Categorieën: 112

Ongeval op Eemshavenweg

Op de Eemshavenweg zijn dinsdagmorgen ter hoogte van viaduct Garsthuizen twee automobilisten gewond geraakt bij een frontale botsing. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht. De weg tussen Groningen en de Eemshaven is in beide richtingen afgesloten.

“Het ongeluk gebeurde even na 07.00 uur”, vertelt woordvoerder Sylvia Sanders van de politie Noord-Nederland. “De bestuurder van een personenwagen, een 46-jarige man uit het Friese Lemmer, kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een 42-jarige bestuurder van een kiepwagen probeerde de auto nog te ontwijken, maar wist uiteindelijk een frontale botsing niet meer te voorkomen.”

Bestuurders moesten door brandweer bevrijd worden
De chauffeur van de auto kwam door het ongeluk bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam door het ongeluk mechanisch bekneld te zitten. “De deuren van de vrachtwagen wilden niet meer open en moesten door de brandweer opengemaakt worden. Hij zelf zat niet bekneld en is lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoert.

Weg tot 15.00 uur afgesloten
Op dit moment is men bezig met de bergingswerkzaamheden. Hierdoor is de N46 tussen de afslagen Stedum en Zandeweer afgesloten. Dit geldt ook voor de parallelweg. Hoe lang dit gaat duren is onbekend. “Rijkswaterstaat meldt dat het tot zeker 15.00 uur gaat duren. Bij het ongeluk is namelijk de kiepwagen in de sloot terecht gekomen.”

Ambulances kregen lekke banden door glas
Daarnaast is er diesel op de rijbaan terecht gekomen en ook behoorlijk wat glas. “Dit zal eerst schoongemaakt moeten worden voor we de weg weer open kunnen stellen voor het verkeer.” Sanders vult aan dat door het glas op de weg twee ter plaatse gekomen ambulances lekke banden kregen. De beide gewonde automobilisten zijn met andere ziekenauto’s weggevoerd.

Veel overlast
Verkeer richting het Noorden wordt geadviseerd om te rijden via Westeremden dan wel Middelstum. De stremming brengt volgens Sanders veel problemen met zich mee. “De N46 is de enige doorgaande weg richting het Noorden, dus je kunt je voorstellen dat er hierdoor lange files ontstaan.”

André Huitenga

Recente berichten

Rioleringsproblemen Stadhuis opgelost, gebouw vanaf donderdag weer open

De problemen met de riolering in het Stadhuis zijn opgelost. Dat laat de gemeente Groningen…

19 minuten geleden

Partij voor het Noorden pleit voor post-COVID-polikliniek in gemeente: “Angst dat het in de Randstad wordt opgezet”

De fractie van de Partij voor het Noorden dringt er bij het gemeentebestuur op aan…

45 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor zware windstoten op donderdag

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op donderdag. Voor de provincie Groningen is er een…

2 uur geleden

‘FC Groningen benaderd door voetbalfraudeur, maar de club ging daar niet op in’

Ook FC Groningen heeft onlangs te maken gehad met een fraudeur die zich voordeed als…

3 uur geleden

Vijf aanhoudingen na beroving Noorderbinnensingel en Dierenriemstraat

De politie heeft dinsdagavond 20 februari in de omgeving van het Jaagpad vijf minderjarige jongens…

4 uur geleden

Uitvak van de Kuip tijdens halve finale KNVB-beker volledig uitverkocht

Het uitvak in de Rotterdamse Kuip is donderdag 29 februari tijdens de halve finale van…

5 uur geleden