Categorieën: Nieuws

SP-fractie: organisatie zorg en welzijn drastisch omgooien

De fractie van de SP wil vijf stadsdeelstichtingen oprichten die over het gemeentelijke zorg- en welzijnsveld gaan. De versnipperde uitvoering door verschillende organisaties en gemeentelijke diensten moet verdwijnen.

De partij wil het grote aantal organisaties, de geringe invloed van bewoners en het snel wisselen van werkers in de wijken veranderen. Met de overheveling van landelijke zorgtaken naar de gemeenten en de dreigende grote bezuinigingen in aantocht is het tijd voor verandering. ‘Met pappen en nathouden leveren we onze sociale stad uit aan een koude sanering als gevolg van de aanpak van de Haagse rekenmeesters’, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ‘Een groot deel van het werk van instellingen als Stiel en MJD en van thuiszorgorganisaties zal naar de stadsdeelorganisaties gaan, net als activiteiten van de gemeentelijke Hulpverleningsdienst en taken die in de komende jaren op het bordje van de gemeente komen, maar doorgaan op de oude voet heeft volgens ons grotere nadelen.’

De SP heeft haar voorstel onlangs toegestuurd aan onder andere wijkorganisaties, welzijns- en zorginstellingen en buurthuizen, met verzoek erop te reageren.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ik durf te wedden dat als je opnieuw een soort van Groene kruis stichting op gaat zetten met bejaardenhulpen en helpenden in vaste dienst en dit alles aan gaat bieden tegen kostprijs, dat je landelijk op jaarbasis tientallen, zo niet honderden miljoenen gaat besparen t.o.v. de nu gevestigde bureau`s en bureau`tjes welke nu deze markt bestrijken en door hun beleid enkel nog ongemotiverde mensen aan het werk hebben welke zo gestrest raken door de tijdsdruk die hen wordt opgelegd, dat het meer een moderne vorm van slavernij lijkt te zijn geworden.

  • Waarom hebben we altijd zoveel zorgen in de zorg, komt dit door de budgetten of de kwaliteit die men wil leveren en niet kan leveren omdat er te weinig goeie mensen beschikbaar zijn. Noua, wellicht word het tijd voor een welverdiende vakantie om even lekker op te laden :-)

Recente berichten

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

2 uur geleden

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…

4 uur geleden

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…

4 uur geleden

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

4 uur geleden

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

5 uur geleden

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…

5 uur geleden