Categorieën: Nieuws

Forum verandert in Huis van Nu

In het Groninger Forum is straks geen plaats meer voor geschiedenis. Sinds de komst van Dirk Nijdam wordt gewerkt aan de plannen van een Huis van Nu.

Bij de oprichting van het Forum werd gesproken over een huis van informatie en geschiedenis. Er moest ook een debatcentrum komen. Voor de Groninger Archieven was een informatieruimte en filmzaal voor oude films over Groningen ingeruimd. Informatietechnologie moest een grote rol spelen. De Groninger Archieven hebben duizenden bezoekers op hun website.

Dirk Nijdam, interim directeur van het Forum, vindt dat er geen plaats is voor de archieven en wil er een Huis van Nu van maken. De enige plek voor de geschiedenis van Groningen is straks de Groninger Archieven.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Huis van Niks lijkt me vooralsnog een betere benaming.Nog even en het beoogde gebouw is zelf geschiedenis.

  • ik stel me zo voor dat in het huis van nu straks wel een inflatoir geprijsd exotisch kopje koffie te koop zal zijn en dat het zo'n gebouw wordt waar je een maal met open mond doorheen loopt, maar verder....

  • Hoe kan iemand met droge ogen nou beweren dat dit plan een goed idee is? Wat een hoop geld moet dit wel niet kosten, terwijl er zoveel wordt bezuinigd op zieken, kinderen, gehandicapten, ouderen en vreemdelingen. De moeten allemaal inleveren in hun voorzieningen terwijl de ambtenaren hier tientallen miljoenen instoppen. Kan iemand me de menselijkheid hiervan uitleggen?

  • Arme tegenstanders... Die moeten hun anti-forum posters nu weer op nieuw drukken. Een term als Monstrum is als een klap achtergehaald... Vermaak deze voorstander met nieuwe leuzen tegen het 'Huis van nu' xD

  • Waarde Erikk,
    Forum,Huis van Nu of welke naam dan ook wordt in de volksmond overruled door de benaming MONSTRUM.
    Of je als voorstander van dit prestigeobject daar blij mee moet zijn?
    Droom lekker nu het nog kan.

    • Jij hebt het maar makkelijk Ardien. Afzeiken is zo makkelijk, kost bijna geen energie en heeft veel resultaat.

      • Ja Marc,
        Ik heb het extra gemakkelijk omdat ik heel veel medestanders heb om dit prestigeproject daar te plaatsen waar het hoort, n.l.
        o n d e r de graszoden achter de Oostwand.
        Sterkte Marc en doe je vriendje de groeten.

  • Beste Mark,
    Uw vraag verrast me. Wilt u onder die voor u droevige omstandigheden uw " troeltelkind " aan mij toevertrouwen?
    Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen.
    Doe de groeten aan uw vriend.

  • Ben ik de enige die zich afvraagt op welke manier Marc aan het forum gelieerd is? Waarom zou het Forum wel een goed idee zijn?

    • Nee.

      Deze vraag houdt meerdere mensen al langere tijd bezig.

      "Marc" is hoogstwaarschijnlijk medewerker bij RO/EZ of van de verenigde talentlozen van De Zwarte Hond.

  • stop met het forum ,dit gebouw hoort niet in de binnenstad van Groningen ! Het hoort richting Europapark. Het is een prestige object en kost klauwen vol geld dat veel beter gebruikt kan worden voor de gemeenschap in Groningen die nu getroffen worden door de bezuinigingen. Maar ook de renovatie van de zuidelijke ringweg van 840 milj hoort daarbij ook dat is grootheidswaanzin en verspilling

    • hallo ik woon bij het europarkstation en ik wil dat kloten ding hier niet in de buurt hebben.ik vind het een vreselijk lelijk gedrocht ze moeten dat ding maar in hun reet stoppen.dat is de enig goede plek.vriendelijke groet harm

  • Met het Forum/Huis van Nu gaat het waarschijnlijk net zo als met het aanhangsel wat aan het Stadhuis werd vastgeplakt in 1962, afgezien van een aantal ambtenaren vond niemand het ontwerp iets. Daarom werd het 34 jaar later weer gesloopt om plaats te maken voor het Waagstraat project wat wel in de binnenstad past.

    Maar ja, elke generatie van nieuwe bestuurders in Groningen heeft hun megalomane project nodig anders denken ze dat ze echt helemaal niks voorgesteld hebben in hun tijd als bestuurder.

    • Je zou dit juist als argument kunnen gebruiken om het 'Huis van Nu' wel te bouwen. Bijna niemand vind de oostwand zoals die nu is aantrekkelijk. Goede reden om te vervangen door een gebouw waar van we het ontwerp zelf hebben mogen kiezen (had je maar aan dat referendum mee moeten doen)

  • Arne je hebt volkomen gelijk alle bestuurders en architecten willen hun prestige ,maar doe dit gebouw richting Europapark oud bij oud en nieuw bij nieuwe stijl

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

2 minuten geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

55 minuten geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

2 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

2 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

6 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

13 uur geleden