Gomarus College wil sporthal voor hele wijk

Het Gomarus College heeft de gemeente aangeboden om gezamenlijk een sporthal te bouwen bij de vestiging van de school aan het Vondelpad. Die kan dan zowel gebruikt worden door de school als door de buurtbewoners van De Wijert.

De huidige sporthal van De Wijert is verouderd en zal gesloopt worden. Plannen voor nieuwbouw zijn allen gestrand en de buurt dreigt daardoor zijn sportvoorziening te verliezen. Ook het Gomarus College wordt daardoor getroffen omdat ook leerlingen in de hal sporten. Daarnaast heeft de school een eigen sporthal, maar die is te klein en ook verouderd.

Het Gomarus College gaat daarom een nieuwe sporthal bouwen bij de school en heeft daarvoor 800.000 euro beschikbaar plus een bedrag wat men nu aan huur van sportfaciliteiten kwijt is. Volgens directeur David de Jong kan er voor ongeveer een miljoen euro extra een tribune en een kantine gebouwd worden en kan daarmee ook de buurt gebruik maken van de hal. De Jong heeft het plan bij de gemeente gelanceerd, maar verwacht dat het pas in het najaar duidelijk wordt of het stadsbestuur op het voorstel ingaat.