Categorieën: Nieuws

Stadjer begint petitie tegen bouw Forum

Leon Sloots, student uit de stad Groningen, is een petitie gestart tegen de bouw van het Groninger Forum op www.petities.nl Hij meent dat het Forum het oude stadshart in de vernieling helpt.

Ook denkt hij dat het Forum niet 1,2 miljoen betalende bezoekers zal trekken. Het Forum zal dus een financiële molensteen blijken te zijn om de nek van de stad. ” Het forum wordt twee keer zo hoog als het gebouw van Nijestee op het Damsterdiep en zal het aanzien van de Grote Markt verzieken” aldus Leon Sloots.

Hij denkt dat het nog niet te laat is en roept de stadjers te tekenen nu het nog kan.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat een topper die Leon. Waarschijnlijk genetische banden met Rabenhaupt en Arthur Kamminga!

   De stad is nog niet verloren!

 • Het oude stadshart, haha. Een plek waar een oerlelijke parkeergarage stond en een verloedert stuk binnenstad wordt aangepakt. Ja dat is inderdaad vernieling van het oude stadshart. Laat me niet lachen zeg!

  • Wel eens van dingen als historische contexten, zichtlijnen en van het belang van verhoudingen (Vitruvius) en schalen gehoord?

   Verder stond er een concertzaal uit 1790, een pakhuis, een laatmiddeleeuwse muur, een laatmiddeleeuws poortje en een school uit de twintiger jaren om die garage. Was dat geen historische bebouwing?

   Alleen anti-Groningers zijn voor het Monstrum.

   Met vriendelijke groet.

   Voor nepotisme zoals Jola Meijer die via haar mannetje Arie Wink een klusje van 125.000 per jaar krijgt? Stem dan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen PvdA!

 • dat het oerlelijk was klopt wel, dat t opgevuld word met een gebouw waar veel te hogen overheadkosten aan hangen...ja, dat is niet slim. Maar het draait om prestige, en dus gaat het gewoon door.

 • René, de bouw is al begonnen. De tekeningen zijn al tijden klaar en de aanbesteding is al een paar jaar geleden afgerond. Stoppen met het Forum zal geld kosten in plaats van dat het geld oplevert.

  • Grote onzin.

   De exploitatiekosten voor het Monstrum gaan waarschijnlijk naar het 10 miljoen per jaar.

   Een mooi plein aanleggen, en exploiteren is velen malen voordeliger dan het Monstrum.

 • Toch maar stoppen met het onzalig plan FOREM
  En project waar tot aan de sloop (2038)
  geld bij gelegt moet worden, ja dat moet nu nog gestopt worden.
  Het is beter ten halve gekeerd als ten hele verdwaald.

  • Dat bedoel ik helemaal niet te zeggen, René. Wat ik probeer te zeggen is dat het duurder zal zijn om (vanwege alle inmiddels doorgelopen procedures en de aanbesteding voor de bouw) te stoppen, dan om door te gaan. Stoppen zal claims opleveren van meerdere partijen.

   • Onzin.

    Niemand gelooft in die zeventig-miljoen-euro leugen van Frank de Vries (en destijds door Van Kampen herhaald in Gezinsbode). Zelfs Frankies toenmalige zetbaas - Arjen de Rooij - geloofde dit cijfer niet.

    Het kost wellicht tientallen miljoenen. Maar wat dat is dat vergeleken met de som van de jaarlijkse exploitatietekorten (van minimaal vijf miljoen euro per jaar)?

    Wat maakt een stad aantrekkelijk voor een bezoeker/toerist? Antwoord uit "Atlas voor Gemeenten 2011": aanwezigheid van kleine winkels, horeca, cultuur en authentieke historische bebouwing.

    Voor het laatste is het Monstrum de doodsteek. Dit weet elke objectieve (dus niet belanghebbende)stedenbouw - en architectuurdeskundige.

    Vincent van Rossem (professor in de architectuurgeschiedenis) maakte begin 2010 in de USVA gehakt van de Monstrum-plannen. Géén van de "Marcjes" of Ypke's durfden tegen hem in te gaan.
    Alleen die oude gek van een Ben van Berkel (Duo-gebouw is veel te groot, kan ruimtelijk niet weggezet worden)kraakte iets van een eigen mening.

