Categorieën: Nieuws

RegioTram terug op de agenda

De ChristenUnie en GroenLinks hebben vrijdag een tegenbegroting met RegioTram openbaar gemaakt. Volgens de partijen is een begroting mét tram gezonder dan één zonder de tram, zoals die nu op tafel ligt.

In de begroting van de partijen blijft volgens de partijen de aanleg van de RegioTram mogelijk, zonder dat er een lastenverzwaring voor de burger plaatsvindt. Ook blijft er geld beschikbaar om financiële tegenvallers in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. Bovendien blijft de relatie met de provincie ongeschonden, zo stellen de partijen.

GroenLinks en de ChristenUnie pleiten ervoor dat de RegioTram er toch komt. Met deze begroting hopen zij dat aantrekkelijker te maken voor het stadsbestuur.

Theun Herder

Bekijk reacties

  • Ik pleit er voor om de groei van het aantal inwoners in deze gemeente te gaan verminderen, mede door een bouwstop voor nieuwbouwwoningen op te gaan leggen. Laat men zich daar op toe gaan spitsen, daarmee los je voor een groot deel de (on)bereikbaarheid in deze stad op.

  • Wat een slechte verliezers zijn dit.
    En wat groen links betreft.Ik zou maar eens een toontje lager zingen. Ook de fractie voorzitter.Kijk eens hoe jullie er landelijk voor staan. Nederland heeft niets meer met gl
    Wat een zielig persoon is dat. Kan zijn verlies niet verwerken. Tip zoek hulp jongen.

    • Hihihi... zie Chris even in paniek raken omdat de tram terug op de agenda komt...

      Wees niet bang, Chris. Alleen woensdag staat ie weer op de agenda; daarna wordt er nooit meer over gesproken. Als het om feiten, cijfers en de waarheid was gegaan omtrent de regiotram was ie nooit stopgezet, maar ja...

      • We wachten het toch nog even af. Je weet niet helemaal hoe er op gereageerd zal worden vanuit het nieuwe college en de raad.

      • A: raak ik nooit in paniek.
        b: moet je je verlies kunnen nemen en dan er over ophouden.
        Zeker in een stad die vele andere problemen kent.

    • Is prima hoor, maar let op die feiten en cijfers. Beslissingen horen op basis daarvan genomen te worden in een fatsoenlijke bestuursomgeving. Niet op basis van angst, onwetendheid en beeldvorming. Nu komen dan eindelijk álle cijfers ten tafel, dus die van de tegenstanders én van de voorstanders. Maar nogmaals, het is symbolisch want er wordt toch geen eerlijke afweging gemaakt. Want je weet 't credo van de politiek: "Er moet bezuinigd worden en het kan me niet schelen wat het kost!"

  • Er zit wel een addertje onder het gras.De provincie heeft uitstel van betaling geboden voor een rekening van 80 miljoen euro. Die hoeft pas vier jaar later te worden betaald, mits de plannen voor een tram weer worden opgepakt.Maar in deze onzekere tijden weet je niet of je over 4 jaar die 80 miljoen euro wel kan betalen. Dus lijkt het mij een slecht plan om de tram weer in de begroting op te nemen.

  • zijn er net een paar gekken weg,krijg je er weer nieuwe voor terug.het forum moet de eiffeltoren van groningen worden.en dan de christenunie en groenlinks weer door zeiken over die tram.stop die tram maar in je reet.wat een zielig zootje.zijn er echt geen betere mensen te krijgen voor in de gemeente raad???

  • die lui weten niet van ophouden stop nu eens met die onzinnige tram en ga je eens focussen op de echte problemen in de stad

  • @O. Kars los van het feit dat het politieke draagvlak voor de tram er niet is, liggen niet alle feiten op tafel.

    De werkelijke kosten voor het stoppen van de tram en het vooruit schuiven van de bereikbaarheidsproblemen zijn niet berekend.

    Denk aan kosten ivm. minder werkgelegenheid, schade voor ondernemers, verminderde belastingen, onderhoud aan de wegen in de tramroute die nu wel moet plaatsvinden, etc.

    Zonde en dom om de tram te stoppen, iedereen die kan rekenen begrijpt dat. Maar ja, bij gebrek aan lef komt een stad nou eenmaal niet vooruit.

    Wij gaan verhuizen, we willen niet meebetalen aan de blunders van de Rooie Groningers.

    • Naar Nieuw Zeeland ?
      Het kan niet ver genoeg zijn toch ??
      Auf nimmer wiedersehen ....Wienerschitzel..!!!

      • Bedankt voor de aanmoediging.

        Ik zal tegen de klaplopers daar zeggen dat ze veilig zijn in Groningen ;-)

  • Die paar miljoen aan rente extra van de provincie is niet zoveel op het hele project. Als de provincie de regiotram echt zo belangrijk vinden zouden ze met die 80 miljoen extra over de brug moeten komen ipv voorschieten.. Maar dat doen ze toch niet. Met het verdwijnen van de OV studentenkaart is een tramlijn na Zernike sowieso een hachelijke onderneming.

Recente berichten

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

1 uur geleden

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

1 uur geleden

Politie publiceert camerabeelden van bekladding en vernielingen Academiegebouw

De politie heeft woensdagmiddag camerabeelden naar buiten gebracht van de bekladding van het Academiegebouw, eerder…

3 uur geleden

Hoofdsteward FC Groningen Sjouke Noordenbos ‘Ik loop meer kilometers dan de gemiddelde voetballer’

Link050 is de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Groningen. Op de website van link050 staan alle…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; van Drachten naar Haren kan nog wel

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

4 uur geleden

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

6 uur geleden