Dit weekend NK Sprint Kardinge

Sportcentrum Kardinge is klaar voor het NK Sprint schaatsen, dat dit weekend in Groningen verreden wordt. De ijsmeester is tevreden over de ijsvloer en deelnemers maken vrijdag hun laatste trainingsrondjes.

Het is alweer de tiende keer dat Kardinge het toneel is van het NK Spint. Van de vorige negen edities in Groningen was Marianne Timmer maar liefst zes keer de snelste. Nu is ze coach en twijfelt over de kwaliteit van het ijs. Volgens de ijsmeester hoeft ze zich geen zorgen te maken want er is hard gewerkt om een perfecte ijsvloer te krijgen.

Vorig jaar waren Stefan Groothuis en Margot de Boer de winnaars van het NK Sprint. De vier besten bij zowel de dames als de heren kunnen startbewijzen verdienen voor het WK Sprint over drie weken in Salt Lake City.

Deel dit artikel: