Categorieën: Wijken

Voorzitter wijkclub met geld van De Wijert naar Iran

De voorzitter van Wijert Welzijn, Reza Delfani, dreigt het geld van de wijkvereniging in zijn eigen zak te steken. Delfani heeft de rekening geblokkeerd en zit voorlopig in Iran bij familie.

Delfani eist dat er onderzoek komt naar diverse subsidies die er verstrekt zijn voor projecten in de wijk. In zijn ogen is er te veel geld bij verkeerden terecht gekomen.

Hoeveel geld er precies op de rekening van Wijert Welzijn staat is niet bekend, maar het gaat mogelijk om tienduizenden euro’s.  De overige bestuursleden hebben aangifte tegen Delfani gedaan.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • hoe kan dat nou dat één alles kan blokkeren en verder het betreft verdeling van NLA en dat dat niet open en transparant is is één maar geeft je niet het recht zo te handelen.

  • Jammer dat verkeerd nieuws word geplaats, dit is mijn pers bericht aan oog tv
    Beste redactie,

    Ik heb besloten om per direct mijn functie als voorzitter van Bewonersorganisatie Wijert Welzijn neer te legen. Afgelopen 2/5 jaar heb ik ruim 2000 uur in de Wijert voor een goede participatie gewerkt maar helaas niets is gelukt.

    Gemeente en corporatie waren altijd tegen en ze waren alleen maar bezig met corruptie en fraude met geld van burger. Wat ik ook nog erg vind misbruik van secretaris Wijert Welzijn ( directeur Community speurt) hij heeft afgelopen twee jaar mij steunt met opstellen van e-mail en briefen om in strijd te gaan met Gemeente Groningen en corporatie, omdat hij wist dat ik de persoon ben die durft iets te zegen maar helaas afgelopen vrijdag hebben wij met elkaar ruzie gehad want hij wou ineens dat ik stop met strijd en opnieuw vrindjes zijn binnen de Gemeente Groningen en corporatie.

    Ik ben zeer teleurgesteld met zijn opmerkingen, omdat hij was altijd voor een aangifte tegen college, meer media aandacht, advocaat inschakelen en nog meer dinges en nu ineens hij wou dat ik stop met mijn strijd en met hun vrindjes zijn en volgens hem ik mag aleen in strijd te gaan met een persoon en dat is kees van der Helm. Ik voel mij nu verraden door hem en daarom heb ik besloten om stopen met mijn functie als voorzitter Bewonersorganisatie Wijert en ik verzoek de Mur ook om te stopen met zijn functie als secretaris.

    Ik heb besloten om aleen in strijd te gaan met Gemeente i.v.m. corruptie en fraude. Ik heb op grond van twee jaar werkzaamheden in Wijkteam de wijert en naar aanleiding van mijn WOB verzoek dat blijkt dat de deelnemers van wijkteam naast hun salaris nog extra bones van ruim € 24000 hebben verdient ,heb ik Gemeente Groningen gevraagd per factuur ,dat ik ook recht heb voor deze bones en reactie was dat kan niet want je bent een vrijwilliger.

    Naar aanleiding van dit reactie heb ik besloten om van mijn recht gebruik maken en alle project budget voorlopig blokkeren en zich beheren totdat Gemeente gaat mijn volgende verzoeken nakomen. Mocht Gemeente mijn verzoeken niet na komt dan wil ik alle project bodjet voor mijn zelf houden als een bones en salaris want ik ben niet een domme vrijwilliger.

    Verzoek aan Gemeente

    · Reactie op mijn alle WOB verzoeken binnen twee weken

    · Allee medewerkers, bestuur van NLA moeten te veel verdient geld en BONS terug betalen

    · Openbaar ministerie moet het NLA projecten zoals ( plantsoen de wijert die volgens Gemeente Groningen € 650.000.00 gekost heeft terwijl dat geen € 100.000.00 gekost heeft dit deel van WOB die Gemeente niet breid is vrij te geven, voetbalkooi Eeden straat dubbel gefactureerd is, project opstarten STIP, Project Heel de Buurt die per kwartaal € 30.000.00 voor 2 uur overleg en nog andere projecten die door Stil en MJD zijn gefraudeerd.

    · Onderzoek naar boekhouding MJD i.vm. extra winst met opstarten met aantal BV die Gemeente niet op de hoogte was als subsidiegever en dit is een groet fraude zaak.

    ·Sti. Stiel Moet te veel verdient NLA geleden i.v.m. extra opbouw werk die zij hebben ontvangen terug betalen.

    Omdat ik afgelopen maanden meerder keren bedreigt en een keer vergiftig met voedsel heb ik besloten voor even rust te rijzen naar een familie bezoek en mijn vader die afgelopen maanden ziek is ,ben ik alleen telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ik ben over vier week weer terug naar Nederland.

    Tenslotte ik heb voor alle bovengenoemde verklaringen in bezet van bewijs en gespreek opname van de heren Mur en de heer van der Helm van Gemeente Groningen.

    Met vriendelijke groeten

    R .Delfani

  • Het word miljoenen geld gefraudeerd in Gemeente, mijn aangiftes tegen Gemeente word binnen 24 uur geseponeerd en aangifte tegen mij word wel serieus genomen.

  • Kees van der Helm was gisteren blij met bericht dat ik in Iran verblijf, daarom zijn collega had gelijk contact gehad met mijn advocaat of dat nog nodig is om verder gaan met een reactie op mijn WOB verzoeken en brieven van mijn advocaat. Jammer voor hem ik kom weer terug.

  • In plaats van beschuldigingen over en weer in de pers wordt het hoog tijd voor een onafhankelijk onderzoek. Wat is er met het geld gebeurt en hoe kan het dat er zoveel 'professionele' instanties bij betrokken zijn en het toch zo uit de hand kan lopen. Hier is toch wel wat meer aan de hand.

    • Er is nog meer aan de hand alle WOB verzoeken van mij worden gewoon genegeerd, ik heb OM verzoekt te onderzoeken maar ze laten niks van hun horen, zelf mijn twee aangiftes klakkeloos geseponeerd. Ik kom achter dat afscheid receptie van staddeel zou ROEZ ruim € 40.000.00 van gemeenschap geld gekost heeft.

      • Hoe het zit weet ik niet maar, maar het geld is niet van dhr. Delfani. Laat staan dat hij hier vrijelijk over kan beschikken. Als hij oprecht gehandeld had, had hij wel andere maatregelen kunnen treffen om de rekening te "blokeren" denk eens aan een notaris of deurwaarde. Dit staat natuurlijk los van misstanden of onregelmatigheden die mogelijk plaatsvinden. Natuurlijk moet dit aan de orde gestelt worden maar nooit op een chantabele manier.

  • Oei wat een soap. Het slechte Nederlands van meneer Delfani lijkt me niet bevorderlijk voor de communicatie. En werd de hele handel en wandel van de problemen in de Wijert al niet onderzocht? Als de beschuldigingen van Delfani bewijsbaar zijn lijkt me het wel tijd voor het OM al boeken in beslag te nemen? FIOD ?

  • Beste Piet,
    Er word misbruik gemaakt van vrijwilligers en niemand durft iets te zegen, de meeste werk word gedaan door vrijwilligers en professioneel krijgen extra bons naast hun loon dat vind ik niet terecht. Zoals ik zegt 2 uur vergaderen € 30.000.00 in de kas van professioneel.
    Als vrijwilligers afscheid neemt krijgt soms zelf geen € 10 cadeau bon, maar professioneel krijgt afscheid receptie ter grootte van 10 tot 40.000.00 euro.

    • Dat kan best zijn en het zal gebeuren. Maar vrijwilligers bestaat volgens wikipedia uit de volgende ellementen
      1 geheel van activiteiten die op vrijwillige basis worden uitgevoerd,
      2 zonder financiële vergoeding (buiten eventuele onkostenvergoedingen),
      3 in georganiseerd verband,
      4 en met een maatschappelijk doel en voor anderen,
      Wanneer je geen idealistische motieven hebt moet je geen vrijwilligers gaan doen. Maar je laten omscholen tot welzijnswerker of zo en een betaalde baan gaan zoeken. Maar je ontwijkt de opmerking dat het niet jouw geld is en je op deze manier chantabel opstelt

      • bekende verhaal van eerdere chantage om een lening op iemand anders zijn naam te laten afsluiten en vervolgens alles ontkennen en zijn verplichtingen niet na komen. resultaat? 10000 euro rijker. En nu vragen om bonus en als hij die krijgt als vrijwilligers, rekening blokkeren. wat een idiote wereld zeg

  • mijn ervaringen zijn tot dus ver goed met reza delfani en alles loopt zo als het hoort

    • ons geld??????? Het is gewoon niet van hem en ik heb geleerd dat wat niet van jou is moet je afblijven. Dan zijn er wel andere wegen te bewandelen. Maar lees nou gewoon zijn grieven eens goed. Hij wil hier gewoon voor betaalt worden. En inderdaad marc de burgemeester heeft hier niets mee te maken

      • Piet je bent een Gemeente medewerker niet lolen je hebt nooit vrijwilligers werk gedaan, je werk alleen voor geld. Je durf niet eens je achter naam gebruiken.

  • Als Rehwinkel hier nu eens induikt als Burgervader van Groningen.

    Marc, jij hebt volgens mij een privé lijn met Peter dus gebruik die even.

    Zal wel niks gebeuren denk ik, want als het verhaal van Delfani over de fraude ook maar enige waarheid heeft is het een beerput die Rehwinkel niet kan gebruiken voor zijn verdere loopbaan binnen of buiten de overheid.

    • Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Wethouder Visscher volgens mij. Die heeft ook al een probleem bij stadstoezicht. Ik zal Peter een vragen Jannie op het matje te roepen. Als jij er dan voor zorgt dat de StaPa vragen stelt, dan moet er wel wat gebeuren :p

Recente berichten

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

4 minuten geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

41 minuten geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

2 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

3 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

3 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

7 uur geleden