Categorieën: Nieuws

Rehwinkel “duikt weg” na rapport Cohen

“Onbegrijpelijk dat hij hier zo makkelijk mee wegkomt, want hij is medeverantwoordelijk voor het falen van de politie op de bewuste avond.” Dat zegt de Friese Commissaris van de Koningin, John Jorritsma, maandag in De Telegraaf over de rol burgemeester Peter Rehwinkel tijdens de rellen van Project X.

Volgens Jorritsma wordt Rehwinkel ten onrechte buiten schot gehouden in het rapport van de Commissie Cohen. Die concludeerde dat Rehwinkel op de avond van de rellen gelijk had door als voorzitter van de veiligheidsregio de leiding van de operatie, in handen van burgemeester Bats van Haren te laten.

CdK Jorritsma is het daar echter niet mee eens en vindt dat Rehwinkel nalatig is geweest door niet de regierol op te eisen. Ook stoort Jorritsma zich aan het feit dat de burgemeester weinig zegt over zijn optreden. Volgens Jorritsma “duikt” Rehwinkel weg.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Schieten en wegduiken, is precies wat Jorritsma doet. Het is een politieke scherpschutter die met verboden kogels schiet, kogels met onwaarheden. Daarvoor wil hij zich nu niet verantwoorden. Als CdK bedrijft hij hier mee partijpolitiek.Smerige partijpolitiek zelfs.

  • 'Het onderzoek van PvdA-er Cohen laat Rehwinkel wel erg gemakkelijk wegkomen door te stellen dat Project X geen incident was dat de grenzen van de gemeente Haren oversteeg en Rehwinkel dus niet als hoofd veiligheidsregio einverantwoordelijk kon worden gehouden.'

  • Enorme blunder van een CdK als die zo openlijk kritiek gaat hebben op een burgermeester van een andere provincie. Tijd om het functioneren van Jorritsma onder vuur te nemen Friesland & Den Haag. Waarschijnlijk wrijving over de economische structuren in Noord Nederland tussen Friesland en de stad Groningen... Beide zitten ze tot hun nek in de leegstaande bedrijventerreinen. (Toen ik op de namen googlede kwam ik een overleg daar over tegen (i.s.m. VNO/NCW) waar beide ego's ook bij aanwezig waren eind januari)

Recente berichten

Vluchtende man (19) op sokken aangehouden op Grote Markt

Een man (19) uit de gemeente het Hogeland maakte het donderdagavond niet moeilijk voor de…

32 minuten geleden

Vrijdag flinke opklaringen, temperaturen blijven hangen rond de 17 à 18 graden

De komende dagen blijft het fris voor de tijd van het jaar. Volgens weerman Johan…

12 uur geleden

Meer dan de helft van de gemeente stemde bij de Europese verkiezingen

53,2 procent van de inwoners van de gemeente Groningen heeft donderdag een stem uitgebracht bij…

13 uur geleden

81 huizen aan Oosterhamrikkade alsnog in de verkoop

81 huizen aan de Oosterhamrikkade gaan na vertragingen binnenkort alsnog in de verkoop. VanWonen paste…

14 uur geleden

Aanrijding tussen twee auto’s op de Rijksstraatweg in Haren

Op de Rijksstraatweg in Haren was donderdagmiddag een zware aanrijding tussen twee auto's. (meer…)

14 uur geleden

CDA: Maatschappelijke diensttijd moet blijven

De maatschappelijke diensttijd moet wat het CDA betreft blijven, ondanks bezuinigingen door het nieuwe kabinet.…

16 uur geleden