Categorieën: 112

Ongeval op Eemshavenweg

Op de Eemshavenweg zijn dinsdagmorgen ter hoogte van viaduct Garsthuizen twee automobilisten gewond geraakt bij een frontale botsing. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht. De weg tussen Groningen en de Eemshaven is in beide richtingen afgesloten.

“Het ongeluk gebeurde even na 07.00 uur”, vertelt woordvoerder Sylvia Sanders van de politie Noord-Nederland. “De bestuurder van een personenwagen, een 46-jarige man uit het Friese Lemmer, kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een 42-jarige bestuurder van een kiepwagen probeerde de auto nog te ontwijken, maar wist uiteindelijk een frontale botsing niet meer te voorkomen.”

Bestuurders moesten door brandweer bevrijd worden
De chauffeur van de auto kwam door het ongeluk bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam door het ongeluk mechanisch bekneld te zitten. “De deuren van de vrachtwagen wilden niet meer open en moesten door de brandweer opengemaakt worden. Hij zelf zat niet bekneld en is lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoert.

Weg tot 15.00 uur afgesloten
Op dit moment is men bezig met de bergingswerkzaamheden. Hierdoor is de N46 tussen de afslagen Stedum en Zandeweer afgesloten. Dit geldt ook voor de parallelweg. Hoe lang dit gaat duren is onbekend. “Rijkswaterstaat meldt dat het tot zeker 15.00 uur gaat duren. Bij het ongeluk is namelijk de kiepwagen in de sloot terecht gekomen.”

Ambulances kregen lekke banden door glas
Daarnaast is er diesel op de rijbaan terecht gekomen en ook behoorlijk wat glas. “Dit zal eerst schoongemaakt moeten worden voor we de weg weer open kunnen stellen voor het verkeer.” Sanders vult aan dat door het glas op de weg twee ter plaatse gekomen ambulances lekke banden kregen. De beide gewonde automobilisten zijn met andere ziekenauto’s weggevoerd.

Veel overlast
Verkeer richting het Noorden wordt geadviseerd om te rijden via Westeremden dan wel Middelstum. De stremming brengt volgens Sanders veel problemen met zich mee. “De N46 is de enige doorgaande weg richting het Noorden, dus je kunt je voorstellen dat er hierdoor lange files ontstaan.”

André Huitenga

Recente berichten

Weerswaarschuwing voor onweersbuien en hagel op vanaf 14.00 uur op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

38 minuten geleden

UMCG concludeert: zwangerschap en menopauze beïnvloeden risico op hersenbloedingen bij vrouwen’

Zwangerschap en de menopauze beïnvloeden bij vrouwen het risico op hersenbloedingen en vaatafwijkingen in de…

2 uur geleden

Scooterbestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeval op Bruilweering

Op de Bruilweering, tussen Stad en Eelderwolde, is in de nacht van zondag op maandag…

3 uur geleden

Conflict op Aweg mondt uit in steekpartij; 29-jarige man uit Ter Apel raakt gewond (update)

De politie onderzoekt een steekincident, dat rond 01:15 uur plaatsvond aan de Aweg in de…

4 uur geleden

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen: “Aanmelden kan tot 1 juli”

Ook dit jaar reiken de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen weer de cultuurprijzen uit.…

5 uur geleden

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

13 uur geleden