Categorieën: Nieuws

Rehwinkel wil over provinciegrenzen kijken

Bij de gemeentelijke herindeling moet ook over de provinciegrens gekeken worden. Dat zegt burgemeester Rehwinkel. Het stadsbestuur wil met Haren, Ten Boer en Slochteren praten over fusie en grenscorrecties als die dat ook willen, maar denkt ook aan Tynaarlo en Assen in Drenthe.

Rehwinkel denk dat Groningen moet streven naar een gemeente van 250.000 inwoners of meer om mee te dingen naar Europese gelden. Op dit moment heeft de Groningen 195.000 inwoners. Uiteindelijk bepalen volgens de burgemeester de minister en het parlement in Den Haag tot waar de gemeente haar grenzen kan verleggen.

Afgelopen maand adviseerde een visitatiecommissie om binnen de grenzen van de provincie Groningen zes gemeentes te creëren. Groningen zou in dat advies samen moeten gaan met Haren, Ten Boer en een deel van Slochteren.

Evert Sulman

Bekijk reacties

  • Apart dat burgemeester Rehwinkel nu wel over grenzen heen wil kijken en nu wel te maken wil hebben met Haren. Denk dat hij weinig draagvlak binnen Haren heeft sinds hij op 21 september de andere kant opkeek

    • Dank Pieter. Wat piet hier dus doet is onterecht impliceren dat Rehwinkel zijn werk niet gedaan heeft bij Project-x. piet is een zogenaamde pester die denk dat hij Burgemeester terecht mag wijzen op basis van leugens (hij zal het een mening vinden, maar ik vind dat je verantwoordelijk bent voor je mening, en als je meningen hebt die verwijtbaar foutief zijn, dat ik die dan als leugen mag aanmerken.) Jij bent het eigenlijk wel met piet eens hé Pieter?

      On topic: Als het inderdaad zo is dat Groningen Europees gezien achtergesteld raakt vanwege een bevolkingsaantal kleiner dan 250.000 dan vind ik dat een College van B&W daarover moet nadenken. Als Haren bij Groningen komt, dan is Eelde/Paterswolde ook een logische gedachte. De stad wil kennelijk tot en met Assen kijken. Nou dan kun je dus ook wel kijken naar Hoogezand-Sappemeer, Bedum, Winsum Zuidhorn en Leek. Al deze gemeenten zijn in hoge mate op de stad gericht.

      • Marc, in tegenstelling tot wat jij denkt ben ik geen "Rehwinkel pester" zoals jij het graag uitdrukt. Maar schijnbaar constateer jij andere zaken dan er in de diverse rapporten staan omschreven. Dus zijn deze onderzoeken en constateringen volgens jou geen drol waard, ook dat is een mening. Dat het college nadenkt over hoe men zich moet ontwikkelen is natuurlijk geen verkeerde zaak. Maar laat de gemeente zich eerst eens richten op haar situatie die ze landelijk gezien inneemt en zich daar hard voor maken. Denk dan eens aan het oosten van onze provincie. Neemt niet weg dat Rhewinkel zich pas profileert als er iets te halen valt. Hoe was het spreekwoord nog maar weer over lusten en lasten.

        Dat de gemeente

      • piet dat ben je dus wel want alweer lieg je. Het rapport Cohen pleit Rehwinkel volledig vrij. Als jij dat anders wil interpreteren ben je een grote oen.

      • Marc, voor je weer eens iets gaat roepen over liegen en oenen etc beperk je dan zelf eens bij de feiten. Hoeveel citaten moet ik weerleggen waarin Cohen en Rehwinkel haaks op elkaar staan in hun opvatting. Stap nou gewoon eens over je eigen ego en stop met het ontkennen van het feiten relaas

      • Ik praat niet meer met je piet. Je schijnt te denken dart het rapport Project-x alleen over Rehwinkel gaat. Je hebt er geen woord van gelezen. Anders had je beter geweten. Je hebt jezelf volledig gediskwalificeerd als een serieus te nemen discussiepartner. Maar dat was eigenlijk vanaf het begin af aan al duidelijk.

    • Zijnde dat ik lid ben van de Rehwinkelfanclub?

      nee hoor ik ben alleen maar anti-liegen anti-opzettelijke domheid en anti-pesten.

      Ik ben overigens ook anti-wijsneuzen, dus ben gewaarschuwd!

Recente berichten

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

44 minuten geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

2 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

4 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

4 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

4 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

5 uur geleden