Categorieën: Nieuws

Groninger Forum haalt positief resultaat

Het Groninger Forum heeft over het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt van 45.000 euro. Bovendien werd aan het eigen vermogen een bedrag van 300.000 euro toegevoegd.

Het resultaat werd bereikt door een toename in het aantal filmbezoekers. De horeca en de overige activiteiten zijn nog niet kostendekkend. Eind vorig jaar is Liga 68 gefuseerd met het Groninger Forum. Het samengaan met de andere partners die straks samen het Forum gaan vormen, blijkt een tijdrovende kwestie, aldus het college van B & W.

Het eigen vermogen van het Groninger Forum bedraagt ultimo 2012 ruim 800.000 euro.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Er blijkt dus heel veel behoefte te bestaan aan een (grote) bioscoop ,maar of die nou het centrum van Groningen moet gaan ontsieren zoals de plannen zijn.

  • Het Groninger Forum heeft de afelopen 5 jaar 12.5 miljoen gekost. Dit is natuurlijk veel te veel geld voor het waardeloze programma wat deze club heeft neergezet. Een elitaire vertoning waar werkelijk niemand op zit te wachten. Het is een groot schandaal dat er nu gesproken word over dit bedrag van 45.000 euro. Het Groninger Forum is nu al een DRAMA! Stop met dit niet te redden slechte project.
    In een stad waar de kinderen niet meer naar het zwembad mogen zet de gemeente een waardeloos project neer waarvan ze nog niet eens weten wat ze eigenlijk gaan doen. SCHANDALIG!!!!

    • Positief resultaat Groninger Forum leidt tot negatieve reacties. Stadjer Jan Hendriks is woedend op elite. Direct stoppen met dat forum voor Jan nog bozer wordt en er in blijft. Dig dat kun je niet maken!

  • De voorstanders van dit project mogen wat mij betreft dit positief saldo in hun zak steken. Maar staan ze dan ook garant voor de onvermijdelijke verliezen in de toekomst? Ik zie graag de reacties van de positieven.

  • Als ik dit stuk lees. Dan denk ik : ok voor een wat artistiekere bioscoop is er plek in de stad, maar dat was er altijd al eigenlijk. Voor de rest dus geen idiote verwachtigingen van het forum hebben. En zo gek elitair vind ik het forum eigenlijk niet... Dan denk ik eerder aan ander culturele instellingen in de stad.

  • Als straks de jaarrekening van Forum Images, want daar gaat het om, openbaar wordt wil ik alle ins en outs en de winst- en verliesrekening wel eens bestuderen om zo zelf te kunnen beoordelen of en hoe kreatief men aan het boekhouden is geslagen. Voor de voorstanders moet dit wel een enorme opsteker zijn, tenminste afgaande op de verwachte verliezen welke op voorhand al door het gemeentebstuur voor het nu te bouwen Forum genoemd worden.

    Had liever gezien dat men op voorhand aandelen zou hebben uitgegeven om zo zonder financiering de bouw van het omstreden Forum te gaan bouwen. Dan hadden de voorstanders aandelen van hun "hun" Forum kunnen kopen en me kunnen delen in winst en verliezen en had in ieder geval de bouw niet gefinancierd hoeven te worden met belastinggelden.

    • Nouja let vooral op of de waarde van de inventaris en het pand niet veel te positief wordt ingeschat. Want na de bouw van het Forum natuurlijk wel een nieuwe bestemming voor gezocht worden. Succes! Altijd goed als burgers kritisch de jaarrekeningen van publieke projecten volgen!

    • Ja en dan de voorstanders bij de gemeente verplicht een deel van hun pensioen daar in laten stoppen. Dat zou wel meer vertrouwen geven.

    • Die jaarrekening zal openbaar worden gemaakt, en dan kunt u hem inzien. Ik kijk nu al uit naar uw analyse.

  • Het is wel elitair clubje, wat op het Forum Hereplein afkomt. Waar de minima en vooral straks (exploitatietekorten) pijn voor moet lijden. De stad schuift op naar rechts !

Recente berichten

McDonald’s Herestraat tijdelijk ontruimd na gebruik pepperspray

De McDonald's aan de Herestraat was donderdagavond korte tijd ontruimd omdat er met pepperspray was…

50 minuten geleden

Vrijdag start mistig, overdag veel zon; weekend ook zonovergoten

Vrijdagochtend lossen mist en nevel snel op. De dag begint zonnig, met in de loop…

57 minuten geleden

Ontruiming Domino’s Pizza Boterdiep door gaslek

Personeel van Domino’s pizza aan het Boterdiep moest het pand donderdagavond verlaten vanwege een gaslek.…

3 uur geleden

31 mei eerste orgelconcert in Martinikerk na opknapbeurt hoofdorgel

Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdagavond 31 mei het eerste orgelconcert na de grote stemming…

5 uur geleden

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de Meikermis van Groningen op het horecaplein…

6 uur geleden

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten…

7 uur geleden