Jong FC Groningen pakt drie punten tegen Vitesse

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5 – 3 gewonnen van Jong Vitesse/AGOVV. Door de overwinning zijn de Groningers gestegen naar de vierde plaats in de Beloftencompetitie.

Het elftal van trainer Dick Lukkien begon op Sportpark Corpus den Hoorn voortvarend aan de wedstrijd. Binnen twintig minuten stond het al 2 – 0 door doelpunten van Paco van Moorsel. Jong Vitesse/AGOVV verstoorde daarna het Groningse feestje door de aansluitingstreffer te scoren. Alex Cristovao wist vijf minuten voor tijd door een fraai doelpunt de marge te verruimen. Maar enkele minuten later werd het alweer 3 – 2.

Ook in de tweede helft werd het publiek getrakteerd op veel doelpunten. Jong FC kwam sterk uit de kleedkamer en wist door doelpunten van Johansson en Schet uit te lopen naar 5 – 3. In de laatste minuten van de wedstrijd bepaald Jong Vitesse de eindstand op 5 – 3.

Door de overwinning heeft Jong FC nu 36 punten uit 21 wedstrijden en staat het op de vierde plaats. Volgende week wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Tegenstander in een uit-wedstrijd is dan Ajax.