Categorieën: Nieuws

Sneeuw zorgt voor forse vertragingen openbaar vervoer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden én in de richting van Delfzijl en Roodeschool moeten maandagochtend rekening houden met vertragingen. Door de sneeuw zijn er op verschillende plekken problemen ontstaan met de bediening van de wissels.

Groningen – Leeuwarden v.v.
Door de sneeuw kunnen de wissels tussen Grijpskerk en Groningen niet bediend worden. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer dertig minuten. Vervoersbedrijf Arriva heeft de sneltreinen opgeheven. Spoorbeheerder ProRail verwacht de problemen rond 14.00 uur verholpen te hebben.

Groningen – Delfzijl v.v.
Tussen Appingedam en Delfzijl is het treinverkeer volledig gestremd. De oorzaak is een wisselstoring. Arriva heeft bussen ingezet om gestrande reizigers naar de plaats van hun bestemming te brengen. Men moet rekening houden met een vertraging van meer dan zestig minuten. ProRail verwacht het euvel om 09.00 uur verholpen te hebben.

Groningen – Roodeschool v.v.
Ook tussen Usquert en Roodeschool rijden geen treinen door een wisselstoring. De vertraging loopt hierdoor op tot meer dan zestig minuten. Arriva gaat bussen inzetten. ProRail verwacht het probleem rond 09.00 uur verholpen te hebben.

Bussen Qbuzz
Door de sneeuw is ook de dienstregeling van Qbuzz ontregeld. Het bedrijf laat weten dat de bussen wel zijn uitgereden, maar dat het op dit moment niet lukt om zich te houden aan de dienstregeling. Reizigers moeten dus rekening houden met vertragingen.

Problemen op A7
Ook het autoverkeer moet maandagochtend rekening houden met vertragingen. Op de A7 tussen Leek en de Europaweg staat zo’n tien kilometer file. Rijkswaterstaat laat weten met man en macht bezig te zijn om de wegen schoon te krijgen. “Ons advies is dat als mensen later van huis kunnen, hier gebruik van moeten maken”, aldus een woordvoerder.

Blijft maandag sneeuwen
Het KNMI verwacht dat het maandag de hele dag nog blijft sneeuwen in Groningen. Het gebied met neerslag trekt langzaam over Nederland en het instituut verwacht dat het tot in de nacht van dinsdag duurt, voordat de sneeuwval afneemt. In totaal valt er zo’n 5 tot 10 centimeter.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Politie zoekt ‘de waarheid’ achter mishandeling op fietspad Brailleweg

'De waarheid achterhalen'. Dat is het doel van de politie met een getuigenoproep rond een…

8 minuten geleden

Raadsfracties buitelen over elkaar met vragen over ‘Amerikaans daklozenkamp’ aan Spilsluizen: ‘Hoop dat gemeente zich schaamt’

Het politieke vragenuurtje van komende woensdag in het Stadhuis gaat hoogstwaarschijnlijk bijna alleen maar over…

21 minuten geleden

Aantal dumpingen drugsafval na dipje vorig jaar fors gestegen, politie vindt meer opslaglocaties voor drugsproductie

Het aantal drugsdumpingen in de provincie Groningen is vorig jaar flink gestegen ten opzichte van…

1 uur geleden

Drie dagen overlast voor omwonenden op rit naar A28 vanaf Van Ketwich Verschuurlaan

Aannemerscombinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van damwanden naast de hoek van de…

2 uur geleden

Academiegebouw van LEGO staat nu in LEGiO-museum in Grootegast

Het door de voormalige RUG-student Johannes Bey gebouwde LEGO-Academiegebouw is terug in de provincie. Het…

3 uur geleden

Regina Bouius-Riemersma verruilt NCG voor Noorderpoort

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van…

3 uur geleden