Categorieën: Nieuws

Balkons Hortensialaan storten in

In de Hortensialaan in de Oosterparkwijk zijn dinsdag twee balkons ingestort. Een van de bewoners zat op het balkon toen een deel van de balustrade naar beneden viel.

Een aantal bakstenen van de balustrade kwam in de tuin onder het balkon terecht.  Een geluk bij een ongeluk was dat er niemand onder het balkon aanwezig was er daardoor geen gewonden zijn gevallen.

De oorzaak is volgens de bewoners achterstallig onderhoud. Er was al langer iets mis met het balkon en dit is ook aangekaart bij woningcorporatie Nijestee. Er is toen echter niks met de informatie gedaan, zeggen dezelfde bewoners.

Amarins Mous

Bekijk reacties

  • Huh dat is een straat waar Nijestee huizen probeert te verkopen? (Zie Funda) Zo snijden ze zichzelf wel erg in de vingers :)

  • "Hoewel het bewijs ontbreekt, vermoedt Nijestee dat de bewoners de toch al zwakke balustrades een laatste zetje hebben gegeven." Weer een typische Nijestee houding. Huurders zeuren altijd maar, maken alles zogenaamd zelf kapot en als mensen de woningen uitgaan een dikke rekening presenteren voor onderhoud die ze eerst vertikken te doen.
    Bah Nijestee... kan daar niet eens de bezem doorheen in die club? Nouja met de mislukte commerciele projecten gaat deze toko vanzelf failliet is mijn verwachting.

    • 'Zogenaamd zelf kapot maken?' Ik denk dat deze mensen echt zelf stenen verwijderd hebben. Eigenlijk zouden de onderburen aangifte moeten doen wegens opzettelijk in gevaar brengen van hun lijf en leden.

      • Jij kunt blijkbaar niet lezen. Nijestee heeft geen enkel bewijs dat dit geval is en toch worden mensen beschuldigd. Heerlijk omgaan met je klanten is dat. Ik hoop dat een consumentenprogramma eens specifiek aandacht aan Nijestee gaat besteden, want ik ken wel meer van dit soort verhalen.

  • Overigens balkonnen horen niet bij een zetje om te vallen... Dat is toch echt de verantwoordelijkheid van Nijestee. Wie heeft schijnbaar niet gelet op de veiligheid van de onderburen? En ook lekker als je daar net een huis gekocht hebt zeg. Advies : neem altijd aankoopmakelaar mee

    • Als een bewoner zelf stenen gaat loshalen dan wil een balkon nog wel eens omvallen. Moet Nijestee dan elke dag al hun honderden huizen langs om te kijken of bewoners niet zelf bezig zijn de boel te slopen?

      Wie heeft er niet op de veiligheid van de onderburen gelet? De bovenburen die zelf stenen loshalen natuurlijk. Crimineel gedrag is het.

      • Dat kan natuurlijk echt alleen maar de enige oorzaak zijn. Nijestee houdt hun huurhuizen in tiptop conditie uiteraard! Kom op geloof je het zelf... Overigens geeft Nijestee in het hier toegevoegde filmpje (eerst was het alleen een plaatje?) dat deze balkonnen nou niet echt solide waren en deze huurder komt met een plausibel verhaal hoe het gebeurd is. Dus idd een zetje, maar daar had Nijestee geen bewijs voor op het moment dat die opmerking geplaatst werd... En deze opmerking kwam op mij over als 'de huurder heeft dit opzettelijk gedaan'
        Dit is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd en volgens mij kan goed onderhoud dit wel voorkomen. En eventueel vervanging van de bakstenen door ander materiaal als de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.

Recente berichten

Donar begint woensdag aan play-offs voor landstitel

De spelers van Donar beginnen beginnen woensdagavond aan de laatste serie wedstrijden voor het landskampioenschap.…

36 minuten geleden

Raad van State: gaswinningsbesluit 2023-2024 was niet goed gemotiveerd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat heeft niet gemotiveerd waarom het Groningenveld in…

1 uur geleden

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

5 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

12 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

12 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

13 uur geleden