Categorieën: Nieuws

PvdD: Hondenbeleid is te streng

De Partij voor de Dieren vindt de handhaving van het hondenbeleid in Groningen te streng. Ze dient daarom woensdag een motie in.

De partij vindt dat de BOA’s, de opsporingsambtenaren, hun werk op vriendelijke en correcte wijze moeten uitvoeren, en soms ook wel eens géén bekeuring moeten uitschrijven. Fractievoorzitter GertJan Kelder wil niet het complete hondenbeleid ter discussie stellen. Wel lijkt het er volgens hem soms op dat opsporingsambtenaren zoveel mogelijk bonnen willen uitdelen, zonder te letten op de omstandigheden.

Zo gaven ze een bon aan de eigenaar van een hond die bij een balspelletje even buiten de erfafscheiding kwam, net toen er twee BOA’s aankwamen. De gemeenteraad praat woensdag over de motie.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • de hondehaat zie je dagelijks toenemen
    Het ene moment is het hulp-politie
    Omdat je s nachts om 3 uur wel eens de hond uitlaat ,en een motoragent helemaal in zijn nopjes is, en zegt blij te zijn dat je daar zo laat rond loopt met je hond(vanwege de veiligheid van de buurt)en vraagt om een oogje in het zeil te houden
    De andere dag krijg je een bekeuring voor een niet opgeruimde hondedrol
    Die niet van jou hond is, maar hij loopt in de buurt ,dus zal het wel gedaan hebben

  • Té streng? Hier in Beijum glij je zo ongeveer door de hondedrollen! Honden lopen meer los dan aangelijnd. Eigenaren laten hun hond rustig op speelveldjes poepen, en opruimen? Daar hebben ze nog nooit van gehoord. Zelfs de stoepen zijn niet veilig om op te lopen. Je moet constant uitwijken om niet in de poep te stappen. Gezellig en onbezorgd zo een stukje lopen met je kinderen is er op die manier niet meer bij! En opsporingsambtenaren heb ik hier in Beijum West nog niet gezien.

  • 27 maart 2013
    Als hondenbezitter hoor en zie ik veel op mijn dagelijkse wandelingen. Het valt mij hierbij op dat een groot aantal hondenbezitters begrip hebben voor het gemeentelijk beleid en zich houden aan de afgesproken regels, temeer daar zij ook vinden dat je hond geen overlast moet veroorzaken in je omgeving, voor kinderen en voor mensen die geen hondenliefhebbers zijn. Je moet gewoon rekening houden met elkaar.
    Helaas zie ik ook regelmatig dat hondenbezitters de regels aan hun laars lappen, door de hond niet aan te lijnen daar waar het gevraagd wordt en, nog erger vind ik, de poep niet opruimen. Her en der in mooie gebieden zoals het Noorderplantsoen en bij de Hoornse Plas, vind je hondendrollen! Hoezo opruimplicht? Deze mensen mogen van mij een dikke bon krijgen!
    Ik pleit ervoor dat hondenbezitters zich aan de regels houden, juist om te voorkomen dat het beleid nog strenger wordt en straks je hond nergens meer lekker kan uitrennen.

  • Laatst sprak ik een vrouw die een bekeuring heeft gekregen omdat haar hond een plasje deed.
    Het betreffende hondje is een teefje en klein van stuk.
    Nu begrijp ik best dat dit op een afstandje niet altijd goed te zien is omdat zo'n beestje hiervoor ook door de "hurken" gaat, maar geef zo iemand dan het voordeel van de twijfel zeker als er geeneens een drol op de vermeende plaats ligt.
    Of een blinde dame die de drol van haar blindegeleide hond niet opruimt en als volgt tot de deur wordt achtervolgt, die vrouw is BLIND!!!
    De controles in de losloopgebieden op hondendrollen zou best opgeheven mogen, er is ook nog een sociaal aspect an het uitlaten van honden aldaar.
    Mensen die hun honden in de losloopgebieden los laten lopen en een praatje met elkaar maken KUNNEN niet CONSTANT op hun hond letten.
    Dat hoeft ook niet als je een sociale hond hebt, maar door dit opruimbeleid ook in een losloopgebied te handhaven moet je ogen achter in je hoofd hebben of je geen tijd meer gunnen voor een sociaal praatje, want owee als je hond net achter de bosjes gaat zitten en je praat net met een kennis o.i.d., HUP OP DE BON EN GEEN PARDON1

  • een honden- speelveldje is bedoeld voor honden
    Niet om je kinderen los te laten
    je laat je kinderen toch ook niet los lopen op de snelweg,en dan klagen dat ze tot moes gereden zijn?
    Altijd dat stemmingmaken tegen honden,je zou er hondsdol van worden
    Ik klaag toch ook niet steeds over die auto s met hun k;nker verwekkende uitlaatgassen?
    Vroeger lagen de straten vol met paardestrond maar de lucht was veel gezonder,ik ruik ook liever een paardedrol dan uitlaatgassen.
    Maar je hebt het niet altijd voor het zeggen

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

22 seconden geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden