Categorieën: Nieuws

PvdD bezorgd over effect Wifi op bomen

De Partij voor de Dieren wil meer informatie van het Stadsbestuur over de aanleg van wifi in de binnenstad. Dit in verband met mogelijke effecten van de straling op bomen.

De firma Bullseye WiFi is van plan in het hele centrum een gratis WiFi netwerk aan te leggen. Fractievoorzitter Gerjan Kelder van de PvdD wijst het college op het feit dat op dit moment bij de Universiteit Wageningen onderzoek wordt gedaan naar de effecten van straling op bomen. Kelder wil dat het stadsbestuur laat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het netwerk te verbieden. De Algemene Plaatselijke Verordening bevat namelijk een verbod op het aantasten van groen.

Kelder wil ook weten of er in onze stad ook mensen wonen die last hebben van electrogevoeligheid. Dat is een vrij recente ziekte waarbij mensen lichamelijke klachten krijgen die het gevolg lijken te zijn van overgevoeligheid voor straling.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Overgevoeligheid voor radiogolven zoals die voor wifi worden gebruikt is uitgebreid getest, en het is gebleken dat mensen die hieraan zeggen te leiden last hebben van hun symptomen wanneer ze denken te worden blootgesteld, en niet wanneer ze werkelijk worden blootgesteld.

    Bomen zullen uitsluitend last hebben van het WiFi-netwerk als de antennes in hun takken worden bevestigd....

  • Dat onderzoek is al een paar jaar oud. TNO die het onderzoek samen met de Wageningse universiteit deed weigert de conclusies te onderschrijven. Uiteraard is er nu ook al Wifi in het centrum, er wonen immers mensen. Die netwerken zijn uiteraard beveiligd, maar dat maakt voor de straling niets uit.

  • Dat is een hele goede reactie van Dhr Kelder. Het is spijtig dat de andere politieke partijen nog zo slecht ingelicht zijn over dit onderwerp.

    De Nederlandse overheid (met een huichelachtige Hr van Rongen van de Nationale Gezondheidsraad) hanteert de hoogste (lees; onverschilligste) norm van heel Europa. In Frankrijk is zelfs Wifi en Gsm op scholen verboden om gezondheidsredenen.

    Er zijn al vele schadelijke effecten bekend. Helaas door een enorme telecomlobbie worden we wat in de war gehouden, waardoor deze kwalijke ontwikkeling vrij spel heeft.

    Er zijn al veel mensen die ziek zijn geworden van Wifi (beginnend bij vermoeidheid en een waas in het hoofd, oplopend naar oorsuizen, concentratieproblemen, verzwakt immuunsysteem uiteindelijk naar een verhoogde kans op kanker)

    Dit is hoogfrequente gepulste straling en ons lijf reageert hier enkel met afweer op.

    Het is heel jammer, maar dit keer wint de industrie hopelijk een keertje niet van onze gezonheid en ons recht op onaantastbaarheid van onze leefomgeving.

    Zie http://www.bioinitiative.org voor meer wetenschappelijk bewijs.

  • @marloes, als je bioinitiative.org wilt gebruiken als bewijs, dan kan ik je gerust stellen. Ze citeren daar een heleboel wetenschappelijke artikelen, maar als je die echt opzoekt blijkt dat de conclusies van die wetenschappers heel anders is. Ik heb wat spul nagebladerd en artikelen die door bioinitiative als bewijs worden aangevoerd voor negatieve effecten zeggen juist "we hebben geen enkel verschil kunnen zien tussen wel en niet blootgestelde cellen"....

    Je kunt rustig slapen naast je WiFi router en je telefoon!

  • Mijn eerste reactie op dit artikel was dat het vast een 1 April grap was. Aan de andere kant, de PvdD is geen club die je snel met humor associeert...

  • Hoeveel WIFI is er nu wel niet te vinden in de stad , elk studenten huis heeft wel WIFI , loop maar eens door de binnenstand en vernieuw je wifi lijst ..

    Gerjan Kelder = een 1 april grap

  • Er is zoveel om zorgen over te maken.. Ik denk dat we prioriteiten moeten stellen voordat ze zulke uitspraken doen!

Recente berichten

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

Er ligt steeds minder verse groente in de schappen van de Voedselbank. Een slechte zaak,…

2 uur geleden

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze 'uit de…

3 uur geleden

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg.…

3 uur geleden

Mishandeling en steekpartij bij Hoofdstation, minderjarige raakt gewond

Op het Hoofdstation in Groningen is donderdagavond, kort voor middernacht, een minderjarige jongen uit Roden…

4 uur geleden

GSb doet na een tien jaar weer mee aan universiteitsverkiezingen: ‘Het moet gewoon democratischer’

De Groninger Studentenbond (GSb) doet komende maandag, voor het eerst in tien jaar, weer mee…

5 uur geleden

McDonald’s Herestraat tijdelijk ontruimd na gebruik pepperspray

De McDonald's aan de Herestraat was donderdagavond korte tijd ontruimd omdat er met pepperspray was…

15 uur geleden