   • De premisse dat de stad kapot zou gaan als het forum gebouwd wordt is geheel voor jouw rekening. Nee het is een lul omdat het een eigengereide arrogante kwast is die denkt dat hij het forum dat er via democratische processen komt kan tegenhouden. Zich daarbij niet verdiepend in de feiten die zeggen dat stoppen meer kost van bouwen en dat dat dus ten koste gaat van het algemene budget van de gemeente.

    De stad gaat kapot door de Vorschlaghammers de Raatjes de Kiki's en de Leon van de wal in de Sloots. Ga je diep schamen.

 • Beste Marc;

  Deze stad is allang kapot. Niet door de door jou opgesomde lieden, maar door decennia lang in te zetten op groei, groei en nog eens groei. Ieder perceel aan groen is nu zo langzamerhand opgeofferd om er een flat op te gaan bouwen. Studenten beheersen het straatbeeld in grote delen van de (vooroorlogse) wijken. Winkelstraten zijn verworden tot eenheidsworsten. Het centrum waar men de kans had om dit te gaan bebouwen met datgene wat het overgrote deel van de inwoners in deze stad wekelijk zou willen, wordt nu opgeofferd voor het Forum. Het college van B&W in deze stad bestaat deels uit lieden welke door bewezen incompetentie in het verleden en door falend beleid in het bedrijfsleven allang op staande voet ontslagen zouden zijn, maar hier gewoon mogen blijven zitten en doorgaan met de destructue van deze stad. Het door jou aangehaald democratisch proces waar het om bebouwing van de Oostwand gaat, is een farce. Wanneer men ten tijde van stemming over een gebouw op die plek, er ook gelijk een financieel plaatje aan zou hebben gehangen, met daarin vermeld dat er jaarlijks structureel miljoenen op toegelegd dient te gaan worden, dan had nog geen 10% van alle "stemgerechtigden" voorgestemd en zouden veel meer inwoners de moeite hebben genomen om hun Nee stem te laten gelden.

  Beste Marc, je leeft in een fantasiewereld en bent bij tijden ontsproten van elke vorm van realiteitszin.

  • Beste Middenweg, je leeft in een fantasiewereld en bent bij tijden ontsproten van elke vorm van realiteitszin.

   Je mag wel op mijn lijstje. Das dan wel weer mooi.

 • Zou het wat zijn om het forum minder hoog te bouwen, zodat het wel een locatie wordt voor film, Dwars Diep, Stand van de stad en wat nog meer in Forum Images plaatsvindt.
  Zodat voorkomen wordt dat de stad ieder jaar een tekort moet bij betalen?

  • Ja! goed idee marian!

   Want tot nu toe komen er een bioscoop, een bibliotheek en een museum in, dat kan ook met een wifi-spot met een schilderij ernaast. Heb je ook niet zo'n groot gebouw voor nodig.

   Prima oplossing!

 • Wie denkt dat het Monstrum er wel komt... en dit toch lezen kan... heeft een buitengewone prestatie geleverd met het zich eigen maken van het alfabet.

  Met vriendelijke groet

Recente berichten

“Over twee of drie jaar komt er een barbecueverbod voor het Noorderplantsoen, je hebt duidelijke regels nodig”

Het is niet de vraag of er een barbecueverbod in het Noorderplantsoen komt maar wanneer.…

58 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien met plaatselijk wateroverlast

In de provincie Groningen moet zondagmiddag rekening worden gehouden met onweersbuien. De buien kunnen gepaard…

2 uur geleden

Herdenkingsprotest met duizenden schoenen op Grote Markt

Op de Grote Markt vindt zondagmiddag een herdenkingsprotest plaats waarbij meer dan 16.000 Palestijnse kinderen…

3 uur geleden

Feniksen verrijzen op betonnen loopbrug: “Bij de kinderen was er veel betrokkenheid”

Streetartkunstenaar Quinten van Duuren heeft een flinke klus erop zitten. De afgelopen periode heeft hij…

5 uur geleden

Savannah kat richt slachting aan onder kippen De Wiershoeck

Op stadsboerderij De Wiershoeck in Beijum zijn de afgelopen weken diverse kippen om het leven…

6 uur geleden

Campagne om in de zomer naar elkaar om te kijken: “Laat wat van je horen, stuur een berichtje”

Join Us is deze zomer een campagne gestart onder de titel #FFINCHECKEN. De fractie van…

6 uur geleden