Ankie Beenen stopt als fractievoorzitter PvdA

nieuws

Ankie Beenen stopt als fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten en gaat verder als Statenlid. Dat heeft de partij maandagavond bekendgemaakt.

Beenen, die in 1952 geboren werd in de Friese gemeente Opsterland, was de afgelopen twee jaar fractievoorzitter van de partij. Ondanks dat ze dit met veel plezier gedaan heeft, heeft ze ervaren dat het ook veel tijd en energie kost. De komende jaren zal ze zich als Statenlid meer inhoudelijk met verschillende zaken bezighouden.

Dat Beenen nu met het besluit komt is volgens haar logisch. “Na de totstandkoming van de nieuwe coalitie en het feit dat we precies halverwege de periode zijn, is het een goed moment voor een wisseling van de wacht”, aldus Beenen.

Het fractievoorzitterschap wordt de komende tijd waargenomen door Romke Visser. Na het mei-reces wordt besloten wie de nieuwe voorzitter wordt.

Deel dit artikel:

  1. Er zijn vreemde krachten aan het werk binnen de PVDA, misschien wel ‘wetenschappelijk’ Elzinga kom er maar in, afgelopen week is wel,duidelijk geworden dat de media alles wel voetstoots aannemen als wetenschap, op het moment dat je zegt dat je hoogleraar bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *