Categorieën: Nieuws

Huurprijs kamer met 11 procent toegenomen

De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Groningen is het afgelopen jaar met elf procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl, het grootste kamernetwerk van ons land.

De gemiddelde huurprijs voor een kamer in Groningen bedroeg vorig jaar 400 euro, en dat is 40 euro meer dan het jaar ervoor. De gemiddelde huurprijs voor het hele land is 415 euro.

Het aantal kamers dat vorig jaar in Groningen werd aangeboden is met 34 procent toegenomen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

 • En dat is nou zo jammer. Er zijn behoorlijk veel kamers die aangeboden worden, maar er zijn maar weinig betaalbaar voor de student die geen financiële steun van de ouders krijgt. Ik mag van geluk spreken dat ik wel een betaalbare kamer heb gekregen. Maar als je de huur van een kleine kamer gaat vergelijken met de huur van een woning, dan zijn wij studenten alsnog bedrogen.

 • En vooral geen mooie grote campus bouwen.

  Zou haast gaan denken dat de grotere huisjesmelkers ook bij ranzige - om de lokale PvdA heen hangende - kliek in de Wolthoorn horen.

  • Diezelfde ranzige huisjesmelkers hebben nu "de studio" ontdekt. Meerdere zelfstandige kamers in hetzelfde perceel realiseren, met elk een eigen huisnummer en af te sluiten voordeur en zie daar, nog hogere huren met de mogelijkheid om huurtoeslag aan te vragen, Verhuurder blij, huurder blij en de belastingbetaler kan deze woonsubsidie op gaan hoesten.

   • En Frankie de Vries ook blij.

    Incompetente Frankie wilde Groningen naar zijn "visie" veranderen. De historische en uitgebalanceerde skyline van ons mooi provinciestadje heeft ie de vernieling ingeholpen. Met materie geworden provincialistisch minderwaardigheidscomplex.

    Naast hoogbouw bestond zijn "visie" uit stadstuinen, AH-to-go's, en die - de samenleving zeer veel kostende -studentenstudio's.
    Met andere woorden: een over-ingerichte, aangeharkte, karakterloze, sfeerloze bedoening ontsproten uit het brein van een juristje met een "view" die hooguit 36 graden besloeg.

    Ik probeer dit weekend tot een antwoord te komen op de vraag wie Groningen het meeste schade heeft berokkent. Gietema, Smink of De Vries. Wat denk jij?

    P.S.

    Move over Rabenhauptje. Dig Istha gaat de Groningse volksheld worden; hij gaat de stekker uit het Monstrum-plan trekken

 • Het is geen campus als universiteit/hbo niet mee zou verhuizen. Wat in deze tijd een hoop onverkoopbare gebouwen zou opleveren. Altijd zeiken over de kostbare plannen van de gemeente, maar zelf met nog veel duurdere idiotere plannen komen.. Ook dat is Vorschlaghammer.

 • Erikk

  Staat het ergens in UN-verdrag, of het Europese Manifest voor het rechten van de mens dat er een school/universiteit bij grootschalige studentenwoongemeenschappen moeten (!) zijn?

  Misschien volgens de letterlijke definitie van een campus, maar als we ons daar niet aan houden, worden er echt geen blauwhelmen op Groningen afgestuurd.

  Dus...

  Een mooie Campus, dat opgesierd wordt met de eeuwenoude gevels die op andere plekken in Groningen om malle redenen moeten sneuvelen. Dit laatste is wel een dure grap, maar maakt de campus veel aantrekkelijker om te zijner tijd (als Meerstad een succes is geworden)om te bouwen tot een leuke, niet al te Ulgersmaborg (sorry) aandoende woonwijk.

  Met vriendelijke groet

Recente berichten

‘Woensdag zon en bewolking, later in de week buien’

De zon verdwijnt de komende dagen wat uit het beeld. Donderdag en vrijdag gaan bewolkt…

9 uur geleden

Politieke partijen pleiten voor campagne tegen straatintimidatie en website waar meldingen gedaan kunnen worden

Verschillende politieke partijen pleiten voor een campagne tegen straatintimidatie. Ook moet er een website komen…

10 uur geleden

Buurtcamping Lewenborg brengt wijkbewoners samen: “Iedereen is gelijk, het maakt niet uit wie je bent”

Het terrein van stadsboerderij het Boegbeeld in Lewenborg ligt er weer bij alsof er niks…

12 uur geleden

Fietspad Vrijheidsplein vanaf komend weekend weer open

Het fietspad bij het Vrijheidsplein was lange tijd niet bruikbaar maar vanaf komende zaterdag kan…

13 uur geleden

Kop-staartbotsing op westelijke ringweg

Op de westelijke ringweg heeft dinsdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van…

15 uur geleden

Kind raakt moeder kwijt, agenten schieten te hulp

Agenten hebben er dinsdagmiddag voor gezorgd dat een verdwaald kind herenigd kon worden met diens…

15 uur geleden