Categorieën: Sport

“Maaskant moet onmiddellijk vertrekken bij de FC”

FC Groningen-trainer Robert Maaskant hoeft komende wedstrijd tegen Heerenveen niet meer plaats te nemen op de bank. Dat schrijft John Schurer, voorzitter Supportersvereniging FC Groningen, op de website van de supportersvereniging.

Schurer haalt in het stuk hard uit naar Maaskant: “Als je hoofdverantwoordelijk bent voor het eerste elftal van FC Groningen, je eigen individuele werknemers regelmatig openbaar compleet afzeikt, voor het seizoen de beloftes schreeuwt dat de Euroborg wordt weer een onneembare vesting en dat er een talentvolle selectie zonder enige vorm van zelfvertrouwen loopt te voetballen, ja dan kan ik makkelijk zeggen dat het optreden van Maaskant FC Groningen dit seizoen met 100 jaar heeft teruggeworpen.”

Hierin verwijst Schurer naar verschillende uitspraken van Maaskant. Onder andere de uitspraak dat Henk de Haan met zijn optreden in De Wereld Draait Door, Groningen 100 jaar heeft teruggeworpen. Het hele verhaal van Schurer is hier terug te lezen.

Arjan Kamphuys

Bekijk reacties

  • wat een onzin om een trainer nu weg te sturen. laat hem de laatste wedstrijden afmaken en daarna de fc naar een goede vervanger zoeken. het liefst voor meer dan 1 seizoen, zodat er weer een team gebouwd kan worden, en iemand die de club kent.

  • Deze man heeft meer kapot gemaakt aan FC Groningen dan er in drie jaar kan worden opgebouwd. De scouting van Veldmate is ook ondermaats, maar deze schreeuwlelijk zonder enig inzicht moet echt direct stoppen.

  • Maaskant, de man die in het begin van het seizoen schreeuwde dat Groningen met aanvallend, actractief voetbal weer 's voor Europees voetbal zou gaan. Dezelfde man die ook volledig achter de aankopen stond, ondanks dat hij er geen hand in had. Diezelfde man heeft meermaals diezelfde selectie openlijk afgekraakt en ook het publiek moest er kort geleden van langs krijgen van de beste man. Ze hadden die Randstad blaaskaak minstens ergens halverwege het seizoen moeten bonjouren en ik heb zelf nooit begrepen wat ze op voorhand met een dergelijk type moesten. het was gedoemd om te mislukken. Ook in Breda is ie niet vreselijk populair, hou zou dat nou kunnen? Toeval? Het seizoen is toch al naar de kloten, van mij mag ie per direct z'n biezen pakken. De man mag nog blij zijn dat het niet gaat zoals vroeger in het Oosterpark, want toen reageerden de aanhang wel even anders op dergelijke resultaten en de uitspraken van Maaskant.

  • De zak Maaskant heeft hele domme dingen gezegd wat betreft de redding van het zich tot een heuse cultclub ontwikkelde SC Veendam. Terwijl elke Groninger weet dat wat goed voor de provincie goed voor de stad(en vice versa)is.

    Daarbij denk ik dat Van der Looi / Lukkien veel beter in staat zijn om een aantal spelers weer het broodnodige zelfvertrouwen te geven.

    Dus: een wissel aan de kant van FC Groningen!

  • Hebben deze 'supporters' nou echt niet door dat zo het wel erg moeilijk wordt voor de FC om volgend jaar een goede nieuwe ambitieuze coach te krijgen?
    Zeker met de financiele problemen van de club lijkt me een wat realistischere blik van wat er deze selectie verwacht kan worden wel wenselijk.
    En over deze toch in mijn ogen wat omhoog gevallen voorzitter... Misschien zou de FC Groningen deze man maar niet te serieus meer moet nemen en de supportersvereniging publiekelijk moeten vragen om een betere. (Dat heeft ie nu wel verdiend met z'n opmerkingen als 'pleeborstel' )

  • Tja, Maaskant valt zijn spelers publiekelijk af. Daarom zou je hem weg kunnen sturen. Niet om wat hij over Veendam zegt.

  • Marc

    Als trainer ben je wel een visitekaart / uithangbord van de club. En in die rol kun niet zomaar een beetje neerbuigend doen over een sympathieke club uit het oosten van onze provincie.

    Maar inderdaad; het goedkoop proberen te scoren met afbrekende opmerkingen over je spelers, dat is waar hij het meest op afgerekend kan worden.

Recente berichten

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en regen verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen de…

1 minuut geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

56 minuten geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond is een scooter aangereden door een auto bij Sportcentrum Europapark. Dat schrijft RTV Noord. …

1 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

3 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

5 uur geleden