Kat moet lang wachten op reddingsactie

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het zat een onfortuinlijke kater in de Korrewegwijk woensdagavond niet mee. Op eenzame hoogte wilde het beest gered worden door de brandweer. Maar wat normaal een peulenschil is, bleek nu onmogelijk.

Het dier was eerder in de avond stoer een boom ingeklommen. Halverwege was van de stoerheid weinig meer over want het dier durfde niet meer voor- of achteruit. Een buurtbewoner zag het met lede ogen aan en waarschuwde de hulpdiensten, waarop de hoogwerker van de brandweer ter plaatse kwam.

Toch liep de reddingsactie anders dan men verwacht had. Terwijl de hoogwerker werd opgesteld bleek het vehikel een storing te hebben, waardoor deze niet ingezet kon worden. Donderdagochtend wordt een nieuwe reddingspoging ondernomen.

Deel dit artikel: