Jong FC Groningen verliest van Heerenveen

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Jong SC Heerenveen verloren. Het werd 2 – 3.

Groningen kwam in de tiende minuut door een fraai doelpunt van Paco van Moorsel nog op voorsprong. Tot de veertigste minuut leek de FC op rozen te zitten. Toch begonnen de Friezen steeds meer druk te zetten wat uiteindelijk vlak voor rust resulteerde in de gelijkmaker, die op naam kwam te staan van Mark Uth.

Na de thee bleef er een Friese wind waaien. Twee mooie doelpunten van Hakim Ziyech zorgden voor een 1 – 3 tussenstand. Paco van Moorsel wist uiteindelijk de 2 – 3 binnen te schieten, waardoor de spanning weer terugkwam in de wedstrijd. Zivkovic had de kans op de gelijkmaker maar hij kopte voor een leeg doel over.

Door het verlies is de FC naar de derde plaats gezakt in de competitie voor Beloften, en heeft het nu 28 punten uit 16 wedstrijden.