Winter wil de strijd in Groningen maar niet opgeven

De winter wil maar niet wijken. Besneeuwde grasvelden en ijs in sloten en op vijvers. De kou zorgt ervoor dat de natuur behoorlijke achterstand heeft opgelopen.

“Kijk, dit is een mooi voorbeeld”, zegt bioloog Gert-Jan Huiskes terwijl hij naar een boom in het Noorderplantsoen wijst. “Er is nu nog geen enkele knop zichtbaar, terwijl ze er natuurlijk wel zijn. Dat de natuur achterstand heeft zie je ook aan de stinzenplanten. We zien daar bijvoorbeeld de sneeuwklokjes nog bloeien, terwijl vorig jaar rond deze tijd de narcissen al keurig in bloei stonden.

De gevolgen van de kou zijn ook terug te zien rondom Noorderhoogebrug. “Vorig jaar rond deze tijd was het hier al een drukte van belang, nu zien we eigenlijk nog niks, op een kievit na.” Maar of het voorjaar nu ook echt laat is. “De afgelopen jaren zijn we erg verwend met mooie en warme dagen in februari en maart. Maar in de jaren zestig waren deze koudere temperaturen heel normaal. Dus het gaat echt allemaal wel goed komen.”

Deel dit artikel:

  1. @Marc: Het is grappig maar eigenlijk niet eens zo ver van de realiteit: er worden in de gemeenteraad vaak genoeg dingen aan de orde gesteld waar de gemeente/burgemeester helemaal niet over gaat. Denk bijvoorbeeld aan de gasboringen van een paar weken terug. Symboolpolitiek heet dat geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *