Categorieën: Nieuws

PVV: alternatief voor verbouwing zuidelijke ringweg

Groningen is beter af met twee nieuwe ontsluitingswegen, dan een verdiepte zuidelijke ringweg. Dat zegt fractievoorzitter Ton van Kesteren van de PVV in Provinciale Staten.

Volgens Van Kesteren is het beter dat het verkeer dat uit westelijke richting komt en niet door Groningen hoeft te rijden, nog voor de stad af kan slaan naar de A28 richting Assen dan wel naar de N46 richting Eemshaven. Alleen het verkeer dat op de A7 richting Duitsland rijdt, maakt daarmee nog gebruik van de zuidelijke ringweg. Naast nieuw asfalt wil Van Kesteren ook extra transferia en een spoorlijn naar Zernike om de huidige vervoersproblemen op te lossen.

De PVV wil de komende tijd in gesprek over de plannen met burgers en gemeenteraad. De partij heeft daarnaast fractiegenoten in Den Haag gevraagd om de plannen voor te leggen aan minister Schultz van Haegen van Verkeer.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De Partij voor de Verveling heeft kennelijk haar tijd verdaan met het zetten van lijntjes op kaarten. Komt vervolgens met een plan op de proppen dat 5 miljard euro kost (5 a 600 miljoen hahahaha). Bovendien is het planologisch niet haalbaar. De rekenkundige experts worden terecht niet met naam genoemd, want ze zouden zich onsterfelijk belachelijk maken.

  • wie is ene heer Marc ?
    Ene heer Zwetbroek die ook in de ruimte lult en niets kan onderbouwen.Kom met voorstellen en onderbouw ze zelf.Een nieuwe Noordwestelijke ringweg daar is nooit over gepraat en loopt niet door een natuur gebied.Maar haalt al het verkeer west oost en Noord >West van de zuidelijke ringweg af. Tevens al het vracht verkeer Noord en west > Industrie Hoogkerk Suiker fabriek en Smid en Hollander.En neem een voorbeeld aan Goteborg in Zweden maak transferia aan de rondweg koppel aan spoor en je haalt je grenzen van CO2 van de binnenstad Groningen. Praten kunnen deze mensen maar kom met concrete voorstellen.De Zuidelijke ringweg gaat geen 840 miljoen kosten maar zal uitlopen naar 1,3 miljard
    Schiphol tunnel 700 milj werd uiteindelijk 1,3 miljard kijk naar HSL 4 2,7 miljard werd 3,4 miljard zo zijn er meer projecten te noemen.De huidige plannen zijn achterhaald.

Recente berichten

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op Pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op Pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

58 minuten geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

2 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

3 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

5 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

6 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

7 uur geleden