Categorieën: Nieuws

PvdA wil treinstation bij De Punt

De Drentse PvdA wil dat er een treinstation komt ter hoogte van De Punt. Die moet aansluiten op een Transferium dat daar in de buurt moet komen en zo de bereikbaarheid van Groningen verbeteren.

Het Transferium moet in 2015 langs de A28 bij de afslag Groningen Airport Eelde/Glimmen komen. Een station zou de mogelijkheden om overstappen aanzienlijk vergroten wat de PvdA betreft.

Afgelopen december maakten de noordelijke overheden al samen met de NS bekend dat er in de toekomst meer treinen moeten rijden tussen Groningen en Zwolle. Daarbij is ook gesproken over meer stations, alhoewel niet over De Punt als mogelijke locatie.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Dat station gaat er waarschijnlijk nooit komen. Voorwaarde voor de komst van dit station is de komst van een transferium, want anders zijn er geen reizigers. Dat transferium zal tegen de spoorlijn aan moeten worden gerealiseerd, anders is de afstand tussen auto/parkeren en trein/station te groot. Dat betekent dat de parkeerplaats in of direct tegen het kwetsbare en landschappelijk waardevolle gebied van de Drentse Aa moet worden aangelegd. Dat lijkt mij zeer ongewenst en daarmee onhaalbaar.

    Verder is het nog de vraag hoe noodzakelijk/gewenst een transferium nabij De Punt is. Transferium Haren, 5 km verderop, wordt binnenkort flink uitgebreid. En vanaf 2019 is de P+R bij de Euroborg ook vanuit Assen een goed bereikbare parkeerlocatie.

  • Als je bij het viadukt n34 aanlegt wil dat prima... En laten we de kwetsbaarheid en de waarde van dat gebied ook weer niet overdrijven. Het hele gebied bestaat nog niet zo lang in z'n huidige vorm en er is best nog mogelijkheid tot aanpassing.

  • Nouja dat lijkt mij de meeste logische plek (afstand van station Haren en Zuidlaren),maar bv westkant van de Country club is ook gewoon landbouwgrond... Daar kan het ook prima.

  • Drentse Aa? Niet zolang geleden gekozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland! (Samen met het Paterswoldsemeer) bezongen door niemand minder dan Nescio!

    De enige waanzinnigen die hier een station, met parkeerplaats willen aanleggen, zijn natuurlijk de kroegmaten van de sociale werkvoorziening genaamd Bouwend Nederland; de baantjesjagers van de PvdA.

    Niets snappen ze van het belang van cultuurhistorische landschappen.

    En ten aanzien van een gezond kapitalistisch systeem snappen de Moesjes, Van Lentjes en Dekkertjes snappen ze echt niet dat voor bedrijven de survival-of-the-fittest zou moeten gelden.
    En niet the-survival-of-ever-corrupt-ones; waarvan ten aanzien van de grote - bij de Schipholfraude betrokken bouwers - wel sprake is.

    Met vriendelijke groet

    • Het gaat om de Drentse PvdA, niet de stadse. Focus je woede op de juiste PvdA'ers (ik zou niet weten wie het zijn, die Drenten).

      • Klopt! Je hebt helemaal gelijk.

        Nadat ik Drentse Aa las, stopte ik met lezen en begon ik te typen.

        Begrijp nu dat er buiten ons (eens) mooi stadje, nog meer plekken zijn waar idiotie, een voorwaarde is om lid te mogen worden van de PvdA.

        Maar Drenten zullen het wel niet zijn. Behalve humorvolle mensen zijn het ook wijze mensen volg.
        Deze "Drentse" PvdA'ers zullen wel weer van die enge grootbek Hollanders en Friezen (genetisch een zeer Hollands "volk")zijn. Typen die zodra ze maar even ergens een poot hebben neergezet, in hun hoogmoed gelijk denken te weten wat het beste voor die plek is.

        Met vriendelijke groet

  • Er zijn al voldoende tansferia. Daardoor worden de parkeergarages in de stad onrendabel. En Station Bij Tynaarlo lijkt me een beter plan. Dat kan ook Zuidlaren en Vries bedienen. (Afstand is niet groter dan Paddepoel Hoofdstation)

  • Het gaat hier niet op kwetsbare deel van het natuurgebied Drentsche AA, maar om weiland (Zeker aan de westkant van het spoor daar) Zo kan straks helemaal niks meer in Drenthe.. als elk bosje en vijvertje voor een doodnormaal project zou gaan.
    Bij Tynaarlo kan ook maar dan betrek je het vliegveld Eelde niet mee in het plan...(En zonder dat vliegveld was dat gebied wsl al lang volggebouwd)

  • Vervoersplannen zijn gebaseerd op verouderde ideeën over centrale fysieke markten. Ontwikkeld in een tijd van ongekende economische voorspoed en in de beginfase van de steeds versnellende ICT-revolutie.

    Als conservatief vind ik deze verschuiving van een "fysieke" detailhandel naar een digitale, een jammerlijke ontwikkeling.
    Maar de vervoerstromen die ten grondslag liggen zijn dus wel denkbeeldig geworden. Groningen zal steeds minder bezoekers te verwerken krijgen; de stad-Groningse"files" zullen zich dus (en dit is positief) vanzelf oplossen.

    Een keuze voor natuurschoon, cultuur-historische landschappen, historische bebouwing... met andere woorden voor kwaliteit... is nu de enige juiste.

    Met vriendelijke groet

  • U fantaseert maar een hoop raak, maar die afname van vervoerstromen is nog niet echt waarneembaar. Wel is er idd enige verandering in vervoersgedrag, maar dat maakt juist economisch belang van goede doorstroom voor bv bezorgers alleen nog maar belangrijker. En het belang van een vliegveld in een nog steeds mondialiseerende wereld ook.
    Ook is ICT-revolutie er debet aan dat mensen juist steeds verder weg van hun werk wonen. Dat pleit juist voor een station in dat gebied dat bij uitstek een forenzengebied is. Ook lijkt mij lage intensiteit bewoning in dit gebied idd blijvend wenselijk, maar ook daar is juist economische draagkracht voor nodig en dus goede bereikbaarheid.

    • Ach, als de benzineprijs in de komende tien jaar verdubbeld, dan zijn alle Noord-Nederlandse files opgelost.

      Het ook door de VVD gefaciliteerde Luilekkerland van het laatste decennium van de vorige eeuw (waarin we allemaal er lekker op los konden rijden met onze auto's) is definitief onbereikbaar geworden.

      Met vriendelijke groet

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

2 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

3 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

4 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden