Gronitas zat van onderhandelen met gemeente

Gronitas is het onderhandelen met de gemeente rondom een eventuele verhuizing naar een andere locatie. De gemeente heeft de sportclub twee keuzes gegeven. Of verhuizen naar een ander complex, of intrekken bij GRC. Omdat FC Groningen in 2015 een op sportpark Corpus den Hoorn hypermodern sportcomplex wil realiseren, is er geen plaats meer voor het huidige onderkomen van de amateurclub.

De gemeente is al lange tijd in onderhandeling met de sportvereniging. De verhuiskosten zouden door de gemeente begroot zijn op zo´n 100.000 euro. Gronitas meent dat hiermee geen goede oplossing te realiseren valt. Uit taxatie bleek dat alleen al de kantine na afschrijving een gecorrigeerde herbouwwaarde heeft van 384.813 euro. De gemeente liet deze taxatie links liggen en ook intrekken bij GRC, een andere voetbalclub actief op Corpus den Hoorn, is voor Gronitas geen optie.

De club laat middels een open brief op de clubsite weten de manier van handelen van de gemeente te betreuren. ¨Wethouder Dig Istha lijkt alleen op te komen voor de belangen van FC Groningen. Istha lijkt de rechten en belangen van Gronitas hierbij volkomen uit het oog te verliezen. Een onfatsoenlijke gang van zaken¨, zo valt te lezen. ¨Op deze manier gaat de breedtesport ten koste van de topsport en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.¨

Deel dit artikel: