zat een onfortuinlijke kater in de Korrewegwijk woensdagavond niet mee. Op eenzame hoogte wilde het beest gered worden door de brandweer. Maar wat normaal een peulenschil is, bleek nu onmogelijk.

Het dier was eerder in de avond stoer een boom ingeklommen. Halverwege was van de stoerheid weinig meer over want het dier durfde niet meer voor- of achteruit. Een buurtbewoner zag het met lede ogen aan en waarschuwde de hulpdiensten, waarop de hoogwerker van de brandweer ter plaatse kwam.

Toch liep de reddingsactie anders dan men verwacht had. Terwijl de hoogwerker werd opgesteld bleek het vehikel een storing te hebben, waardoor deze niet ingezet kon worden. Donderdagochtend wordt een nieuwe reddingspoging ondernomen.

Deel dit artikel:

  1. Wat kost dit allemaal wel niet, een kat komt wel op zn poten terecht, leg er anders een kussen onder, en zet de brandslang erop.

  2. jan jansen heeft duidelijk geen verstand van katten…
    Als katten van het balkon vallen dan kunnen ze al pootjes verbrijzelen e.d.

  3. Beter dat de brandweer er bij zo’n actie achterkomt dat de hoogwerker een storing heeft dan dat ze er pas achter komt als er mensen uit een brandend huis geëvacueerd moeten worden.

  4. ik vind gewoon niet dat de overheid moet opdraaien voor iemands kat, net zoals een koe uit een sloot moet worden getrokken, laat de eigenaren maar betalen. belachelijk gewoon. kom op zeg, uitrukken voor een huisdiertje.

    1. Tja, als je zo gaat redeneren dan vind ik dat de overheid(en ik als belastingbetaler) ook niet op moet draaien voor al die extra politie inzet bij het voetbal.

  5. Een naamgenoot van mij gaf eerder een reactie op dit onderwerp.Mijn mening is, dat de prijs onbelangrijk is, maar dat zowel mens als dier moet worden gered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *